Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 = 9 mu acaba?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bilmiyorum daha önce yazıldımı (ztn biraz önce kendim buldum yazılacağını sanmam):
biraz önce otururken 2 'nin aslında 2'e değil de 9'a eşit oldugunu buldum; işte işlemler böyle :

2-2 = 9-9
2 * (1-1) = 9 * (1-1)
2 (1-1) / (1-1) = 9 (1-1) / (1-1)
2 = 9 ???

Hadi açıklayın :lol:
(yanlız matematik okuyanlar; yada bu işlemin sırrını bilenler lap diye söylemezlerse mutlu oluruz çünkü iş bir sırdan çok kuraldan ibaret :-P)[signature][hline]Leylek Blackice
Mesaj tarihi:
bu yolla her sayı eşitlenebilir ama 0 öyle iki taraftan da atabileceğin bi sayı değil..[signature][hline] Cem Uzan bi tarihte demiş ki:
Sen şeytanın babasıysan ben beybabasıyım, kare babasıyım, ona göre
Mesaj tarihi:
matematikden zerre çakmam ama orada 2-2=9-9 derken zaten sıfırlamışsın eşitlemişsin sonra sıfıra düşürmeden eşit olduğunu belirtsen nolacak[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Mesaj tarihi:
bu olay sonsuzun bir sayı olmamasından kaynaklanıyor... tanımsız şeylerle işlem yapamazsın... mesela
5-5+5-5+5-5+5-5+5-5+5.... = ?
normal bir insan buna direk 0 der ama 5 de olabilir? ya da sonsuz tane pozitif sayının toplamı her zaman sonsuza mı gider? hayır
mesela 1/1 + 1/4 + 1/9 + 1/16 + .... diye giden 1in doğal sayılara bölümlerinin karelerinin toplamı pi^2/6 imiş... ilginç diimi? bunu da Euler kanıtladı... garip yani... neler saçmaladım ki ben[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki:
Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
Mesaj tarihi:
3 kişi markete gider ve birşey alırlar..
bakkal 30 milyon der ve bizim tipler 30 milyonu verip giderler..
ardından bakkal 5 milyon fazla söylediğini çakozlar ve çırağına
" koş lan yakala şunları 5 milyonlarını geri ver " der..
çırak bir kaç alaycı laf sarfettikten sonra koşmaya başlar ve yolda düşünür "ben 5'i 3'e bölemem 2 milyonu cebe atayım 3 milyonu dağıtayım "der..

elemanları yakalar onlara teker teker milyonları dağıtır ve sonunda herşey yerine oturur..
şimdi hesaplayalım elemanlar bir milyon geri alınca 9 m harcamış oldular..
9*3= 27 + 2 milyonda çırakta var = 29
o zaman 1 milyon nerde?[signature][hline]Leylek Blackice
Mesaj tarihi:
şu var bi de
i^2 = -1
i = kök -1
i.i = kök -1 . kök -1
i^2 = kök 1
i^2 = 1
-1 = 1
bu da saçma tabii...[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki:
Mesaj tarihi:
Herkez uyanık, chemical bulanık bi halt anlamıyorum şu işlemlerden[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Mesaj tarihi:
zaten böyle saçma sapan şeyleri çoğu zaman matematiği sevmeyen insanlar türetir :)[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki:
Mesaj tarihi:
1 er milyon alinca 9 milyon harcamis olduklarina gore 1 er milyon almadan once 10 ar milyon harcamislardi :-p 3 milyon birer olarak adamlara dagitildi 2 milyonuda cirak caldi :-p
Mesaj tarihi:
bikere kardeşim 2=9 deyip 2-2=9-9 diyemessin; haayır diyemezsin ya nerde gorulmuş... en fazla 2-2=9-2 dersin... ayrıca sıfır sadeleşmez... ozaman şöyle düşün 0 x 8437168741/0 = 0 x 983612876316291541/0 burdan 0 lar sadeleşirama sadeleşmez...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts

Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?

Deli Etmeyin Beni

Mesaj tarihi:
said:
daverc, 09 Mayıs 2004 22:44 tarihinde demiş ki:
1 er milyon alinca 9 milyon harcamis olduklarina gore 1 er milyon almadan once 10 ar milyon harcamislardi 3 milyon birer olarak adamlara dagitildi 2 milyonuda cirak caldi :-p

cok mu yazdim buna yakin bisimi cevap wer pls :)
Mesaj tarihi:
iyide black ice 3-3=4-4 tamam ona bisi demiyorum da denklemin iki yanınıda farklı sayıyla toplaymazsın :) 3-3=4-4 ise 3-3 + 2 = 4-4 +2 den 2=2 cıkar...

o 9 x 3 dede +3 olcakki cozulmuş zaten... valla ben complex sayılardan anlamadıgımicin dieri hakında hic bi fikrim yok:)[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts

Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?

Deli Etmeyin Beni

• Yeni Oluştur...