Helcaraxe Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Şimdi benim bilgisayarımda 2 tane ocz 512 mb ram var DDR gidip üstüne bi tane 1 gb alıp hepsini beraber taksam herhangi bir uyum sorunu yaşarmıyım , anakartım dual özellikle 4 tane slotu var , 3 tanesi dolu olucak bu durumda.. bide sanırım benim ramler 400 mhz oldugu halde bilgisayar onu 333 olarak çalıştırıyo galiba bunun cpu dan kaynaklanma olasığı varmı p4 3.06 ghz cpu şuanda cevaplarınız için teşekkurler şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Aynı markada ve aynı frekansa ram alırsan uyum sorunu çıkmaması lazım. Ama yine de az da olsa sorun çıkma ihtimali var. En ideali aynı marka ve aynı model ram alman. Aynı modelini bulamazsan benzer model. Aynı marka bulamazsan ise denet aldığın yerde. Yada sorun çıkarsa geri verebileceğine emin ol alırken. Eğer gerçekten ram'lerin ikisi de 400MHz ise, 333MHz olarak çalışmaları bios ayarlarıyla ilgili olabilir. Ama emin değilim demişsin. Bir tanesi bile 333MHz ise ikisi de öyle çalışır. CPU-Z adlı programını indirip CPU ve Memory tablarının bir screenshot'ını koyar mısın buraya? 400MHz çalışmamasının sebebini daha rahat anlayabiliriz böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Koyuyorum şimdi xD http://img82.imageshack.us/my.php?image=ss1jx1.jpg http://img261.imageshack.us/my.php?image=ss2gp4.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 İlk resimden anlaşılan cpu bus frekansın 133MHz. Ram'lerin ise bu frekansa 4:5 oranında çalışıyor (ikinci resimde FSB:DRAM yazan). Yani 133MHz / 4 * 5 = 166MHz. DDR olduğu için ikiyle çarpıyoruz 333MHz oluyor. FSB:DRAM oranını bios'tan değiştirebiliyorsun. 400MHz çalıştırmak için benim aklıma gelen bir iki alternatif yol var: 1) FSB:DRAM oranını 2:3 olarak değiştir. Böylece bus frekansı 133MHz kalacak. Ram frekansı ise 133MHz / 2 * 3 = 200MHz olacak. Ve ram'ler DDR olduğu için 400MHz çalışacak. 2) İşlemcin şu anda (23x133MHz = 3GHz) olarak çalışıyor. Bu çarpan ve FSB ile oynayarak ram frekansını da değiştirebilirsin. Mesela 23x133MHz yerine 18x166MHz yada 15x200MHz yapabilirsin. Ama pek tavsiye etmem. Standard'ın dışına çıkınca cpu eskisi gibi stabil çalışmayabiliyor. FSB:DRAM oranını değiştirmek için bios'u kurcalaman lazım biraz. Eğer hiç bios bilgin yoksa biraz nette araştırmanı tavsiye edebilirim. Çünkü dikkatli olmadan yapılan şeyler donanıma kalıcı hasara yol açabiliyor. Onun dışında bios'u kurcalamadan önce gerçekten ram'lerinin 400MHz olduğuna emin ol derim. Yine CPU-Z'nin SPD tabında tek tek her slottaki ram'ler hakkında bilgi alabiliyorsun. Everest Home Edition gibi programları da deneyebilirsin. Tereddütte kalırsan kasayı açıp ram'lerin üstündeki yapıştırmalardakı kod numarasını bir yere yaz. Sonra netten arat o numaraları. En güvenilir yol odur (kasayı açmaya üşenmiyorsan). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 yok ramler 400 mhz eminim, OCZ marka üzerinde heatsink fln var 400 mhz olarak almıştım , kutusundada yazıyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Acaba ram voltaji nedir ki? 2.5v civari bisey istiyordu ddr400 ler. en guzeli herseyi manuel ayarlamak, bu ramler herturlu insani olduruyor. eziyet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar