Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patates Kızartması..hemen..şimdi...


SenariouS

Öne çıkan mesajlar

OogahBoogah said:
caps + tutorial istiyoruz

abi capslik bişey kalmadı durum boş tabak...
Tutorial derken bi iki ip ucu vereyim...

Şimdi patatesin diri olamsı için yapılması gereken 2-3 şey var.

Pişirmeden önceki aşamada patatesleri kestikten (mümkün olduğunca ince kesin, aynen dondurulmuştakiler gibi) sonra patatesleri bir kaba koyup su ile iyice yıkayın.

Sonra yıkadığınız patatesleri bir havlu ile (patates havlusu bulundurun evde. Patates havlusu dediğin sadece patatesleri kurulamakta kullancağınız basit havlu, ama başka şeyde kullanmayın, arada yıkayın falan temiz olsun :P) veya peçete ile kurulayın ondan sonra pişirmeye başlayın (patatesi yıkamazsanız patates tavaya yapışacaktır koyduğunuz anda, kurulamazsanız da pişince çok yumuşak salak bi şey oluyor).

Pişirirken dikkat etmeniz gereken tek şey tavanın sıcaklığının iyi olması(iyi derken yüksek olsun tabii) ve yeterince yağ koyduğunuzdan emin olmanız. Bu aşamada bundan başka özel bi nane yok.

Tabağa koyduğunuzda da ya altı süzgeçli bir tabağa koyunda yağı aksın(ikeada falan avrdı hatırlıyorum mutfak eşyaları satan yerlerde de oluyor bayaa işe yarıyor) ya da yine peçete işine girin (metroda falan satılan eşşek kadar rula şeklinde fazla da yumuşak olmayan havlu peçeteler var, onlar yağı dehşet çeker hemde patateslere yapışmaz.)

gerisi tamamen yemenize kalmış. Hele yanında bide kola patlattınız mı off offf...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:
nileppezdel said:
I hate you! :(

abi neden öyle diyorsun bu hırsla bekle sabah kahvaltısında yap... Hatta küp küp doğra içine de bir yumurta kırdın mı alllaaahhhhhh.

annem yapmış sabah saolsun akşam bayaa yalcarmıştım patates diye anzlanmıştı. Sabaha saklıyormuş.. enfes...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...