Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kediler (almak, eğitmek, beslemek... kısaca herşey!)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim kedim acaip saldırgan bi şiy. elemanın oyun anlayışı bile saldırı üzerine kurulu :) bahçeye falan cıktıgında çalıların arkasına saklanıyor, gelenin geçenin üstüne atlıyor. uykusu geldiginde falan cok sevimli oluyor ama her yerini sevebiliyorsunuz :)

Ne olursa olsun ben havuç'u cok ama cooook seviyorum. ıyyy canım benim

[Bu mesaj Peradur tarafından 20 August 2003 14:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
abi ben de benimkini çok seviyorum(ismi dışında-kardeşim pamuk koydu bende alıştım ama gıcık olmuştum hala da gıcık sayılırım) ama bazen delirtiyo. mesela bu gece kafayı yedim. gece kapıları açıyo nasıl olsa diye hiç kapamıyoruz. hani sakin oldu mu uyudumu güzel, geliyo yanında yatıyo. ama bi de kudurdumu. dün de eve geç geldik ilk başta yuvarlandı falan sevdik biraz ama uyku var yattı herkes. neyse bizimki başladı bi oraya bi buraya koşturmaya, bulmuş bişeyler oraya buraya fırlatıp duruyo. koşturuyo atlıyo tepeme güm sonra tekrar başka bi yere ilk seferinde bişey olmadı neyse dedim bidaha yapmaz. ama yinede yüzü kolluyorum ne olur ne olmaz diye. sonra bu koşturdu tekrar üstüme zıpladı sonra bi geçirdi tırnağı koluma. istemeden tabii, tutuncam diye uğraştı hayvan ama beynim yerinden oynadı, öyle sinirlendim ki anlatamam. bastım kıçına tekmeyi kapattım salona. kapıya da sandalye dayadım. ama sabah üzüldüm tabii bana böyle biraz garip garip bakıyo (ya üzgün ya da içinden saydırıyo onu pek çözemedim) sevdim yine barıştık. ama kolum hala acıyo. bunlar işin biberi tuzu tabii. ama arada fazla kaçması muhtemel.

[Bu mesaj nek2004 tarafından 20 August 2003 15:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
nek2004 bi saniye, benim kedim de dün bayagı bir haraketliydi, eline geçirdigi her şeyler oynuyordu, halıların altına falan karargah kurdu. Acaba dünün kediler için bir önemi mi var?

Kereta gece tarla gibi bir yere girmiş,üstü bası ot olmuş hep, annem cıkarmaya calısmıs otları elletmemiş,sabahleyin bütün mutfak kıl+ot kombosuyla dolmuş. hayvancagız otları cıkaramayınca tüyleriyle beraber yolarak çıkarmış. Ay canım benim.
Mesaj tarihi:
valla onlar için önemli bi gün mü bilemem ama benim için berbat bi geceydi. uykumun içine etti. şimdi de monitörün üstünde uyuyo. böyle gündüz uyuyolar salak salak tabii gece serinde biraz. oohh koştur babam koştur. neyse hadi o da öpmüş sizi ve kedilerinizi selamları var :-)
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 19 Ağustos 2003 18:49 tarihinde demiş ki:
eheh o cok iyi kafasini kuma sokuyosun dusunuyosun boyle 15sn sonra lan acaba anladimi yetermi 1 saat sonra bi kere daha ortaya siciyo, bu sefer 2 dk kafasini tutuyosun sonra anliyo[hline]

lolol

kediler hakkında araştırma yapıyordum,elime geldiğinde "nasıl yapayım" hesabı yapmayayım diye..

Emal apla senin kedişte pek bir sevimliymiş :)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Mesaj tarihi:

kedinin huyu biraz da kedinin karakterine, yetiştirilme şekline falan da bağlı. Tuvalet eğitimi gayet kolay bişi zaten oraya buraya etmekten hiç zevk almıyo bu hayvancıklar, kumu pis olmadığı sürece de hiç bir yere yapmazlar.

yemeği de gayet basit, mama kabında sürekli belli bir miktar mama bırakacaksın, o azar azar kendine yettiği kadar yer.

iyi bakıldığı sürece de petshop tan alınmış cins bir kediden çok farkı olmaz. bir de ona uyum sağlıycaksın, kimisi tam kucak kedisidir kucağında oturur mırmırmırmı durur kimisi sürekli oyun oynar, kimisi miskindir falan. kimisi kendini sevdirmemek için ordan oraya atar kendini. böyle garip yaratıklar.

aha bu benim kara kızım, çok tatlı deli bi hayvandır, annesi bırakmış gitmiş, aldık besledik, sürekli miyavlıyodu onun için de yanına kazağa sarılmış ılık kavanoz koyduk, 2 saatte bir şırıngayla besledik, gecenin 3 ünde de veterinere taşındık bakınız ne kadar süfer bi hayvan olup çıktı;

[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..

[Bu mesaj Rahan tarafından 10 Mayıs 2004 12:08 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
git cihangir'e, en büyük açık hava pet shop'ı walla. apar bi tanesini gel.
Mesaj tarihi:
yaw ne petshop u dışarsı dışarısı bi ton yavru kedi kaynıyo, hem petshoptakilerin hayatı güvence altında en azından bi sokak kedisi daha kurtuluverir sokaklardan :)[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Mesaj tarihi:
e ben de onu diom ya, pet shop dediim yer cihangirin sokakları zaten :D[signature][hline] YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!!
Mesaj tarihi:
hiç bir yazıyı okumadım ama kediler eğitilmez.
tuvalet eğitimi dediğin şey 2 dakkanı alır, sadece kumunu göstermen yetecektir. zaten o kumu gördüğünde anlayacaktır. kediler zaten ortalığa sıçmaz yani, içgüdüsel olarak sıçıp üstünü örtmek zorunda hissederler.

ama dediğim gibi başka hiç bir konuda eğitilmez bu kedi denilen mahlukatlar.[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Mesaj tarihi:
lvl_sabo: yazıları okumazsan böyle herkesin yazdığını bir kere daha yazıverirsin işte.

halfmumi: yerinde olsam haydut'a "kediş" demezdim. kendisine adı dışında bir sıfatla hitabedeceksek bu deccal, manyak, katil, canavar, sapık kedi filan kıvamında olmalı :P
Mesaj tarihi:
:
evet..
Bir kere daha düşündüm bugün..
Arkadaşlarla konuşuyorduk."işkence edersin" dediler..
Haklılar bir bakıma :
Günün büyük bir bölümünü dışarıda geçiriyorum..Evde kimsecikler olmuyor..Peder-Valide hanım çalıştığı için,hayvancık evde yanlız kalmak zorunda olacak...2 Tane alayım desem,bu sefer ikisiyle birden başa çıkmam biraz daha zor olacak...

Kendi evim olduğu-ayrı eve çıktığım zaman,inşallah bir tane alacağım..
Doğum zamanları dek gelirse,bu yıldan tutmak istiyorum...
Tabii,evde eğlenicek bir yığın şey var aslında :P (heh,canı sıkılacak olursa,bir-iki oyun açarım oynar makinede :])

bir kaç sorucuğum daha olacak,

1-Tüylerin sinüzite zararı olur mu? Sağ burunda minik çaplı bir kist var..Solunumu etkiler diye korkuyorum bir bakıma..Sürekli elliyeceğim bir tüylü birşey yani :)
Solunum açısından(akciğerler dahil) bir sorun yapmasından korkuyorum en çok...
1,5-Yavru bulursam,miyavlamasını nasıl kesebilirim?Yanımdamı yatırcam? :)
1,75-Bağışıklık sistemleri açısından,benden ona,ondan bana bir hastalık geçmesi olur mu?
2-Yıkama-Temizleme açısından neler yapılması gerekiyor?
3-Hazır mamadan ziyade,yemekten kalan artıkları vermek yeterlimi?(Pizzanın üzerindeki salamları yer mi mesela?)
4-Aşı durumları nasıl?1 yıllık ücreti maximum ne kadar olur?

Çok Tşkürler..

Emal apla:hehe :) Belli gözlerden zaten...Kediş dedim ama Kedigillerden manasında hani :P...Panter-gaplan misali...
[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Mesaj tarihi:
said:
Halfmumi, 11 Mayıs 2004 01:45 tarihinde demiş ki:
:
evet..
Bir kere daha düşündüm bugün..
Arkadaşlarla konuşuyorduk."işkence edersin" dediler..
Haklılar bir bakıma :

Bu zaten eve minik bir hayvan alınma aşamasında karşılaşılan en büyük ikilem.. Karar vermek çok zor, kolay gelsin.

said:
Günün büyük bir bölümünü dışarıda geçiriyorum..Evde kimsecikler olmuyor..Peder-Valide hanım çalıştığı için,hayvancık evde yanlız kalmak zorunda olacak...2 Tane alayım desem,bu sefer ikisiyle birden başa çıkmam biraz daha zor olacak...

2 taneyi hiç düşünme.. Belirli bir raddeden sonra başa çıkamazsın. Ayrıca kediler öyle köpekler gibi değillerdir, genelde yalnız takılmayı severler.. Bir laf vardır, siz kediyi değil, kedi sizi seçer diye.. Çok doğrudur, bilmem anlatabildim mi :)

Ayrıca kedinin karakterine göre bazen çok ilgi isteyebiliyorlar.. Bu tür kedileri evde yalnız bırakırsan, bariz bunalıma giriyorlar ve saçma sapan hareketler yapıyorlar. Bir hayvan aldık mı 4/4 lük bakmak lazım..

said:
Kendi evim olduğu-ayrı eve çıktığım zaman,inşallah bir tane alacağım..
Doğum zamanları dek gelirse,bu yıldan tutmak istiyorum...
Tabii,evde eğlenicek bir yığın şey var aslında :P (heh,canı sıkılacak olursa,bir-iki oyun açarım oynar makinede :])

Valla benimki bilgisayarla tanıştıktan 3-4 ay sonra Natural Selection 'da tüm yaratıklara pati atmaya çalışıyordu. :)

said:
1-Tüylerin sinüzite zararı olur mu? Sağ burunda minik çaplı bir kist var..Solunumu etkiler diye korkuyorum bir bakıma..Sürekli elliyeceğim bir tüylü birşey yani :)
Solunum açısından(akciğerler dahil) bir sorun yapmasından korkuyorum en çok...

Senin kendi kıllarının da onlarcası hergün cigerlerine kaçıyor ve sonra temizleniyor. ( ya da cigerine ulaşamadan temizleniyor.. ) Kedi kılının da çok bir farkı yok. Bir aralar yok akciger kisti yapar falan gibi geyikler vardı, alakası yok. Evde eğer temiz bir şekilde tutuluyorsa kedi, ve gece yatarken de mendil olarak falan kullanmıyorsan, solunumunda bir problem oluşturmaz.. Ha kediye karşı alerjin varsa bilemeyeceğim..

said:
1,5-Yavru bulursam,miyavlamasını nasıl kesebilirim?Yanımdamı yatırcam? :)

Ilık süt vererek ve yanında durarak. Tabii her ağladığında süt verirsen, patlatırsın hayvanı. Kedilerin doyma duygusu pek yoktur çünkü.. Özellikle küçükken.

said:
1,75-Bağışıklık sistemleri açısından,benden ona,ondan bana bir hastalık geçmesi olur mu?

Ondan sana geçmez pek :) Ama senden ona evet geçer. Nezle olduğunda burnunu kediye silmezsen sorun yok.

said:
2-Yıkama-Temizleme açısından neler yapılması gerekiyor?

Hiçbir zaman bir kediyi yıkamayın. Kediler kendi kendine temizlenebilen hayvanlardır. Asla!

said:
3-Hazır mamadan ziyade,yemekten kalan artıkları vermek yeterlimi?(Pizzanın üzerindeki salamları yer mi mesela?)

Kedi afedersin açsa b.k bulsa yer :) Hazır mamanın avantajları uğraşmıyorsun her seferinde yemek hazırlamaya, döküyorsun o yiyor.. Zaten pek lezzetli bir şey ki büyük bir iştahla yiyor. Aynı zamanda eğer mama kullanma prosedürlerine de uyarsan, kediciğinin tüyleri falan pek parlak olur.. Her viyakladığında da mama verirsen ( veya pizza.. ) obez olur çıkar hayvan. Sonra tüm gün uyur.

said:
4-Aşı durumları nasıl?1 yıllık ücreti maximum ne kadar olur?

Yıllık olarak hesaplayamayacağım. Kumu 2-3 milyon bişey. 20 gün falan gidiyor.. Tabii kedi büyüdükçe bu süre 14-15 güne inebilir belki. Mama desen o da bir kutusu en son aldığımda 12-13 milyon bişeydi galiba.. Tam da hatırlayamıyorum şimdi. O da bir ay falan gidiyor.. Eh sen hesapla artık :) Gayet ucuz.

said:
Çok Tşkürler..

Yor velkam.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Mesaj tarihi:
Bu arada unutmuşum.. Ortalama en zeki kediler sokak kedileridir. Doğal olarak survivaldan gelen bir pratik zekaları var adamların. Cins kedilerde pek bu yok. Elbetteki istisnalar kaideyi bozar. Gelgelelim cins kedilerin tipi de sokak kedilerinde yok :)

Ama sen kedine gönülden bağlıysan ve onu mutlu edebiliyorsan, bir süreden sonra her kurduğun cümleyi sanki anlıyormuşcasına seni dinlediğini farkedeceksin - ki bu müthiş bir duygu..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Mesaj tarihi:
her viyakladığında yemek vermek doğru değil, kedinin mama kabı sürekli dolu olacak, hiç boş bırakmayacan, o kendi diyetini uygular.(gidip gelip 2 lokma bişi yer zaten)

eğer günlük mama verirsen bi daha bulamayacağını sanıp hapur hupur hepsini yer bitirir. o zaman iycene obez olr

migrosta 1 kilo kuru mama 5 milyona vardı bi ara.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Mesaj tarihi:

kedi mükemmel hayvandır... fazla söze gerek yok...

[signature][hline] YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!!

• Yeni Oluştur...