Etos Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Bir kedi almayı düşünüyorum ama kafamda bir sürü soru oluştu. Öncelikle nerden almalıyım? (İstanbul'da). Bunun dışında kedi türleri ile ilgili de pek bilgim yok, aslında şirin olduğu sürece türü pek de önemli değil benim için. Ama siz ne tür önerirsiniz? Kedileri eğitmek kolaymıdır? Mesela bir kediye tuvaletini nereye yapması gerektiğini öğretmek ne kadar süre alıcaktır? Daha sorular vardı kafamda ama yazarken unuttum =) Aklıma geldikçe yazacağım.
MrMedia Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 ya tuvalet için kumu var işte işini bitiriyo tin tin geziyo evde , eheh[hline]IpAdresimNe.Com Matrix Code System Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 nereye yapmasi gerektigini ogretmek 2 yada 3 gun suruyor, ben bir sokak kedisi almani isterim, neden bilmiyorum ama karakterli oluyorlar, gelip yavsamiyolar yanina gelip yatiyolar, hirpalasan sesleri sedalari cikmiyor, hicmihic tirmayaip isrmiyolar, yani 10 arkadasim sokak kedisi aldi hepside boyle[hline]
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 eheh o cok iyi kafasini kuma sokuyosun dusunuyosun boyle 15sn sonra lan acaba anladimi yetermi 1 saat sonra bi kere daha ortaya siciyo, bu sefer 2 dk kafasini tutuyosun sonra anliyo[hline]
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 laf atmak gibi olmasın da orclord gibi yapma sen de...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
MrMedia Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 ((:[hline]IpAdresimNe.Com Matrix Code System Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Sokak kedisi al en iyisi güzel bi tane kestir gözüne aşılarını yaptır evine götür temizle sev:) Bidefa ben sokakda, çok bulunmuyan rare renkde bi kedi gördüm evsiz ve minnicikdi masmaviydi gösleri böle feci tatlıydı rengi metalik griydi evet kedi tamamen metalik griydi siyam gibide dildi bitek burnu siyahtı birazda kulakları koyuydu çok değerliymiş esası o tür Annem aldırmadı...[hline]Eda'nın anısına (1984-Hala yanıyo) EdaaaaAaaa Çoook iiyi bir ablaaydııı Ühü oof be edaaaaa.. Keşkee evdeee yakacak birşeyler olsaaydıııı ühü ah be edaaaa.. Espiriyi anlamadım<<< [Bu mesaj Chemical tarafından 19 August 2003 21:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Xayder Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 sokak kedisi fln almayı düşünmüyorsan bir pet shoptan siyam kedisi al eğitmene gerek yok kumunu koyduğum dikdörtgen şeklinde plastik kutusu var içine özel kumunu koyuyorsun o sürekli tuvaleti gelince oraya yapıyor.günde 1-2 kez kumunu temizle haftada 1 flnda yenile kumunu...[hline]| Soldat Servers | XaYd3r | Professional | | Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun | | Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy |
regulus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 ya ben pek anlamamda bu sokak kedileri karnı doyunca basıp gitmiyorlarmı sokağa tekrar?? hani oraya alışkın ya belki geri dönmeye çalışır??
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 1-2 hafta eve hapis korsan gitmiyolar tabiki yavru olacak[hline]
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 sokaktan al evet ama infeqted'ın dediği doğru diil tam olarak. ısırmaz ?? inanılmaz ısırır (tabi sataşırsan, sert bi şekilde seversen falan) zorunda olmadıkça pek tırmalamaz ama yavruyken almak lazım, yanında bilen biri olsun çok küçükken de alma. annesinden ayrılabilecek büyüklükte olsun, bi de dikkat et etrafta annesi olmasın. ben bjk iskelesinden aldım, 2.5 yaşında şu anda. istediği zaman sevdiriyo ama istemediği zaman sevemezsin.[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 yukarıdaki mesajları okuyamadım valla, ben bildiklerimi yaziim. bi kere bu memlekette kediye para verip almak için ya baya şaşkın olmak lazım, ya da süper fifi olmak. sokaklar dünyanın en tatlı kedileriyle dolu, aman diyim bu işten para kazanmak peşinde olan pet shopçulara güvenme. sokaktan kedi alacaksan, yavrulardan almayı tercih et bence. her sene belli zamanlarda bir sürü terk edilmiş yavrucuklar oluyor sokaklarda. bulursan böyle bir tane al hemen, hem sen mutlu ol hem o :) annesi olan yavrulardan gözüne kestirirsen, annesinin sütünü emmeyi bitirmesini beklemeni tavsiye ederim, ayırma garibanları... sonracığıma, amaçlarına uygun, ilk görüşte aşık olduğun kediciği pek severek, korkutmadan, tatlı tatlı eve getirirsin. kediler çok akıllıdır, eğer geldiği gün ona kedi kumu dolu tuvalet kabını gösterirsen, hemen oraya yapıverecek, bir daha da asla başka yere yapmayacaktır zaten. benim kedimi bulduğumda bir haftalıktı, terk edilmişti, daha çişini yapmayı bilmiyordu, karnını annesinin yaptığı gbi ovalamak gerekiyordu işetmek/kaka yaptırmak için. bu kadar minik olmasına rağmen kendi çişini yaptığı ilk sefer düşe kalka kabına tırmanıp beni deli etmişti :))) şimdi büyüdü, eşşek kadar olmasa bile kaplan kadar filan oldu. bak aşağıda kolumu ısırırken görülüyor :P hayırlı olsun, umarım birbirinizi çok seversiniz :)
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 walla kedi dediğin ısırır da tırmalar da. besliceksen göze alcaksın kardeşim okadarını. kedi köpek alıp da ısırılmaktan, tırmalanmaktan korkanları anlamıyorum bazen gerçekten...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Peradur Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 benim kedim leopar gibi bir şey, desenleri falan çizgi çizgi. karakteri de öyle hayvanın, hele bazen tırlatıyo iyice halıların altına falan giriyor, bizim ayakları haşat ediyor falan. ama seviyorum keretayı, geceleri gelip yatagıma boylu boyunca uzanıyor, beni yataktan atmaya falan çalışıyor. tupturuncu bi şey :)
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 ema: birman gibi asil ve süper huylu bi kedi alacak ise gitsin alsın daha iyi. onlar hakkaten bir başka oluyor ya. yani sokak kedisiyle alakası yok benim şu an yukarda dediğim gibi sokaktan aldığım bi kedim var, bundan önceki birman'dı. inanılmaz birşeydi, şu anki ile uzaktan yakından alakası bile yok[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 ayıp oluyor ama ben köpeğe bakıyorum hatta o kadar iyi anlaşıyoruzki hergün çok fazlası ile yürüp oyun oynuyoruz.. kedi alacaksan sadece seni benimsesin ve başkalarını kıskansın falan diyorsan siyamı öneririm en iyi kedi türlerindendir ancak iran kedileride güzeldir alırsan yavru al yada en iyisi sokak kedisi..[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2003 Kedileri tuvalet dışında eğitemezsin zaten oda eğitmek değil kendi istediği için gider.Yatak falan alırsan imkansız içinde yatması kediler emir almaz eğitilmez =). Ben 10 sene kedi baktim 2 kedim oldu sonuncusu iran şinşilaydı çaldı birisi kediyi geçen sene. Kediler eğitilmez =).Obey the experience kediler eğitilmez :P.[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666." Book of Revelation Chapter 13 Verse 18
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 euhue evet zor ayrıca kediler aç kalırsa sahibini yiyormuş neyse bence köpek daha iyi eğitebiliyorsun ama tuvalet eğitimi çok zor neyseki ben alıştırdım sayılır :)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 ben kediyi yatak olayınada alıştırmışyım valla kedim varken evde sobada vardı bi tane sepete battaniye döşemiştim sobanın yanına koymuştum direk kapmıştı orayı :)
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 said: EagleEye, 20 August 2003 05:42 tarihinde demiş ki: ben kediyi yatak olayınada alıştırmışyım valla kedim varken evde sobada vardı bi tane sepete battaniye döşemiştim sobanın yanına koymuştum direk kapmıştı orayı :) Benim ki yavruyken yatak almıştım bi hevesle aynı şekilde alışır yatar diye neyse ilk akşam koydum yatağına yattım sabah bi uyandim kafamda kedi burnumu falan yalıyor.Kışın rahatsız etmesede yazın ölümcül olabiliyor.[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666." Book of Revelation Chapter 13 Verse 18
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Benim kedim 1 kere tırmalamadı beni çok ısırdı ama oyun için ısırır kediler diş geçirmeden.[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666." Book of Revelation Chapter 13 Verse 18
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 said: aquila, 19 August 2003 22:18 tarihinde demiş ki: e ama apla herkesin sokağında seninki kadar güzel kedi bulunmazki.özellikle gözleri feci güzel... haydut adına iltifatına teşekkür edeyim önce. yalnız şunu belirtmekte fayda var, haydut da bulduğumda fare yavrusu gibi bir şeydi. gri, avuç içi kadar, gözleri kapalı, karnı işeyememekten şişmiş bir pire torbasıydı. şaka değil, elime cımbız alıp üzerinden hiç değilse 40-50 tane pire ayıklamıştım ilk günlerde, hey gidi... demem o ki, kedi zaten özünde çok güzel bir hayvan, güzel de bakarsanız güzel olmaması için hiçbir sebep yok. tekrar söyleyeyim, ben sokaklarda bu kadar çok sahipsiz kedicik varken kedinin pet shoptan alınmasına karşıyım.
nek2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 ben de ema ya katılıyorum. çünkü dışarda o kadar bakıma muhtaç kedi varken para vermeye gerek yok. nasıl olsa pet shoptakiler satılıyo. ama benim tavsiyem eğer ki bi tanıdıktan falan bulabiliyosan en iyisi. en azından sahibini annesini falan görmüş olursun. ayrıca bakım konusunda da yardım alırsın. benim kedim (erkek van kedisi)babamın arkadaşı bakamadığı için 3 aylıkken bana geldi. ordaki yemek alışkanlıkları ya da cinsinden kaynaklananlardan dolayı(bilemiyorum) balık ve kuru mamadan başka bişey yemiyo. sardalyaya falan da burun kıvırıyo. ama hiçbir sokak kedisinde böyle bi sorunun olmaz. bi de şunu söylemek istiyorum. sokak kedisi ya da cins farketmez. ama benim tavsiyem kesinlikle dişi alman. çünkü erkek kediyi kısırlaştırmadan evde bakmak imkansız ayrıca bu kısırlaştırma sonucunda idrar yolu sorunları başta olmak üzere birçok problemi var. ve inan tıkanma olduğunda hayvanı öyle görmek sana daha fazla acı veriyo. oysa dişi kedilerde kızışma hapla önlenebiliyo ayrıca daha cana yakın ve uysallar. yani daha iyi ev kedisi oluyolar. bi de arkadaşlarında dediği kedi alcam ama ısırmıycak tırmalamıycak diye düşünmiyceksin (sol kolum haşat şu an). gece oyun oynamak ister seni uyandırmak için tepende hoplar zıplar, oyuncak sanıp bacağına koluna atlar. bunlar olacak şeyler. ama böyle şeylerle daha az karşılaşmak istiyosan dediğim gibi dişi kedi. tabii tercih senin yine de. [Bu mesaj nek2004 tarafından 20 August 2003 12:44 tarihinde değiştirilmiştir]
athea Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 said: Emaleth, 20 August 2003 10:38 tarihinde demiş ki: ben sokaklarda bu kadar çok sahipsiz kedicik varken kedinin pet shoptan alınmasına karşıyım. cok katiliyorum ben! bi de kedi egitilmez. dunyanin en temiz hayvanidir zaten tuvalet egitimine falan gerek yok, kumunu gostermen ve temiz tutman yeterli. onun disinda gel diyince gelsin, otur diyince otursun, kalk diyince kalksin istiosan buna cevabim kisaca 'nah yapar' olucaktir =p isi olmaz kedinin ole sirk maymunu gibi hareketlerle. sen cagirmaktan vazgecme ama, cani istiosa gelir kimbilir 'gel' diince =][hline]Meelou A'Ie of NovaCorp, Temenos Island - Kettemoor Galaxy Twi'lek dancer of The Glitter Pit - obsessed with shoes and terribly in love with baby gnorts...
nek2004 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2003 açsa yada sevilmek istiyosa peşinden ayrılmaz. istemediği zaman da dokundurmaz bile. yani böyle kişilikleri çok güçlü. ve bu yüzden de maalesef sen ona değil de o sana hükmediyo ne halt isterse yaptırıyo.
Öne çıkan mesajlar