Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya'da Kariyer

synorin

Öne çıkan mesajlar

Selamlar patiler.Benim hayatta en çok yapmayı istediğim şeylerden birisi japonyada çalışmak.Bunun için elimden geleni yapacağım.Fakat neler yapmam gerekir kendimi nasıl geliştirmem gerekir tam olarak bilmiyorum.Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Bu konuda bilgi sahibi olan bir pati varsa lütfen beni bilgilendirirse sevinirim...
Sosyal ağlarda paylaş

Calısma ortamından once kulturleri ile ilgili bilgi edinmen daha iyi olur sanırım.Sonucta lost in translation gibi bi durum yaşamak istemez kimse.Sana ne kadar uyup uymadıgına bak.Ayrıca yaşamak duydugum kadarıyla buradan biraz daha pahalı.Orn bir cafe de kahve içmek 15 dolar(en azından bana anlatılan) ve görgü kuralları bizim buradan biraz daha farklı adamlar aynı seviyede bir iş yerinde calıssalar bile senden önceki calısanlara senpai gibi sıfatlarla hitap etmen gerekir (ki benim baya bi canımı sıkan nokta) ve sosyal yaşayıstada aynı sekilde.Bi de yabancı muamelesi görme durumun var (gaijin di sanırım) cok cok sabırlı olman lazım gitmeden once. Son bi dip not daha dillerini ne kadar iyi biliyorsun? (6 aylık kurslarda öğrenilecek kadar kolay bir dil telafuz-okuma-yazma) Eksileri bunlar =/ umarım gidip istediğin bir hayali yasarsın ama gitmeden once iyi düşün tasın hüsrana ugrama sansın da yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

tuvaletleri çok güzelmiş japonyanın :P
şaka maka ölmeden görmek isteyeceğim bir kaç ülkeden biri japonya.

Neyse, japonya olmuyosa sana çin'i verelim :p
Senin gibi kafayı vaktinde çin'e takmış birisi var, çalışmış çabalamış, bu işin peşine düşmüş ve çin'de eğitim hayatına başlamış. Çin'in anlatıp duruyor blogunda. İsmi selim'di galiba. Tavsiye ederim: www.cingunlugu.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...