ginaly Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Ardeth said: ginaly said: eğer ben çıkarsam ya -5 ya -10 alırım. eğer çıkmazsam ya 10 ya da 5 alırım. bu durumda benim çıkmamam daha mantıklı. aynı mantığı diğer eleman da güdecek ve o da aynı sayılarla karşılaşacağı için o da çıkmamayı seçecek. dolayısıyla kimse çıkmayacak. ps:tabi burada şunu belirtmek lazım, bu oyun sadece hocanın gözüne girmek açısından düşünüldü. eğer dışarı çıkınca daha fazla fayda sağlanacağı kabullenmesini yapsaydık matriximiz farklı olurdu. Ayrıca matrix'i değerlendirme yöntemin eksik sadece niteliksel. Yazdığın kazanç matrixi M olsun (resmini koyduğun). Sen p olasıkla çıkma kararı vereceksen ve 1-p olasılıkla çıkmama kararı vereceksen ve arkadaşın da q olasıkla çıkacak 1-q olasıkla çıkmayacaksa yok belirttim zaten belli kabullenmeler yapıyoruz, - ardanın sınıf arkadaşları gerizekalı değil - arda gerizekalı değil - kimse diğer agentın hangi faktörlere göre karar vereceğini ve ne yapacağını bilmiyor, ki bu durumda q=50% oluyor. - puan sistemini çok çok çok çok yüzeysel aldık ki anlaması kolay olsun. yoksa tabi ki hocanın gözüne girmekten başka faktörler de olası. sınıftaki karıya cool görünmek için sınıfı tek başına terketmek iyi puan getirirdi mesela sdfs. neyse ben bu işleri bırakıp kendimi marketingin kollarına atayım, ooh kapitalizm sdfsd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 cikanlar icin sorun olmaz da kalanlar hocaya yalakalik yapmis olurdu, oyle bi durumda isim yoksa cikmazdim sonucta hepimiz onlarin oraya yazdigi 2 harfe bakiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 ben dersin suresi bittigi an cikardim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 bölümüne ve üniversitene göre değişir, tıp fakültesi ise kimse çıkmamıştır yada iyi bir üniversitede iyi bir bölüm isede çıkan olmamıştır bunların dışında ise çoğu yerde olan "ben okulu/bölümü/şehri sevmiyorum, gitcem zaten, össye tekrar gircem" diyip yatmaya gelen yada direk derslerle pek alakası olmayıpta oylesine gelenler çıkmıştır aralarından 1-2 tanesi nolur nolmaz hoca tekrar yoklama alır diye hocaya güvenemeyip kendini riske atmamak için yada ders arasında çıkmayı sevmediği için çıkmamıştır, sınıfın kalanı kalıp dersi dinlemiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 sayısal bir ders değilse otururdum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 sadece kaçıncı sınıfta olduğuma bağlı (: okul uzatmalardaysa hocanın gittiğini görmeden çıkmam (ilk yıllar ilk çıkan bendim o durumlarda) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Nezaketen, hocam biyere yetişmem gerekti zaten izninizle ben kaçayım madem der fırlardım dışarı (saate falan da bakardım..) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Birisi çıkarsa ben de çıkardim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 dersin işlendiği yere bağlı. eğer normal lise sınıfı tarzı sınıflardansa, çıkmadzım. kapı kürsüye yakın değilse ama, pıtı pıtı çıkardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Çıkabilirsiniz dendikten sonra çıkarım. Yapacak bir işim yoksa ve konuyu sevmişsem devam edebilirim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 o kadar bayıyosa hoca onu demeden cıkarım zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar