roket adam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Non negotiable centripetal acceleration. Merkezcil ivme ama, başındakini anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Non negotiable: tartışılamaz demek istemiş kim yazdıysa ama yani eğer tahmin ettiğim gibi bir amaçla yazdıysa "chicken translate" Ayrıca yeni terimimiz fizik dünyasına hayırlı uğurlu olsun "tartışılamaz merkezcil ivme, bir 21. yüzyıl ürünü" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 transfer edilemez,nakledilemez olabilir mi? fizikçi diilim ama:D yorumu size kalmış artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Cümleyi buldum MIT opencourseware'dan almışsın sanırım You're sitting on this chairand you must experience-- that is non-negotiable--centripetal acceleration A of c, non-negotiable merkezcil ivmeye verilmiş bir sıfat değil dikkatli dinle cümleyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 "And therefore there must be non-negotiable centripetal acceleration which in magnitude is omega squared r or, if you want to, v squared divided by r." http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Physics/8-01Physics-IFall1999/VideoLectures/detail/embed05.htm Netten arattım da, daha çok iktisadi bilimlerde kullanılan bir terimmiş gibi gördüm (cerebralis in dediği anlamda), o yüzden bi de sana sorayım dedim. Nakledilemez falan yazıyordu. Sanırım "burada kesinlikle bi merkezcil ivme vardır, tartışılamaz yani" şeklinde bir şey demek istemiş eleman. Konuşurken böyle anladım, bari altyazıya bakayım dedim, orada da sürekli non-negotiable centripetal acceleration demiş gibi gösteriyordu tek olarak. Terim zannettim. Sorularımın devamı gelecek ardeth, sağol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 yazdığım cümleye bakarsan ara cümle olarak vermiş bunu yani senin dediğin gibi "bu durumda merkezcil bir ivmenin olduğu tartışılamaz" tarzı bir anlam içeriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 ihmal edilemez tarzı bişi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anevquemar. Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 yahu bu durumda olman tartışılamaz zaten anlamı var işte. sina demiş ya zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar