Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Update: Oyun Subat 25'e ertelendi. 22 Ocakta Sinirli Slotlu Trial Baslayacak[Status Tartisma Topic'i]

narsor

Öne çıkan mesajlar

Direk quote veriyorum valla 2nizde güvendiğim insanlarsınız ortada kaldım :P

said:

i have been told by my friend who has been there building that city on the pics that thats the biggest city there is and those pictures are 2 weeks old its huge now apparently filled with loads of canon and stuff. Care to comment?

hehe...
the city grid is kinda small... and there's no underground area and no elevators to another lvl...
they managed to get up the walls and 1 cannon today... not 2 weeks ago :)

Apparently those walls come as broken and you are fixing it not putting them up yourself also.

that's also a lie ^^
you build them just like every other building :)

Sosyal ağlarda paylaş

lol diyorum, oyunun en gelismis sehiridir beta serverlari inmeden once ve eski halidir kusbakisi goruntusu.

bu harbourun videosu,

bu da thread'i bir suru ss falan var, ve orada da belirtildigi gibi, onlar kadar yaklasan olmadi sehir gelistirme konusunda o yuzden sizinkiler de bir zahmet abartmasin, bilmedikleri seyler hakkinda estirmesin sdfg.

oyunda her sehir bir noktaya kadar buyuyebiliyor sadece. Siz alfarsiniz, o yuzden yer altina inebiliyorsunuz, human sehirlerinin de baska avantajlari ve featurelari oluyor (mesela deniz kenarinda oldugumuz icin harbour var falan).

Uzgunum ama sehir olayi cok yalan, hyperion betada, bir kac haftada maksimum limite geldi neredeyse, bir tek shipyard yetismedi... oyun full release olunca butun buyuk guildler bir kac hafta icinde o sinirlari zorlayacaktir ve sonunda da ellerine hic birseyin gecmedigini fark edecekler.

Daha da kotusu, sehirlerin sacma sapan bir seige mekanizmasi yuzunden de anlamsiz kalacagi bir sistem mevcut. Herkes halen birseyler duzelecek diyor, ama oyunu pre-order eden 2000 kisi disinda oyunu cikista oynayabilecek adam yok, resmen parali beta olacak :D
Sosyal ağlarda paylaş

Siege mekaniğinin değişiceğinden %200 eminim ondan sorun yok o açıdan :) Şehrin surları bu sabah yapılmış forumda yazdığına göre ve 2. ss de surlar var nasıl 2 hafta öncesi anlamadım açıkçası.Ne kadar kişi ne kadar süre kastı etti bilmiyorum ama tebrik ettim bitirmişler nerdeyse tüm şehri anvil felanda yardım etmiş sanırım biraz dediğine göre orda ama o ayrıdmın boyutu ciddimi bilmiyorum 350 stone ne kadar sürer çıkarması :P

Da sen eminmisin repair olayına her structure için? Dediğim gibi gördüğüm mercs videosunda hiçbirşey yoktu clanstone etrafında hatta clanstone mağaranın içindeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

D@rkwish;

Eminim oyunu sevdin, keyif aldın. Zaten pre-order yapacağını ifade ettin ( yapabildin mi o da ayrı soru ). NDA kalkmadan önce orda burda bir sürü leak gördük, youtube'da şu an seksen tane video var.
Bu oyunu bu forumlarda savunmadan önce bir kez daha düşün lütfen.
Her oyuncunun bakış açısı farklı olabilir. DF'de olan/olmayan özellikleri bir kenara bırakarak oyunu savunmaktan ( fanboi gibi görünüyorsun ) vazgeçmeni öneriyorum.

Neden mi ? Oyun fail olduğunda buradaki kredini yitirme diye !
Oyun fail olur mu ? Oldu bile ( failden kastım AV, bu firma bu oyuna ve oyuncularına desteğini sürdüremez ). Bu oyun, üretici firması sebebiyle fail olacak.

AV, çok açıkça göründüğü üzere bu oyunun desteğini verebilecek durumda değil. Pre-order sayısını tek serverda oynanabilecek oyuncu sayısı ile kısıtladılar ( ki bu sayı ifade ettiklerinden daha az, 10,000 demişlerdi ama o kadar bile pre-order almadılar ).

Uzun teknik detaylara gerek yok, bu başlangıç zaten firmanın hedeflerini gösteriyor: "Bize gereken kadarını alalım, gerisini koyver gitsin". Fazlasına harcayacak paraları yok. Belki Yunanistan'da bizim atasözümüz biliniyor : "Nerde çokluk, orada bokluk".

İkinci server'ı kurmaktan ve bunun getireceği maliyetten korkan bir firmaya ( ki bu komplo teorisidir, ama gerçekler ortada ) ne kadar güvenebilirsin ? AV Bu oyunun geliştirmesine/güncellemesine devam edemeyecek kadar ciddi bir finansal sorun yaşayacak. 13m$'ın karşılığını alamayacaklarını anlayan yatırımcılar 25 Şubat'tan sonra 1 ay + 1 gün sayacaklar geri dönüşleri görmek için. Sonra ?

Bu forumda ( ki çok sık yazmasamda izliyorum ) sadece bilgilendirme için bişeyler yazalım, gaza gelip her okuyanı gaza getirmek için değil. Bilgiyi paylaşırken, kafaları karıştırmayalım.

DF'nin konsepti mükemmel (idi ), belli bir kitleyi bağlayabilir.
Bırakalım zaman göstersin ( mesela 1 Nisan'da bir daha gözden geçirelim ).

PS: Ayrıca oyun için istenen 42 EUR ( yanlış hatırlamıyorsam ) fiyat inanılmaz gerzekçe bir para. Yuh dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

1)Oyunu oynamadığım için sevdim veya keyif aldım diyemem.Ama keyif alıcağıma eminim :)

2)Oyunu savunmakdan ziyade buraya direk bilgi veriyorum gerek patch note vs gerek benim öğrendiğim şeyler clanımdakilerden zaten hatalı birşey vs yazarsam azmo düzeltiyor beni yani yalan haberde yok ortada.Ha buradaki kredime gelince daha tek yazdığım yer DFO kısmı sayılır ve kredim olduğunu sanmıyorum varsa ne hoş yoksa da pek umrumda değil açıkçası ondan mrk etme :)

3)Oyunu savunmak gibi görünüyor postlarım ama ben savunmakdan ziyade oyuna şans verilmeli diye düşünüyorum(WWIIO?) postlarımın yarısında zaten oyunun şu anda çok sorunlu olduğunu belirttim Azmonun postları okuyanlar zaten bıraktı takibi bile yani tek bilgilendiren bende değilim.

4)AV yapamaz edemez demişsin belkide haklısın ama ben adamlara şans vericem ve insanlar verirse zaten onların 1 şansı olur yoksa olmaz her firma kurulduğu ve ilk yarattığı projesiyle mükemmelliğe erişemiyor sory :(

5)Son preorder günü açılmadan önce 8k+ account yaratılmıştı preorder için en kötü 5k sı ozaman preorder vermiştir bunların ardından bir daha açıldı preorder ve birçok insan aldı gene en son 11k account duydum tahminen dahada çıkmıştır sayı kısaca pek az değil preorder sayısı emin olabilirsin.

6)Adamların mali durumları nedir borç altındalarmı vs bilemiyorum ama defalarca oyuncu alımlarımız ve server yatırımlarımız devamlı olarak arttırılıcak isteğe göre dendi inşallah da olur.

7)2. Serverın olmadığını daha oyun çıkmadan nasıl biliyorsun ah bir anlasam :( (olmayabilir ben bilmiyorum şahsen ve preorderladım)

8)Oyun çıktıktan sonrada iyi kötü gördüğüm şeyleri yazmaya devam edicem yapılan açıklama vs herşeyi paylaşıcam ileride oyunun düzeldiğini hisseden vs olursa oynamak isterse oynar bilemem ki şahsen acc umu da forumdan 1-2 arkadaşa paylaşıp oynatıcam oyunu(rica edenler oldu).

Sonuç: Kescek 1 kişi daha eskilmiş sana yeni oyun arayışında kolay gelsin inşallah bende o arayışa katılmak zorunda kalmam birkaç ay içinde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dark guzel acıklamıssın dostum. Dark a katildigimi belirtmek istiyorum. Adamın butun postlarını okudum ve adam surekli gelmis bilgi koymus ama oyundan cabuk vazgecen 2 3 arkadas surekli bi yok sende bırak hic baslama yk fanboy yok yrk kurek adama bi mesaj yazma derdinde. okudugum sorunlar ole duzelmiyecek sorunlar gibi deil. ben umutluyum. nisandada oyun su andan 2 3 kat daha iyi olucaktır. ozman geldiindede solemedi denmez.
Sosyal ağlarda paylaş

kimsenin darka yuklendigi falan yok ki? O da bilgi veriyor, ben de bilgi veriyorum, her ihtimal gozler onunde oluyor boylece kimse bilgisiz kalmiyor.

Ben cabuk caydim evet, cunku maalesef oyun caydiracak nitelikte, ama bu demek degildir ki denemeyin oynamayin, istiyorsaniz deneyin ama bence 40 euroluk bir oyun degil, etmez o kadar para, trial olmadan almamanizi oneririm, ama sizin paraniz, sizin seceneginiz.

Umut guzel birsey, insana bir suru sey yaptirir :P
Sosyal ağlarda paylaş

Azmo burda söylenicek uğraşıcak değildimde ayıp abi ağır olmasada herkes gelmiş bana yeter oyunu savunma, lol adam preorder etmiş, lol boşa kasma patladı, yeter sana paramı veriyorlar, adama özel access vermişler bence, seni işe alsınlar vs gibi postlar mevcut pek sallamıyorum da sıktı yani birde moderator gelmiş kimsenin ona bişi dediği yok diyor ne diyim (:
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun reklamini yapiosun geyik, kimse seni kotu duruma dusurecek veya ezecek bir laf etmemis? Savunma bence diyen arkadas ta nedenlerini yazmis, gayette duzgun bir yazi, efendice siralamis.

Oyun hakkinda bilgi verip olumlu yorumlarda bulunuyorsan, o yonden de gelecek sorulari cevaplandirip nedenlerini siralaman lazim, seviyeli oldugu surece tartisma olacaktir :)

Bakiniz bana, oyunu deli gibi savundugum donemde herkes "oyun patlicak ne savunuyorsun" dediler "yavas ol heves etme" dediler, sonra cidden patladigini soyledigimde de bu sefer "abi sans ver, belki dusundugun gibi degildir, ama beta bu" turu seyler geldi, bana da cok yuklenildi oyun dandik oldugu icin ama yapacak bisi yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

ortada soru olsa cevaplarız ne demek (: herkes laf atıp geçiyor neyse zaten şuana kadar da birşey demedim dediğim gibi sallamıyorum pek (:

Oyunla ilgili postlarımın %60 ı zaten copy paste kalanındada kendi düşüncem, düşüncelerimin hiçbirindede gelin oynayın çok kral gibi aflar yoktur.

Her türlü soruya açığım oyunla ilgili biliyorsam cevaplarım yada yorum vs yaparım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şunada hastayım yanlız oyun beklenen şey değilse oyun kötü kasmayın deniyor ya eskiden böylemiydi oyun çıkınca hepsi iyimiydi hayır hiçbir oyunda böyle değil şu an HCI(human computer interaction) dersindeyim eve gidince daha detaylı quotelar veririm bende forumlardan size ama şunu blin hiçbir oyun doğru dürüst çıkmadı çıkmıyacak.Olay şuna geliyor en sonunda siz bu yeni firmaya oyunu çok daha kaliteli hale getirmeye çalışırlarken yardımcı olucakmısınız yoksa bir kaç yıl daha başka oyunlarmı arayacaksınız sizin "mükemmel" diyebileceğiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...