Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek HDD'de kurulu 2 windowstan birinden kurtulmak

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Dün yeni sistemime 250GB SATA HDD'mi taktım fakat evde yalnızca SP'siz 2002 winXP vardı. Onu kurdum. Fakat SATA2 driverları olmadığından 250GB'lik HDD'yi 130GB gördü.Neyse sonra hallederim dedim ve üzerine XP'i kurdum. Fakat sonra rahat duramadım ve netten SP3 winXP çektim. CD'ye attım, tabii bootlamadı windows ben de ötekini update eder belki düşüncesiyle üstüne kurayım dedim. Derken SATA driverlarını da yüklemesiyle birlikte ham 120GB'lik bir parça ortaya çıktı. Ben de formatlıyım depo olarak dursun dedim. Fakat arkadaş formatladıktan sonra üzerine SP3'lü winXP'yi kurdu.

Makinede 2x winXP var şu an ve parçalara "bilgisayarım"dan sağ click yaparak format atamıyorum (amacım eskisini silip 130gb'lik OS'suz boş alan elde etmek.) CD bootable olmadığından bootlayıp da formatlayamıyorum da(gerçi oradan da format atılmıyor 130GB'lik parçaya setup dosyaları var atamam diyor.)

İşin en komik tarafı da USB klavye kullanıyorum ve winXP'leri seçeceğim ekranda klavye çalışmıyor. (Aynı şekilde CD'den boot yapmak istediğimde bootlamak için bir tuşa basınız dediğinde de çalışmıyor klavye)

Bir de SP3'lü windows sadece ingilizce klavye destekliyor ve i ş ğ gibi tuşlar yok. Klavyenin şekli değişik. Onun için multi lenguage patchler vs. var mıdır windows için?

wall of text oldu okursunuz umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi, biosta kurcalarsan enable USB keyboard diye bi olay var. açılıştak derdini bu çözmeli. tuş olayı için de microsoft sitesini gugılla, bişeyler çıkar. şu an elimin altında xp yok, ama denetim masasına gelip orada dil ayarlarını kurcalayıp, ekleme gibi bişey bulursan, türkçe q klavye ayarı içeren bi xp cdsinden yükleyebilirsin büyük ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...