Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Palantis / Web Based


NeroWarden

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar.

Belki adını duymuşsunuzdur Palantisin. Web tabanlı şehir yönetim oyunu. Fantastik orta dünya temalı. Bu akşam saat 21:00 da yeni çağın kayıtları başlıyor 29 unda tamamen açılacak.

Oyunun 4. veya 5. senesi. 2 sene aktif adminliğini yaptığım oyun userların ve yönetimin çalışmaları sayesinde çok iyi bir konuma geldiğini söyleyebilirim. Oyun tamamen Türk yapımıdır. Çok kapsamlı şehir yönetim oyunudur. Çok dememin sebebi şehirdeki her türlü idari şekille ilgilenebilmeniz. Ayrıca oyun biraz hesaplama gerektirdiğinden karışık gözükebilir. Çünkü halkınızdan topladığınız vergilerden festivallere, yemek düzeninden alım-satım işlerine kadar bir çok alanda hesaplama ve düzenleme gerekmekte. Bu yüzden ogame, travian tarzı basit oyunlarla (basit derken aşşağılama değil gayet kaliteli oyunlar) karşılaştırmamanızı tavsiye ederim.

Bu uzun sürede oyunu oynayan kemikleşmiş guildler ve oyuncular çokça. Oyun kendi mekaniği yüzünden bireysel oyuna pek izin vermiyor. Bireysel de oynayabilirsiniz tabi fakat ilerde yine bir oluşuma ihtiyaç duyacaksınız.

Oyunda premium sistem var fakat bu sistemin oyuna etkisi minimum düzeyde ayarlanmıştır. (Renkli yazılar, ekstra ünvan vs.) Oyun içerisinde Şehir Meydanı başka bir deyişle chat alanı mevcuttur. Yardım için sorularınızın cevapsız kalmayacağını göreceksiniz.

Denemenizi tavsiye ederim. Yanlız ufak bir uyarı oyunun ilk haftasında sıkılmaz ve dinamikleri öğrenebilirseniz bırakmanız kolay olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eski accountlar duruyor sanırım. Tabi sadece isim olarak çünkü reset atılıyor çağlara.

Eski account sahibi olmanın tek avantajı madalya. Forum madalyası mantığında eski ve köklü olduğunu belirtiyor şehir meydanında.

Geçen çağda 2 sene once oynamış bir arkadaş gelmişti eski maili ile. Sistemden silinmiyor eski mailler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Oncelikle oyun tamamen Türk yapımı bir oyun. Özelliklerinin %80'i kullanıcıların forumda belirttiği fikirlerden oluşur. Utopia oyunu ile benzerlik gösterebilir ki benzerlerinden bir adım önde olmak için yoğun çaba sarfettik.

Oyunun rehberi konusuna gelirsek geçtiğimiz 5 sene boyunca oyun büyük bir evrim geçirmiş ve komplike bir hal almıştır. O rehber oyunun genel hatlarını yansıtmakta. Geniş detayları forumlardan, sohbet alanlarından ve oyunu inceleyerek öğrenebilirsiniz. 5 tane çağ vardır. Oyuna 1. çağda başlarsınız ve hiçbir saldırı ve savunma durumunuz olmaz. Çağ atlamak kullanıcı insiyatifindedir bu yüzden rush taktikleri palantiste işe yaramaz.

Şehir değeri farkında
Çağ farkında
ve Savunmadan kaybedilen savaşlarda çeşitli saatte korumalar devreye girer. Ayrıca Koruma büyüsü adı altında başka bir koruma sistemi daha mevcuttur :) Bu kadar koruma sizi aldatmasın oldukça yoğun ve sistematik guild savaşları yaşanmaktadır.

Dediğim gibi ilk 1 hafta oyunun dinamiklerini kavrayabilirseniz bırakmanız zor olacaktır. Oyuncuların %80'i birbirini tanır çünkü sürekli buluşmalar etkinliklerle kaynaşmalarını sağlarız. Buda güzel bir arkadaşlık ortamı kurulmasını sağladı.

Merak ettiğiniz bir konu yada oyunla ilgili yardım isterseniz yardımcı olabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NeroWarden said:

Oyunun rehberi konusuna gelirsek geçtiğimiz 5 sene boyunca oyun büyük bir evrim geçirmiş ve komplike bir hal almıştır. O rehber oyunun genel hatlarını yansıtmakta.


ayrıca bence yine de rehbere oyunun ırkları, ırkların farklı özellikleri, ve detayları hakkında bilgi koymanız lazım. rehbere bakıp da onları göremeyince ben açıkçası bir miktar soğudum kendime bir hesap açma fikrinden. Öylesine demiyorum bence rehber üzerine uğraşıp onu daha güzel, okunabilir, çok uzun olmayan (o konuda endişleniyorsanız haklısınız çok uzun olursa da kimse okumaz) bir formata sokmanız lazım bence :p
şu haliyle rehber çok karışık ve pek işe yaramıyor. forumlarda en azından yeni başlayanlar için bir kalıcı konu var mıdır diye baktım o da yok gibi.

bir de oyun dinamiğimi çok bilmesem de böyle oyun çok oynadım, premium seçenekleri çok dengesiz olmuş gibi duruyor. tabi bu premiumların en kötü hali gerçek para verip oyun içersinde altın alabildiğin tarzdan olanlar ama sizin yaptığınız sistemde de para verenlerin avantajı ezici olmuş gibi duruyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...