Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BBC'de Geyler Sevişir, Türkiye'de Ortalık Karışır(mış)!!!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

tabi bir çocuğun herşeyin adım adım yaşamasında fayda var, önce bir kez bir insanı sevmeden ya da bir insana aşık olmadan cinselliğin ne olduğunu anlamaya çalışırsa kafası karışabilir belki hoş olmayan taraflara bile yönlenebilir (tabi bu cinselliği aşk ya da sevgiye bağlayan kültür için geçerli onu da unutmamak lazım).

Fakat çocuğun duygusal zekasının çabuk gelişebilmesi açısından bunu yine de çok geç görmesi, öğrenmesi oldukça baltalayıcı olabilir.

Yani kısacası ne küçükcük çocuğu yüzmeyi öğrensin diye denize atıp bırakacaksın ne de artık büyüme zamanı gelmiş bir çocuğu kolluklarla denize sokmaya devam edeceksin. Zaten ebevyn olmak oldukça zor bir iş, bu tür bir çok ince düşünüş geretiren durumlarda en doğru olan şeyleri yapmak gerekiyor, "ben yaptım kendisi büyüsün" pek olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

insanların silahlarını çekip birbirlerini öldürmesi, paltosunu tam giymeden üstüne geçirip kabadayı kabadayı yürümesi, tesbih sallaması ve hertürlü bıçkın delikanlı triplerine girmesi genç nesilleri etkilemez bizim ülkemizde. Ama eşcinsellerin olduğu bir dizi çok kötü etkiler. zira adam öldürmek ve ele silah almak bizim kültürümüzün iğrenç bir parçasıyken, bir erkeğin bir kızın elini tutması bile ahlaksızlık sayıldığı bir toplumda eşcinsellerin olduğu ve öpüştükleri bi gösterim hemen linç edilmelidir.

Çok ironik olacak ama içimden erkan can'ın gemide filmindeki efsanevi repliğini söylemek geliyor homofobik arkadaşlara.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı lafları sölemekten sıkıldım ben de biraz empati yapmaya çalıştım.

televizyonda eşcinsel ilişkinin izletilebilir olması lehinde üretilebilecek her argüman aynı zamanda zoofili ilişkinin izletilebilir olması için de geçerli olduğunu farkettim. (olmayan varsa söleyebilirsiiz tabi ki)

sora telezyonda zoofili görmek istemediimi de düşündüm en son işin içinden çıkamadım.

sonra vazgeçtim televizyon izleyenler düşünsün dedim. dizi,film oyun, pr0.. neyse.. her bişiyi rapidshare den indiriyorum zaten siz de öyle yapın.

bir de işin ilginç tarafı objektif kriter de yok galiba. bu televizyon roma da falan olsaydı toplum heteroseksüel ilişkiyi sakıncalı görecekti.
Sosyal ağlarda paylaş

ya eşcinselliğin neden bu kadar tartışma konusu olduğunu ben bir türlü anlamıyorum.

tamam isteyen istediğini yapsın, kendi tercihleridir; ama şu olayı "doğaldır, bu da bir gerçektir" diye geçiştirmeye çalışan en birinci adam penth bile yok kıçında damarlar patlar, hastalık bulaşma riski fazladır, takkeyi geçirmezsen başın beladadır diye anlatıyor.

ibinelik doğal bir olay falan değildir. doğal olan bir işin sağlıklı gerçekleşmesi için yarım kilo kayganlaştırıcı, takke vs yardımcı malzemasyona gerek varsa ben durup düşünürüm. ha lezbiyenlik için bu argümanlarım biraz havada kalıyor, bu konuya biraz çalışabilirim.

dediğim gibi; homofobik falan değilim, isteyen de istediğini yapsın ama biraz gizli saklı yapsın. ilik gibi hatun götüren de, kestaneyi çizdiran de her ne yapıyorsa gözüme gözüme sokmadıkça sorun yok.

tv gibi toplumun en direk gözünün üstünde olduğu medya organlarında ilik gibi hatun götürmeye de, kestane çixdirme de karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
ibinelik doğal bir olay falan değildir.

ibinelik yapan hayvanlar vaaar. keçi falan vardı öyle. bi de bizim kediler birbirini yalıyo da o sayılmaz herhal. yalnız bir köpeimiz vardı o salak niye kedileri yalıyodu onu hiç anlamadık. doğada eşcinsel zoofili de var diyebilir miyiz? bence deriz sevgilim istanbul halkım.

said:
dediğim gibi; homofobik falan değilim, isteyen de istediğini yapsın ama biraz gizli saklı yapsın.

"doğal olmaması" yapılıp yapılmamasına ilişkin bir argümana dayanak. gizlenip gizlenmemesinin gerekliliğine dair değil.

doğal olmayan herşeyin gizlenmesi mi gerekir? yok öyle bişi.

yapılmaması gereken şeylerin yapılmaması gerekir, yapılıp gizlenmesi değil. yapılmaması gereken şeylerin "saklanarak yapılmasını" hoş görmek biraz nası diyim, abartıyorum gibi ama; iki yüzlülük oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben doğallığını zaten tartışmıyorum. "bu da gayet doğal, bilsin herkesler" diyenlere karşı sunduğum argüman o.

isteyen istediğini yapsın; eşcinsel, karşıcinsel zerre umrumda değil. kim ne halt ediyorsa, gözüme sokmasın.

ikiyüzlü mü?

ayrıca bence doğal falan değil hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi televizyonda baya kenetlenmiş şekilde öpüşen bir adamla kadın gördüm ve bu konu aklıma geldi. önceki sayfalarda koyulan videoda gördüğümüz üzere (erkekler için izlemek biraz zor olabilir) orda da öpüşmeden fazlası yok. sadece bir sahnede zenci abimiz pantalon üzerinden elini diğer elemanın cinsel organın üstüne koyuyor ve karşılıklı bir gerilim oluyor. şimdi bu sahneyi zaten herhangi bir küçük çocuk "elini adamın üzerine koydu"dan öteye algılamaz bence. yok "ohaha adamın aletini avuçladı" diyorsa zaten o çocuk olmuştur, birebir sevişme aşamasına geçebilir direkman.

sonrasında burdaki insanları düşünüyorum, televizyonda benim gördüğüm gibi öpüşen bir kadınla erkek görseler bunu yadırgamazlar gibi geliyor, kimsenin durup "bu saatte çocuklar görür bunu yahu" diyeceğini aklımda canlandıramıyorum çünkü bu daha doğal geliyor insanlara. öte yandan televizyonda öpüşen iki erkek görünce bundan rahatsız oluyorlar ve buna tepki göstermek istiyorlar. Fakat "eşcinseller televizyonda gösterilmemeli" gibi kendilerine yediremeyecekleri derecede faşist bir argüman yerine "çocukların göremeyeceği bir saatte olmalı" tarzı bir argüman üretiyorlar... gibi geldi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
Absolut said:
çocukların izleyebileceği bir saatte iki adamın birbirini yalamasını TVde görmek istemem açıkcası.

+1

hey gidi pati hey. kimlerin banlama yetkileri vs si altında yazıyoruz. size ne arkadaşım kim kimi yalıyorsa. ha dersin ki ben insanların televizyonda yalaşmasına karşıyım, bi nebze tartışma noktasına geliriz, de boldlanan kısımda bahsedilen "erkek erkeği yalar mı ulahhnn" tepkisi(ne gelir çocuğum izlemesin falan hikaye) şaka gibi bir şey. yani çocuğunuz bir erkek ile bir kadının yalaşmasını izlerse sorun yok, ama erkek erkeği yalayınca poğroblem oluyor. hayır acaba iki kadın yalaşsa buna birşey diyecek miydi mert arkadaş, ya da siz buna tepki koyacak mıydınız? [koymayacaktınız muhtemelen zira madonna vs. sipiyırs yalaşması bütün haberlerde gösterildi ve de burada böyle bir tepki doğduğunu hatırlamıyorum) (normalde de hatırlamıyorum, moderasyon bazında hiç hatırlamıyorum)] üç seans homofobi tedavisi ve de akıl fikir yazıyorum efenim...
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır kaldırılması kafanı toprağa gömmek zaten. Kimsin ki sen onları sorguluyorsun yani? Onların cinsel tercihidir, dünyada olan birşey, ayrımcılık yapılması da yanlış. İstemezsen izleme ama kaldırtamazsın. Hoşumuza gitrmeyen her yayını kaldırtsaydık dünya televizyonlarında hiçbirşey yayınlanamazdı..
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya toplumlarında gaylerin varlığını ve onların sadece bizden farklı tercihleri olan sıradan insanlar olduğunu, yaşamaya temsil edilmeye hakları olduğunu görmezden gelmektir bu yayının kaldırılması. Dolayısıyla kafanı toprağa gömmektir. En azından çocuğun eşcinselin ne olduğunu bilirse ilerde bi barda kendini koruyabilir.

Sonra "sadece film izleyeceğimizi sanmıştım" diye ayakta ağlamaz karşında, oturamıyo ya ondan ayakta...

Bana ailem daha ilkokul 2deyken falan açıklamıştı sanırım homoseksüel lafının anlamını, onların da insan olduğunu vs. Benden uzak olsunlar derim ama TV'de böyle sahnelerden rahatsız olmak gereksiz fazla ve insan haklarıyla çelişen ahlak anlayışından kaynaklanıyor, kısaca saçmalık bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...