Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazıcı dilleri (PCL5e,PCL6,RPCS)

Malibu

Öne çıkan mesajlar

Ben fotokopi işiyle uğraşıyorum. Malüm artık fotokopi makinaları dijital sisteme döndüğünden scanner/printer olarak kullanılıyor daha çok.

Herhangi bir dosyaya (uzantısı farketmeksizin) "print" komutu verdiğimde yazıcı özelliklerinin olduğu sayfa anında açılmıyor biraz zaman geçiyor ve daha sonra açılıyor.

Yazdırma işlemine başladığımda ise 1.2.3.4.5.6.... (noktaları durak olarak düşünün) gibi bir hızla yazdırıyor.
Oysaki kullandığım alette 192MB bellek var (Yazdırmaya çalıştığım dosyaların ortalama boyutları 10-50MB )

Şimdi sorum ise şu olacak acaba diyorum bu yazıcı dillerinden veya başka bir ayardan mı kaynaklanıyordur?

Yazıcı dillerinin arasındaki farklar nelerdir? Biraz gezindim nette ama bir açıklama bulamadım beni tatmin edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Her ne kadar 100Mbps'de olsa onun muhtemel hizi 2-3mb/sn falandir.

Onun disinda yazdirma olayindaki gecikmeye iki etken var benim bildigim. Birine mudahale edebilirsin, digerine edemezsin.

Yazici ayarlarinda kuyruga at ya da direkt yazdir diye iki secenek bulunur. Kuyruga at dersen gonderdigin dosya riplenip yazici hafizasina tamamen yuklendikten ya da hafizayi doldurduktan hemen sonra yazdirilmaya baslanir. Direkt yazdir dersen ne giderse o yazilir. Haliyle kuyruga at demek daha sagliklidir.

Senin mudahale edemeyecegin kisim bu riplenme kismidir. Yazicilar senin dosya formatlarini falan anlamaz bilmez. Yazdir dedigin seyler ozel bir formatta riplenir ve riplenmis formati yazdirir aygit. Rahan'in dedigi raw olayi. 100 mb'lik bir dosyayi 4gb swap ile yazdiramadigimi bilirim. Gonderdigin 20 mb'lik dosya icerigine bagli olarak direkt 10-20 kati yer kaplayacak sekilde ripleniyor olabilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...