Solkirans Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Deniz ticareti sistemindeki deed sistemini yazabilirmisiniz bana?[signature][hline]Şu linke girip continue derseniz size minnettar olucam [url www.kingsofchaos.com/page.php?id=520231]=saolun[/url] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Kimsenin oturup onu kasacağını sanmam. Kasacağından kastım,gecenin birkörü oturup kimse uğraşmaz yani. Sen yazmaya başlarsan ve takıldığın yerleri yazarsan yardımcı oluruz.[signature][hline] ..::::.(¯`·.¸(¯`·.¸KoRaX¸.·´¯)¸.·´¯).::::.. ///Delikanlı Adam Yuvarlak Kalkan Takmaz ===>Baggio, 04 Nisan 2004 17:19 tarihinde demiş ki: Okulda kompozisyonlara baslik atarken "Kompozisyonnnn" mu yaziyorsunuz? Hayir tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solkirans Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 şimdi itemi içine koyduk ama nasıl aynı itemi çıkarttırcaz?yani tag kısmını yazarsanız sevinirim aslında pet trading kontratla aynı ama pet komutlarını item veya res scrool yada jewelry a nasıl çevircezx?[signature][hline]Şu linke girip continue derseniz size minnettar olucam [url www.kingsofchaos.com/page.php?id=520231]=saolun[/url] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nbl_silencer Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 *anlam veremez*[signature][hline]Silencer [Bu mesaj nbl_silencer tarafından 02 Mayıs 2004 00:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 örnek: Atıyorum item scripti [ITEMDEF i_deniz_hodo] DEFNAME i_deniz_hodo ID=i_scroll_blank //Burası item'ın ne olacagıdır.Yapacagın şeyin kodunu bilmen lazım. i_scroll_blank boş scroll id'sidir.Sen onu makas yapacaksan i_scissors diyeceksin mesela.[signature][hline] ..::::.(¯`·.¸(¯`·.¸KoRaX¸.·´¯)¸.·´¯).::::.. ///Delikanlı Adam Yuvarlak Kalkan Takmaz ===>Baggio, 04 Nisan 2004 17:19 tarihinde demiş ki: Okulda kompozisyonlara baslik atarken "Kompozisyonnnn" mu yaziyorsunuz? Hayir tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 said: nbl_silencer, 02 Mayıs 2004 00:54 tarihinde demiş ki: *anlam veremez* :)[signature][hline] ..::::.(¯`·.¸(¯`·.¸KoRaX¸.·´¯)¸.·´¯).::::.. ///Delikanlı Adam Yuvarlak Kalkan Takmaz ===>Baggio, 04 Nisan 2004 17:19 tarihinde demiş ki: Okulda kompozisyonlara baslik atarken "Kompozisyonnnn" mu yaziyorsunuz? Hayir tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karakans Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 deniz ticareti scp sine ozellıklerini ne ise yaradigini yazsan yardim edebiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nbl_silencer Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Ultima Online haritasına bakıldığında denizlerin karalardan çok daha fazla yer kapladığını ve bunun kullanılması gerektiğini düşünüyorsanız deniz ticareti sizin yeni mesleğiniz olabilir. Nedir Deniz Ticareti? Yaşayan bir dünya olan Ultima Online'da her şehrin diğerlerine göre farklı bir havası, farklı bir hikayesi, farklı bir işlevi vardır. Bu da her şehrin kendisine has ihtiyaçları olmasına sebep olur. Bu ihtiyaçların karşılanması için dönemin deniz ticareti zamanının en çok kullanılan taşıma sistemlerinden birisini oluşturmuştur. Nebula'da da bu sistem ile şehirlerin ihtiyaçlarına göre deniz yolları oluşturulmuş ve bu yollardan taşınacak eşyaların şehir için gerekli olması sebebi ile ödenecek fiyatları yükseltilmiştir. Nasıl uygulanır? İçeriği bakımından karmaşık bir yapıya sahip olsa da (7 şehir ve 14 ticaret yolu) bu sistemin uygulanışı oldukça basittir. Öncelikle kendinize 14 ticaret yolundan bir tanesini seçmelisiniz. Diğelim ki Magincia'dan Britain'e takı malzemesi (jewelry) taşımayı düşünüyorsunuz. 1. Magincia iskelesindeki Merchant NPC'sinden "kontrat" veya "contract" diyerek 1000 altın karşılığında "ticari sozlesme" satin almalisiniz. 2. Neckless taşımayı uygun gördüğüzü farz ederek deed'e çift tıklayıp götürmek istediğiniz tüm Neckless'ları seçmelisiniz. (Yola çıkabilmeniz için seçtiğiniz eşyadan yanınıza en az 30 adet almalısınız.) 3. Yapmak istediğiniz seyahat için yeterince eşya aldığınızı düşünüyorsanız gene deed'e çift tıklayarak deed'i seçiyorsunuz. Bu işlem aldığınız kontratı "imzalamak" olarak adlandırılıyor. Bir kontratı imzalamadan yolculuğa başlayamaz ve imzalanmış bir kontrat üzerinde değişiklik yapılamaz. 4. Magincia'daki iskeleye geldiniz. Geminize kontratı aldığınız Merchant'ı görecek şekilde bindiniz. Daha sonra "demir al" veya "hazirim" diyerek kayıt işlemlerinizi bitiriyorsunuz. Önemli not: Bu saffadan sonra geminizden gideceğiniz limana gelene kadar asla inmemelisiniz. Recall,gate vb hareketler seyahatinizin başarısız geçmesine sebep olacaktır. Karşılığında para alamayacaksınız. 5. Hazirim dediğinizde Merchant' gitmeniz gereken limanı (bu örnek için britain) size hatırlatacaktır. Daha sonra denizden bu şehire kadar ilerlemelisiniz. Bu şehire vardığınızda gene geminizden inmeden deed'e çift tıklayıp limandaki Britain Merchant'ını seçerseniz bu kişi getirdiğiniz eşyanın değeri ve sayısı üzerinden ya size bir check yazacaktır ya da tutar küçük ise nakit olarak ödeyecektir. Kim Kime Ne Gönderiyor? Örnek: 12. satır diyor ki; Trinsic sehiri Yew şehrine ok satmaktadır. İhraç Tablosu 01 Britain-Magincia: Cloth(fancy shift veya pantlon) 02 Britain-Moonglow: statue 03 Magicia-Britain: jewel(neckless,ring vb.) 04 Magicia-Minoc: apron (full/half) 05 Minoc-Britain: armor (platemail chest) 06 Minoc-Trinsic: ingot (iron) 07 Moonglow-Magicia: scroll (hepsi) 08 Moonglow-Trinsic: potion (hepsi) 09 Skara-Minoc: fish (kesilmis) 10 Skara-Minoc: food (farming food) 11 Trinsic-Skara: Trine 12 Trinsic-Yew: Arrow 13 Yew-Skara: Board 14 Yew-Moonglow: leather (leather cut) Kim Kimden Ne Alıyor? Örnek: 14. satır diyorki Yew şehri Trinsic şehrinden ok satın alıyor. İthal Tablosu 01 Britain-Magincia: jewel 02 Britain-Minoc: armor 03 Magicia-Britain :floth 04 Magicia-Minoc: apron 05 Minoc-Britain: cloth 06 Minoc-Skara: food 07 Moonglow-Britain: statue 08 Moonglow-Yew: leather 09 Skara-Yew: board 10 Skara-Trinsic: trine 11 Trinsic-Minoc: ingot 12 Trinsic-Moonglow: potion 13 Yew-Skara: fish 14 Yew-Trinsic: Arrow Sistem hakkında notlar - Kontratı aldığınız şehire göre ekleyebileceğiniz eşyalar değişiktir. - Kontratı yerine ulaştıramazsanız (ölmemek için recall oldunuz) tekrar başladığınız şehre gidip deneyebilirsiniz. - Kontrata ilk eklediğiniz eşya hangisi ise kontratın üzerine sadece o eşyadan ekleyebilirsiniz. - Sistem su an için test amaçlı olarak sadece Quann sunucusunda açılmıştır. sistem hakkındaki sorunlar için [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz. - Her şehrin tüccarı için ince ince uğraşılmıştır.[signature][hline]Silencer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shinoda Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Bu Adam Çıldırmış olmalı :) [signature][hline]Abi nası Bişi Bu mussibişiiii.. Da dat dAayyyt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 silence aşmış bişey demiyecem başka[signature][hline]morning morning where are you going? Sabah sabah nereye gidiyorsun? Cable Mail Aysikyu My Char Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khazab Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Silencer Rule...[signature][hline]Bu mesaj size birşey ifade etmiyorsa, lütfen gözardı ediniz."güzel bir e-posta MSN [email protected] ve e-posta ICQ 162740813 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
medievil Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 bu nebula bazen aşıyor kendini (: ama en kotu ozelligi : Yeni Player istemiyor eheh bunu nerden anladım bakın şimdi : 1 - Skiller çok çok zor geliyor 2 - Online Staff yok , olsa bile page e gelmio 3 - Yeminim vardı oynamıcam nebula da die , bi fish kasıyım dedim 4 gün 4 gece kastım 32 saatte 90 fishing olabilidi sadece 4 - madem param var mage de kasıyım dedim açtım yeni char kasmaya başladım 1 saatte 0.5 geldi 5 - neyse kasmaya devam ediyim dedim her şehire bi regci koymuşlar 6 - hadi buna da eyvallah ulan bi regcide 50 şer tane mi reg olur insafsızlar reg almak için 5 kişi spawnın yenilenmesini bekliyoruz ben başka serverlarda nightmare spawnını 5 kişi beklemedim be ama genede şu an kasıorum :P[signature][hline]INANDIGI GIBI YASAMAYAN INSANLAR; YASADIGI HAYATA INANMAYA BASLARLAR. Lord Rude Slader [Dread Masters] Grandmaster Warlock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daniel Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2004 said: medievil, 02 Mayıs 2004 11:17 tarihinde demiş ki: bu nebula bazen aşıyor kendini (: ama en kotu ozelligi : Yeni Player istemiyor eheh bunu nerden anladım bakın şimdi : 1 - Skiller çok çok zor geliyor 2 - Online Staff yok , olsa bile page e gelmio 3 - Yeminim vardı oynamıcam nebula da die , bi fish kasıyım dedim 4 gün 4 gece kastım 32 saatte 90 fishing olabilidi sadece 4 - madem param var mage de kasıyım dedim açtım yeni char kasmaya başladım 1 saatte 0.5 geldi 5 - neyse kasmaya devam ediyim dedim her şehire bi regci koymuşlar 6 - hadi buna da eyvallah ulan bi regcide 50 şer tane mi reg olur insafsızlar reg almak için 5 kişi spawnın yenilenmesini bekliyoruz ben başka serverlarda nightmare spawnını 5 kişi beklemedim be ama genede şu an kasıorum :P Nebula en iyisini yapiyor.Bir sürü server açıldı ve tüm serverlar power hour açarak adam toplamaya çalışıyorlar ama nebulada random skill artışı bu.Yani bu oyunun zevki skilleri kasıp kral olmaktır.Atıyorum siz amenteste gm tamer kasarsınız hacklenirsiniz üzülmessiniz niye ? Çünkü 1 günde kasmısınızdır.Ama ben nebulada 2-3 kere hacklendim ve hepsinde cok üzüldüm.Nebulada kasmak ayrıcalık bence orada kasınca karakterinle birleşiyosun sanki karakterinin başına birşey gelirse otomatiktan gerçek hayatta bu sana yansıyor.GM'ler icin katiliyorum online gm yok bencede.Dediğim gibi reg olayları da aynı bu reg olayları nebula ekonomik düzeyini ortada tutsun diye böyle yapılmış.Sende kristal al işine yaramayanları sat,şahsen ben öyle yapıyordum.Hem 50 tane yok regcide 75 var.50 alıyorsun 25 daha kalıyor.Bu arada tabi o kadar mage vendor var farklı farklı şehirlerde sen tek Britain'de alışveriş yapıyorsan sorun sendedir.Nightmare konusunda ise,5 kişi beklemesi ve zor çıkması gayet normal,çünkü nightmare tüm atların efendisi,karanlıgın lord'u olarak bilinir.Nightmare çok zor bulunan bir hayvandır,öbür türlü herkezın altında nightmare olurdu.[signature][hline]UoTr Sphere Scripting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FoRMaT_C Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 said: medievil, 02 Mayıs 2004 11:17 tarihinde demiş ki: 6 - hadi buna da eyvallah ulan bi regcide 50 şer tane mi reg olur insafsızlar reg almak için 5 kişi spawnın yenilenmesini bekliyoruz ben başka serverlarda nightmare spawnını 5 kişi beklemedim be **gülmekten yarılır..** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XalataN Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 nebula Tartışma platformuna dondu hayret.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solkirans Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 tamam gerklideğil yazdık scpyi ayrıca kara ticaretinide yapıyoruz ama hava olmıcak çünkü uçan halı çok lag yapıo :)[signature][hline]Şu linke girip continue derseniz size minnettar olucam [url www.kingsofchaos.com/page.php?id=520231]=saolun[/url] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keyn Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 oda guzel :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exorcize Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Solkirans Osi'de u.çmakta mevcuttu sanırım belki silencer yakında onuda koyar bellimi olur :P[signature][hline]We will survive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 oha. oside halı ha? wow![signature][hline]SouLForGeD, 26 Nisan 2004 12:23 tarihinde demiş ki: I rule! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
medievil Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 silencer senden açıklama beklerdim ben bu konuda , abi ne manyaklıktır büyük risktir bu ya nebulanın yaptıgı herneyse nebula tartışma platformuna dönmesin ben arkadaşın yazdıgına bi yanıt vereyim Bu forumu açan arkadaşım sana şöle diebilirim ki , o scriptin nası bişe oldugunu tahmin edebiliyorum ama herkez gibi yazmaya üşeniyorum (belkide yazamam yani onu da bilmiorum) ama sana bi tavsiye internette bak bakalım böle bişey varmı die çünki ben zebula scriptlerinin orjinallerini bulmaya başladım bile[signature][hline]INANDIGI GIBI YASAMAYAN INSANLAR; YASADIGI HAYATA INANMAYA BASLARLAR. Lord Rude Slader [Dread Masters] Grandmaster Warlock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solkirans Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 BİTTİ BİTTİ BİTTİ muhaha aramızda g.t olanlar varsa parmak kaldırsın bu bir emirdir silencer emre itaatsızlıkten teskereni alamıcaksın muhahahha[signature][hline]Şu linke girip continue derseniz size minnettar olucam [url www.kingsofchaos.com/page.php?id=520231]=saolun[/url] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Neye benzedi çok merak ettim. Solkirans Üslubuna biraz daha dikkat edersen sevinirim,seviyeyi alçaltıyosun..[signature][hline] ..::::.(¯`·.¸(¯`·.¸KoRaX¸.·´¯)¸.·´¯).::::.. ///Delikanlı Adam Yuvarlak Kalkan Takmaz ===>Baggio, 04 Nisan 2004 17:19 tarihinde demiş ki: Okulda kompozisyonlara baslik atarken "Kompozisyonnnn" mu yaziyorsunuz? Hayir tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keyn Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 bencede solkirans bazilari scpleri yazar ama ya sana vermezse :D bunada ben gulerim iste[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Heh,Ben almam zaten,ya bugı çıkar,yada eksiği. "ŞUNU NASI YAZACAM" diye soran adamın yazdığı script ancak okadar olur.[signature][hline] ..::::.(¯`·.¸(¯`·.¸KoRaX¸.·´¯)¸.·´¯).::::.. ///Delikanlı Adam Yuvarlak Kalkan Takmaz ===>Baggio, 04 Nisan 2004 17:19 tarihinde demiş ki: Okulda kompozisyonlara baslik atarken "Kompozisyonnnn" mu yaziyorsunuz? Hayir tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Ayrıca ben istemedim,neye benzediğini merak ettim. Script i ver demedim,açar serverı girer bakarız.[signature][hline] ..::::.(¯`·.¸(¯`·.¸KoRaX¸.·´¯)¸.·´¯).::::.. ///Delikanlı Adam Yuvarlak Kalkan Takmaz ===>Baggio, 04 Nisan 2004 17:19 tarihinde demiş ki: Okulda kompozisyonlara baslik atarken "Kompozisyonnnn" mu yaziyorsunuz? Hayir tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar