Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Midi klavye almam gerekiyor...

octopus

Öne çıkan mesajlar

Herkese selam, bilgisayarıma en az 3 oktavlı büyük tuşlu midi klavye almayı düşünüyorum fakat bu konuda çok cahil sayılırım. Fiyatı abartı olmadan, sadece pitch ayarı olsa bile yetecek, hiç bi artı özellik içermeyen ve güncel (vista64x kullanıyorum tanıması lazım:)) sadece klavye işlevi görecek ve çeşitli programlarda control surface olarak kullanabileceğim bir alet arıyorum.

Fiyat olarak en en en en pahalı olarak 400 milyon dedim kendime, ki o bile fazla aslında şöyle 250 milyon civarı bildiğiniz kullanışlı elde kalmayacak home studio klavyesi varsa, daha bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu hafta içi almayı düşünüyorum bir de buraya danışmak istedim, dükkan dükkan gezip kazıklanmak istemiyorum burada kullananlar var diye biliyorum çünkü.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ps:Arama yaptım fakat spesifik olarak midi klavye ve bu dediğim özellikler için bir başlık bulamadım, varsa affola.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bi eklemede ben yapiyim;

Eger usb midi klavye alacaksan eger, ozaman 64bit olayina dikkat etmen lazim.Egerki normal midi kablosuyla ses kartina baglayacagin bi klavye alacaksan,32/64bit olayi farketmeyebilir,olay sadece ses kartinin midi I/O'larinin olup olmadigina yani ses kartinin destegine bakar.Buarada ses karti olarak ne kullaniyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Bi eklemede ben yapiyim;

Eger usb midi klavye alacaksan eger, ozaman 64bit olayina dikkat etmen lazim.Egerki normal midi kablosuyla ses kartina baglayacagin bi klavye alacaksan,32/64bit olayi farketmeyebilir,olay sadece ses kartinin midi I/O'larinin olup olmadigina yani ses kartinin destegine bakar.Buarada ses karti olarak ne kullaniyosun?

onboard bi ses kartı var soundmax diye bir şey. usb den bağlamayı düşünüyodum. 64bit vista için bi türlü uyumlu bişey bulamadım doğrudur, en basitinden bi ses kartı almak gerekiyo sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ses karti almazsan midi klavye almanin pek bi mantigi yok zaten.Cunku midi klavye ile birlikte kullanacagin seslerde baya bi latency(gecikme) olacaktir,bu sekilde de calmanin yada kayit yapmanin pek mumkunati yok zaten midi klavye ile.Oyuzden olaya ses karti ile baslamak daha mantikli bencede.Ses kartinda midi giris cikis olursa ozaman 64bit olmasida klavyenin uyumlulugu acisindan pek biseyi degistirmez muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...