Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi tarihimize önem vermiyoruz!

Blitz

Öne çıkan mesajlar

Hitler konusuluyo Yahudi soykirimi konusuluyo ama ya bize yapilan soykirimlar. Ermeni soykirimi konusuluyo ama ya 1.Dünya savasi sirasinda Bulgarlarin ve Rumlarin bize yaptigi eziyetler...
Birde liderlerden söz ediliyo; F. Sultan Mehmet, Kanuni, ATATÜRK! alin size lider...[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Wallai ne demek isteiğini tam anlayamadım:)
Ama daha iyi açıklamam gerekirse konuşulması gereken liderlerden konuşulmasını istedim. Yani kendi liderlerimiz dururken neden Hitleri konusuyoz gibi?
Ya da neden kimse bulgarların ve rumların yaptğı eziyetleri diilde yıllardır cılkı çıkmış ermeni sorunun konusuyo?[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!!
Sosyal ağlarda paylaş

bulgarlarla rumların yaptıgı eziyetlerin neyini tartışıcaksın ?
savaşta biz yapmadıkmı hiçbişi?.nette bile zaman zaman "last prayer" resimleri görüyoruz bulgar askeri türke son namazını kıldırıp sıkıyor kafasını.
ee savaş bu yapılmış edilmiş neyini tartışıcaksın.
o kadar adolf soykırım bilmemne konuşuluyor tatlı cocuklarımıza cekici geliyor yalan yanlış sallıyorlar.zaten tarih forumlarında adam akıllı tartışan (oda bi süre sonra kavgaya dönüşüp kitleniyor) parmakla saycak kadar adam var.

Fatih , Atatürk gibi türk liderlerde tartışılmıştı zamanında sınırım.
tartışcak pek bişey olmuyor cünkü tüykiyede taraflı egitim var.[signature][hline]Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

Bende zaten o sacma sapan özenti konulardan cekmeye calismistim insanlari. Bize yapilan diger eziyetlere gelince lise 2 okul kitabinda bile bi örnei yaziyo. Neden bu eziyetleri konumsak istedim cunku ermeni olayindan biktim artik. Ewt bi yerde haklisin olmus bitmis seyin nesini tartiscaz. Ama asil konu su ki o zamanlar bize eziyet yapan milletler bize hala dusman. Rumlar mesela bulgarlar için ayni seyi söliyemicam ama cevremiz Türkiye'yi parçalama fantezileri ile kafayi yemislerle dolu...[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blitz, 06 Mayıs 2004 00:51 tarihinde demiş ki:
Bende zaten o sacma sapan özenti konulardan cekmeye calismistim insanlari. Bize yapilan diger eziyetlere gelince lise 2 okul kitabinda bile bi örnei yaziyo. Neden bu eziyetleri konumsak istedim cunku ermeni olayindan biktim artik. Ewt bi yerde haklisin olmus bitmis seyin nesini tartiscaz. Ama asil konu su ki o zamanlar bize eziyet yapan milletler bize hala dusman. Rumlar mesela bulgarlar için ayni seyi söliyemicam ama cevremiz Türkiye'yi parçalama fantezileri ile kafayi yemislerle dolu...

sözde ermeni soykırımı günümüzdede başımıza çok büyük belalar açmaktadır unutmayalım yani =)[signature][hline];;suitfly icq

[Bu mesaj metboy tarafından 06 Mayıs 2004 16:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Blitz, çok yanlış şeyler düşünüp söylüyorsun..
bak kardeş tarih ve tarihi tarih yapan kişilerin olayların hiç biri saçma değildir, zamanına ve yerine göre kendine ait sebepleri ve o sebepleri takib eden sonuçları vardır.. Sen saçma saçma tarih konuları konuşuluyor, bize ne hitlerden biz atatürkü konuşlım diyorsun da, hitler neden saçma neye göre saçma, anlıyorum seni güzel birşey yapmak istiyorsun da bak şimdi, biz atatürkün nesini tartışıcaz, tartışma karşıt görüşler arasında olur, e burda kimse de çıkıp amanin atatürk aha böle yaptı diye abuk abuk bişiler sölemicene göre ve biz hepimiz hayatımız boyunca bu muhteşem önderin bizim için yaptıklarını örenerek büyüdüğümüze göre kime neyi anlatıcaz neyi tartışıcaz.. Peki neden lenin, hitler vsvs tartışılıyor.. Çünkü bu insanlar tarihe çok büyük acılarla yön vermiş, kendi ideolojilerini sonuna kadar savunmuş ve bu gün kendi halklarının bile hatırlamak istemediği insanlar.. Biz tartışıyoruz, "hıııı adam bunu yapmış, yuh demek böle soykırım, bak ben onu bilmiyodum, hıı demek kominizmin bu yönü de varmış, vsvsvsvsvs" Biz zaten ermeni soykırımının gerçeğini biliyoruz.. Bunun ayrıca taraflı eğitimlede alakası yok, evt lise kitaplarında olaydan pek bahsedilmez ve taraflıdır, ama sizler birazcık açık 2-3 türk 2-3 yabancı yazardan bu soykırımı okuyup incelerseniz gerçekleri görürsünüz, bize yapılan haksızlığı burda bağıra çağıra sölemenin kime ne fazydası var, kossskoca hükümet bunu bildiği halde hala bi bok yiyemiyosa, sonuçta biliyomuyuz evt biliyoruz çünkü içinde büyüdük, o halde bilmediklerimizi öğrenmek için tartışıcaz..

Ve tekrar söylüyorum tarih asla saçma değildir!!! Olamazda...[signature][hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Designer® :hrr:
Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!
AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz

[Bu mesaj Dragonmax tarafından 06 Mayıs 2004 17:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 05 Mayıs 2004 21:18 tarihinde demiş ki:
pek bişey olmuyor cünkü tüykiyede taraflı egitim var.

ehoe, yahu artık şu olayı gevelemeyiniz ağzınızda lütfen. bu tüm ulus devletlerin uygulaması gereken bir politikadır. vatan denilen soyut kavramı, somutlaştırmak için yapılan birçok şeyden sadece biridir. sen günümüz dünyasında, memleketinden başka büyük olmadığına halkını inandırmazsan, o halk memleketi için yarın gidip nasıl ölür?
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax kardes ok dogru diyosun da hitler le ilgili konulara bi bak istersen o kadar boku çıkıyoki artık kapamaya başladılar. Tabiiki tarihin hiç bi kısmı saçma değildir ama yapılan yorumlar saçma. Mesela ben diyorum Amerika adam diyo sen nazisin! Bu ne abi... Neyse o liderleri yazmamın sebebi de tartışılsın diil. Biri gelipte şöle desin ewt abi geçek lider budur bak işte bunu bunu yapmış... Ya da diğer liderlreden farkı şu... felan desin. Tabi kötü şeyler yapan liderlerde var (kendilerine göre doğru yapıyolar ama) Hitler, Tojo cart curt bunları tartışmak gerek asıl haklısın ama beni tam olarak anlamamışın sen işte. E tabi herzaman köyü şeyler yapmış olmaları gerekmiyo o "kötü" dediğim liderlerin ( bunu yazıyorum çünkü biri girip te bana demesin hitler iyi şeyler de yaptı ) Neden bilmiyorum ama insanlar hep benim dediklerim başka yönlere çekiyo ya da ben anlatamıyorum. İkiside olabilir neyse. Mesela hitlerin avrupa da kazandığı iki önemli kansız zafer var çekoslovakya ve avusturya'yı almanyaya katması. Tabi bunları yaparken bin türlü entrika yapıyo ama entrika yapması normal heralde sonuçta herif şeker istemiyo ülkeyi istiyo. Bi de berlin olimpiyatları var bu siyası bi liderlik örneği değil ama bi başarı... "Adam yoktan bi almanya yaratıyosa eğer bu da bi liderlik örneğidir" Tırnak içinde yazdığıma dikkat edin; bundan daha iyi bi liderlik öneği var Atatürk'ün Türkiye'yi yoktan var etmesi... Konuyu en başından beri hitlere çekmek istemedim ama çektim napiim, konuyu da hitlerle kapicam adam o kadar iyi şey yapmış ülkesi için ama insanlık için yaptığı tek bişi o büyük ayıpları/katliamları hepsini gölgede bırakıyo...

Ve son olarak lütfen biri çıkıpta benim açığımı yakalamaya çalışmasın çünkü tartışma karşıya verilen bi cevaptır karşıya laf sokmak deildir... Ama bi hatam varsa da belirtin.[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax, benim çok yanlış şeyler düşünüp sölediğimi iddia etmiş bi kere benim düşüncelerimi nereden biliyo? Düşüncelerimi herzaman yazılarıma yansıttığımı nerden biliyo. Ben yazılarımda " bence" ya da "bu benim düşüncem" demediğim sürece yazan şey benim düşüncem değil tarihteki bi gerçektir. Kendi düşünclerimin yanlış olduğunu iddia etmen yanlış çünkü herkesin kafa yapısı farklıdır.[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de orda yazılan şeyin yanlış olduğunu dşünüyosan kabul ediyorum bazen yazmaya çalıştığım şeylerde başka yönlere çekilebilicek açıklar veriyorum ki insanlar başka yönlere çekiyo... Tarih hakkında yanlış bi bilgi verdiğimi sanmıyorum ama yanlış bilgi verdiysem bunu bana iletin. Hatamı kabul ederim kimse mükemmel diildir bende tarih profesörü değilim zaten ama olmayı da dşünmüyo deilim:)
Lise biterse ve ben es kaza üniversiteye girersem olucam:)[signature][hline]Vakit nakittir, Nakit vakit ve hepsi biradIr!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blitz, 05 Mayıs 2004 19:32 tarihinde demiş ki:
Wallai ne demek isteiğini tam anlayamadım:)
Ama daha iyi açıklamam gerekirse konuşulması gereken liderlerden konuşulmasını istedim. Yani kendi liderlerimiz dururken neden Hitleri konusuyoz gibi?
Ya da neden kimse bulgarların ve rumların yaptğı eziyetleri diilde yıllardır cılkı çıkmış ermeni sorunun konusuyo?

Çünkü kendi liderlerimizin çoğu olayını başarısını başarısızlığını biliyoruz her zaman az bilinen ilgi toplar.

Bizim ile ilgili soykırımlara kimse onay vermez sadece tartışırız geçer gider ama ermeni soykırımı doğru de burda bile dünya kadar adam çıkıp kabul eder ewt kırmışız ermenileri diye.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Blitz sölediklerimin bu kadar içine oturucaanı bilseydim sölemezdim vaalla, bi ton şey yazmışın :)..

hitler yoktan bir almanya var etmek için halkına dehşet zulümler yapmıştır.. "HALK İÇİN, HALKA RAĞMEN".. kominizmin ve faşizmin temel taşını oluşturan düşünce.. Ama atatürk halkla el ele verip yapmıştır bu ülkeyi..
Ayrıca şunu da söliim yeri gelmişkene, bu gün bu kadar okuyan gencimiz var, bu kadar tahsilli, akıllı insanımız var, ama ilerleme yok.. Halbuki atatürk bu ülke devrimini nasıl yapmıştır, kimlerle yapmıştır, söliim: Savaşta istanbuldaki kolejlerin, üniversitenin, yüksek okulların harbiyelerin tüm genç beyinmleri ölmüştür, bu okulların o yıllara ait hiç mezunları yoktur, ve atatürk bu bu devrimleri okuma yazma bilmeyen, daha yeni tanıştıı bir alfabeyle okumaya başlayan, oldukça cahil kalmış bir halkla yapmıştır.. HELLAL OLSUN.. nu gün bu kadar okumuş insanıyla arpa boyu gidemeyen ülkem, kurulduğu tarihte chil ama içinde iman gücü olan bir avuç insanıyla imkansızı başarmıştır.. Şu anki halimizi düşününce ne kadar acı veriyor..[signature][hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Designer® :hrr:
Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!
AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BombaciMulayim, 07 Mayıs 2004 00:51 tarihinde demiş ki:
said:
Bıshop, 05 Mayıs 2004 21:18 tarihinde demiş ki:
pek bişey olmuyor cünkü tüykiyede taraflı egitim var.

ehoe, yahu artık şu olayı gevelemeyiniz ağzınızda lütfen. bu tüm ulus devletlerin uygulaması gereken bir politikadır. vatan denilen soyut kavramı, somutlaştırmak için yapılan birçok şeyden sadece biridir. sen günümüz dünyasında, memleketinden başka büyük olmadığına halkını inandırmazsan, o halk memleketi için yarın gidip nasıl ölür?

su sozlere daha fazla katilamazdim herhalde
cunku ornegini her tarih dersinde goruyorum
tarafsiz olmayan sirf kitap olsa tamam, ogretmenin kendisi bile tarafli. bigun bi suratina tokat yapistirip "wake up!" demek istiyorum.[signature][hline]says the rhino...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla açtıgın konu biraz saçma olmuş çünkü insanlar merak ettikleri şeyleri burda soruyo bilgi istiyo sen diyon adama sunu niye merak etmiyon insanlar o konuda kafasınatakılan bir şey yokturda ondan bu arada ermeni soykırımı demişsin o türklere karşı sölenmiş bi iftira diyebiliriz
İyi işte böle bi konu aççana dedigin sen yap be çocum!!![signature][hline]:))) !!!
........................
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...