Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 sir said: o zaman abd hükumeti "tüm gücünü" kullanıp bu basın toplantısını, yapılan yüzlerce belgeseli vesaireyi neden engellemiyo? abd "cover-up" konusunda bu denli başarısız mı, hele hele böyle önemli bi konuda? yine olmadı, üzgünüm. ABD "cover up" olayında Dünya'daki en başarılı organizasyon. Bu yüzden hiçbir zaman UFO'ları kanıtlayacak bi kanıt bulamıyoruz videolardan, resimlerden ve bütün kariyerlerini tuzla buz etmekten korkmayan üst düzey yetkililerden başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Peter Joseph Zeitgeist'a bu UFO konusunu eklemek için kendini tutmuş ama neden? Çünkü ekleseydi Zeitgeist'ın credibility'si tamamen sıfırlanırdı. İnsanların zeitgeist'ı desteklemesi için bi neden kalmazdı. Lakin akla Zeitgeist'ın ilk documentary'sinin 9/11 ile ilgili olan bölümü akla geliyor. İnternette biraz araştırma yapınca insanların çoğunun Zeitgeist'ın din ile ilgili olan kısmına katıldıklarını ama 9/11 kısmına çoğunluğun karşı çıktığını görüyoruz. Kimse inanmıyor ve Peter Joseph'in gösterdiği kanıtlara da inanmıyorlar ÇÜNKÜ İNANMAK İSTEMİYORLAR. Öyle birşeye inanmak demek Amerika'nın gücü elinde tutması için kendi insanlarını öldürdüğünü kabul etmek demek. İnanması çok zor bir konsept. Amerika'lılar inanmayacak veya inanmak istemiyecek ama başka ülkelerin insanları inanmaya daha meğilli olucak. V for Vendetta filmindeki gibi herşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Evrendeki en zeki varlıkların biz olmadığımızı kabullenmek de kolay değil mesela.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 insanlar yaratılmış en zeki varlıklardır islam dinine göre... keza uzaylıların olduğuna inanıyorsak ki islam bunu yalanlayan bi açıklamada bulunmuyor hatta bunu destekler biçimde bir ayette içeriyor bildiğim kadarıyla. tam olarak nasıl olduğunu hatırlamasamda " biz onlara size zarar vermemelerini emrettik, aksi takdirde üzerlerine büyük bir gazap inecektir" diyor. şimdi bu iki ikilemi bir araya getirirsek; insanların evrende ilk yaratılan varlık olmadığını milyarlarca yıl öncesinden başka gezegenlerde başka yaratıkların olabileceğini dolayısıyla teknolojik olarak bizden gelişmiş olabileceklerini söylebiliriz. Ayrıca yine kurandan örnek verirsek(çok örnek oldu kendimi hoca hissettim bi an :D ) insanlar ilk yaratıldığında evrende değil cennette yaşamaları için yaratılmışlardı fakat malum olaylardan sonra dünyaya gönderildiği söylenir. birbiriyle alakalı çok şey var bu konularda... umarım bir gün çıkarlarda bir iki çay içeriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 ayrıca islama inanın falan gibi bi gayem yok gereksiz yere trollemeyin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 islama inanın falan demiyorsun da, Zeitgeist'ın ilk bölümünü izledin mi bilmiyorum. Bence izlemedin. İzleseydin bu tür konularda İslam'dan bahsetmenin ne kadar gereksiz ve bi yere varamayacağını anlardın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 argümanın fail :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 zeitgeist'ı izledim sovereign.. orada islamdan değil hristiyanlığın yanlış anlatıldığından bahsediyor. Ayrıca tanrının olmadığını değil ne olmadığını söylüyor. Ayrıca islamdaki hristiyanlık ile günümüzde hristiyanların inandığı din çok farklı şeyler. bence sen pek arastırmıyosun önüne geleni tüketip eleştiriyorsun. ayrıca argümanın evet çok saldırgan biraz daha sakin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 hayır canım saldırganlıkla alakası yok demek istediğim Zeitgeist'ın ilk bölümü hristiyanlık üzerine de değildi, islam üzerine de.. DİN üzerineydi. Bize anlatılmak istenen olay dinin ne kadar gereksiz ne kadar yalanca birşey olduğunu göstermek. İslam olsun, hristiyanlık olsun, budizm olsun.. Religion is just a myth. Sen de postunda Kuran'da yazanları doğrulamaya çalışıyordun. Böyle böyle yazıyor demekki böyle bir anlam çıkarılabilir dedin. Ona tepki gösterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 ya şimdi ortada şöyle bir durum var herkes inandığı şeyleri anlatmaya çalışıyor sen inandıklarını söylüyorsun ortada bu var bu var diyorsun. sonra gidip zeitgeisti örnek verip benim inandıklarımı çürütebileceğini sanıyorsun. bense farklı bi acıdan inanıyorum bu olaylara. dolayısıyla inandığım şekilde örnekler veriyorum.kanıt için benim verdiklerim her ne kadar somut veya kesin olmadığı gibi senin ve başkalarının verdikleri de öyle değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Arkadaş orda "zeitgeist ı izlemediğini düşünüyorum, çünkü zeitgeistte dinlerin insan yazması olduğu açıklanıyor" demek istemiş. sense "hristiyanlık müslümanlık" olayına çevirmişsin. Ne yani hristiyanlık uydurma bir din de islam değil mi? biraz yobaz buldum seni soulcube. Ama neyse konumuz bu değil. Bizim galaksimizde 1 ila 3 milyar yıldız olduğu düşünülüyor. Sayının belirsiz olmasıın sebebi bazı sönmüş yıldızların ışığının hala bize görünüyor olması. Bunun dışında evrende 15 milyar galaksi olduğu düşünülüyor (bu varsayım üstüne bir tahmin işte). En basitinden 1 milyar yıldız olsa, 1 milyar da galaksi olsa 1.000.000.000 x 1.000.000.000 gibi bir olasılık çıkıyor karşımıza. Daha buna yıldızların yörüngesindeki gezegenleri de eklemedim. Yani illaki başka gezegenlerde hayat vardır. Hatta yüzmilyonlarcasında basit yaşam formları vardır bence. Bakteriler, tek hücreli canlılar vs. . Ama bi kaç tanesinde de mutlaka bizim gibi gelişmiş canlılar vardır... En azından matematiksel ihtimaller ve bugünkü bilimin elinde olan bulgular bunu mümkün kılıyor. O yüzden "bizden başka hayat yok uzayda" çürük bir savdır bence. Ama bizim kadar gelişmiş, hatta daha fazla gelişmiş canlıların var olup dünyamızı ziyaret ediyor olmaları ayrı bir konu... Bir belgeselci aslanlarla ilgili araştırma yaparken pat diye "ben geldiiim!" edasıyla aralarına dalmıyor değil mi? Eğer dünyayı gözlememe amacıyla gelen uzaylılar varsa onlar da öyle göstere göstere inmezler dünyaya. Ama tabi kanıt lazım somut. Amerikadan başka hiç bir hükumet mi böyle bir araştırmaya girmemiş? Bi tek amerikalılarla mı irtibata geçiyor bu uzaylılar? saçma o yüzden. bu yazı da saçma oldu, hiç bi yere varmadı yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 dıdıdıdıd faynıl kaaantdavn. topic ne ara kitlenecek acaba. *mağarasından çıkar, popcornunu alır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 kuran> zaytgast alemlerin rabbı> uzaylı ee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Kazım > all Amma saçma yerlere çekmişsiniz olayı. Ayrıca sadece ABD hükümeti değil. Rusya, Çin, Meksika, Küba gibi ülkelerin de böyle olayları var. Bazı küçük ülkeler de muhtemelenb teknolojik yetersizliklerden tanımlayamıyorlar, yani anlayamıyorlar. Yada basitçe ilgilenmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 leoneo5 said: Arkadaş orda "zeitgeist ı izlemediğini düşünüyorum, çünkü zeitgeistte dinlerin insan yazması olduğu açıklanıyor" demek istemiş. sense "hristiyanlık müslümanlık" olayına çevirmişsin. Ne yani hristiyanlık uydurma bir din de islam değil mi? biraz yobaz buldum seni soulcube. ya işte bazen paticiğe bu konularda mesaj atma isteği gelmiyor içimden herkes sağından solundan anlıyor lafları.hristiyanlık uydurmadır gibi bi laf cıkmadı agzımdan sadece bugünküyle orjinali arasında farkların olduğunu zeitgeistte de anlatılanların günümüzde bilinen hristiyanlık olgularına hitaben olduğunu söylüyorum. konunun buralara gelmesine gerek yok aslında farklı konudayız. huun said: kuran> zaytgast alemlerin rabbı> uzaylı ee? bu da kendi çapında eğlenen bir arkadaş örneği işte. sevmediğiniz umursamadığınız şeyleri çok güzel ayaklar altına almayı biliyorsunuz. ne kadar laf söylesem o süper beyinlerinizden komik olma çabası, ee oo uu lafları gelicektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 zeitgeistte hristiyanlığın çıkışıyla bugünkü hali falan gibi bir konu işlenmiyor işte. Kuranda yazıyor hristiyanlık bozuldu da son din islamdır bakmayın onlar da yanacak cehennemde falan diye. zeitgeistte hristiyanlığın temelini nereden aldığı anlatılıyor ki hepsi de eski uygarlıkların anlam yükledikleri şeylerden hep. Nuh'un gemisi hikayesi (islamda da var bu gerçi) bariz bir copy/paste mesela gılgamış destanından. gılgamış destanı da bütün monoteistik dinlerin kitaplarından önce yazılmış bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 olayın fantazi boyutuna şeyedersek biraz, sadece US hükümeti yada sadece mother russia hükümeti felan değil fekat tüm bu devletlerin üstünde tek bir güç tarafından kontrol edilen, benim devletim senin devletim olayının olmadığı sisteme şeyederiz, biliyormusunuz bizim tüm güneş ve 8-9 gezegenlik sistemi 10000 le çarpıp katlayıp tek seferde içine alacak boyutta gezegenler, güneşler var evrende, neyin kimin hükümeti :p yane "amerika gizlior abi olayı" fail kalıyor, böle bişe varsa zaten büyük devletlerin hepsi biliyordur, sahiptir adı geçen teknolojilere. hem zate niye gizlemesinler varsa, böle bi sistemin kendine sürekli vergi verip üretim yapacak bir halka ihtiyacı olacak eninde sonunda. böle yaptıkça kontrol eliniden gitmez, elinizde hafif kaotikde olsa, arada 1-2 yerinden delinse de yamalayıp eh işte idare eden bir gezegen dolusu koyununuz olur :) senin elinde piyangonun kazanan bileti olsa sokağa fırlayıp duyurur musun bunu tüm mahalleye :D eve dönemezsin lakin :p keserler, malum kurban bayramı eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 sopranos izlerken de; katolik rahibin teki budizmi övüp, islamın günümüz kültürüne olumsuz etkilerinden bahsediyor. şaka mısınız, nesiniz? böyle konulara bakışımızı holivut belirleyecekse; ya tony soprano ya tony montana anasını satiiiiiiiim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 SoulCube said: ya şimdi ortada şöyle bir durum var herkes inandığı şeyleri anlatmaya çalışıyor sen inandıklarını söylüyorsun ortada bu var bu var diyorsun. sonra gidip zeitgeisti örnek verip benim inandıklarımı çürütebileceğini sanıyorsun. bense farklı bi acıdan inanıyorum bu olaylara. dolayısıyla inandığım şekilde örnekler veriyorum.kanıt için benim verdiklerim her ne kadar somut veya kesin olmadığı gibi senin ve başkalarının verdikleri de öyle değil. Aslında senin argümanını çürütmeye çalışmıyorum, sadece benim düşündüğüm veya doğru olduğuna inandığım gerçeklerin senin düşüncelerinden ne kadar farklı olduğunu göstermeye çalıştım. Ama bi yerde hata yaptım. Hatam da şöyledir ki: Ben uzun yıllardan beri ateisttim. Hala da ateistim. Zeitgeist'ı izledikten sonra kafamda ateistliğime dair ne kadar az sayıda soru kalmıştıysa da hepsi cevaplandı. Yani ben ateistliği gökyüzü mavidir. Güneş sıcaktır. gibi herkesin doğru olarak kabul ettiği bir konsept olarak görmeye başladım. Bu da benim hatam oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 SoulCube said: bu da kendi çapında eğlenen bir arkadaş örneği işte. sevmediğiniz umursamadığınız şeyleri çok güzel ayaklar altına almayı biliyorsunuz. ne kadar laf söylesem o süper beyinlerinizden komik olma çabası, ee oo uu lafları gelicektir. Şu yazdıklarına da kesinlikle katıldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Norak said: yane "amerika gizlior abi olayı" fail kalıyor, böle bişe varsa zaten büyük devletlerin hepsi biliyordur, sahiptir adı geçen teknolojilere. Burda yanlışsın. Bazıların iddia ettiklerine göre bu gizlenen ele geçirilmiş teknolojiler arasında sonsuz, temiz enerji sağlayabilen teknolojiler de var. Ve söylediklerine göre bu teknolojileri 1950'li yıllardan beri saklıyorlar. Bknz. Zero Point Energy Adamlar bunca sırrı açıklamaya karar verirlerse bu kadar uzun yıldır bu teknolojileri sakladıklarını da söylemek zorunda kalıcaklar. Bu da demektir ki insanlığın elinde fosil yakıtlara bağımlı kalmaktan kurtarabilecek teknolojiler çoktan vardı ve bunu bizden sakladılar. Bunu duyan herkes çok kızıcak. Sırf bu yüzdendir ki uzun süre de saklamaya devam edicekler, taki artık açığa çıkarmak zorunda kalmalarına kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 böyle insanlarımız varken bilimkurgu sektörümüz nasıl gelişmiyor anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 peki abd mal mı, elinde sonsuz ve temiz enerji kaynağı varken hala petrolle falan niye uğraşıyo, bizi de uğraştırıyo? mis gibi teknolojisini satsın dünyaya, parasına para katsın..niye petrol uğruna binlerce askerini feda ediyo, işgal ediyo orayı burayı falan, dünyanın anasını ağlatıyo, bisürü de düşman kazanıyo..ne uğruna yani, elinde sonsuz-temiz enerji kaynağı olan ülke böyle mi davranır? amerika bulduğu her yeni teknolojiyi bütün dünyaya pazarlayarak büyümedi mi? apple, microsoft, general motors tarzı, hatta onlardan da büyük bi şirket niye çıkmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 beceremiyolar demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Voys said: böyle insanlarımız varken bilimkurgu sektörümüz nasıl gelişmiyor anlamıyorum. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar