Warchief Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Yok öle bişey lakin; uzaylılar cinler,cinler uzaylılar. Hem Mr_Hand teşekkür ettim cok aydınlatıcı oldun. Kapat istersen kaynağıda sebil olmasın.Lazım olduğunda açarsın. X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 len?? vaaayy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 LathspeLL said: Marveloth said: Biri islama inanmiyorum dese bukadar üstüne gidilmezdi heralde. Nedir bu inandirma baskisi. Inanmayan inanmaz. Inanan da inanir zaten inaniyosa sorun yoktur. Benim inandigim sey uzayda zeki yasam formlarinin oldugu, inanmadigim ise salina salina gökyüzünde ucmalari. nedir yani ucan dairenin pencerelerinden dünyayi mi izliyolar. "Kanka bak atmosferden daha da ilken görünüyo" muhabbeti yapmadiklari kesin. Düsmeleri de komik. Bizim o kadar teknolojimiz olsa, insanimiz baska bi gezegene düsse ve onu labaratuara götürüp inceleseler, heralde bi hamlede imha ederdik medeniyeti. Hayal gücüm sig degil benim. Havada ucmus, düsmüs konulariyla ilgilenmiyorum. Bosa inanmak gibi birsey. Kanitlama imkani yok. Iste hep burdalardi diyip perdeyi indiremiyosun. Bazi arkadaslar %100 kanit olarak gösterdikleri videolari, resimleri ucuz buluyorum. Uzay sonsuz. Ucan dairelerden fazlasinin icinde barindigina adim gibi eminim. UFO = tanimlanamayan ucan nesne anladik da, sonucta burda tartisilan, isiklar, ucan daireler. Uzaylilar ve ucan daireleri. Yani konu gayet baglantili. Tribe baglamanin bi anlami yok. Ufo uzayli marsli. Hepsi ayni kapiya cikiyo. Bilmislik taslamanin alemi yok sanirsam. Hocam sen bu kafada zaten oyle bir aracla yolculuk yapamazsin, o yuzdende dusemezsin zaten :). Ha sen cok yaptin yani.. Arkadasi götürebilirsiniz, gömlegi benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 ilahiyat tarafında da çok ilginç şeyler var : Kur'ani Kerim'de UFO'larla temastan söz ediliyor mu? Bu ilahi metinde, günümüzün en ilginç sorunlarindan biri olan UFO ile ilgili mesajlara yer verilmis miydi? Genelde Kur'an etrafinda yapilan çalismalarla buna hemen 'evet' demek mümkün degil... Kur'an'da bizden baska varliklarin mevcudiyeti söz konusudur ama bizim 'uzaylilar' diye tanimladigimiz, metabolizmalari bizimkine benzer yaratiklarin varligindan açikça söz eden ayetler var midir? "Uzayda canlilar var mi?" diye bir din adamina veya Kur'an yorumcusuna bir soru yöneltseniz alacaginiz cevap hemen 'evet' olacaktir... Çünkü Kur'ani Kerim, insanlardan baska, en az dört türden bahsediyor. Bunlar melek, cin, seytan ve ruhanilerdir. Kur'an'a göre bütün bu türler bizim dünyamizin da içinde yer aldigi evrende yasiyorlar. Ve hatta bizim mekanlanmizi bizimle paylasiyorlar. Ancak, yapilan izahlar Isiginda, bu türlerle bizim metabolizmamiz arasinda bir benzerlik kurmak mümkün degildir. Bununla birlikte, bu soyut varliklarin hemen hepsinin 'temessül' yani baska bir form içinde görünebilme yetenekleri vardir. Bizim aradigimiz, metabolizma bakimindan bize tam olarak benzemese bile bize yakin olan formlardir. Peki kutsal kitabimizda, böyle bir varliktan söz ediliyor mu? Bunun cevabi süphesiz "evettir. Kur'ani Kerim bu türlerin disinda bir de "Dabbe" den söz eder. Dabbe kelimesi, daha çok canli, suurlu ve kendi arzusuyla yer degistirip yürüyebilen ve yeme içmeye ihtiyaç duyan varliklari anlatir. Metabolizma açisindan cinden de melekten de Seylan'dan da farklidir. Nitekim bu kelime daha çok hayvanlar ve insanlar gibi beslenmeye ihtiyaç duyan varliklari kapsamina alir. Dabbe'nin tariflerini de yine Kur'an'da bulabiliyoruz. Evrende yalniz varolmak için yaratilmadik. Çok eski bazi rivayetlerde, insan neslinden önce Nesnas denilen bir türün, yeryüzünde yasadigi, o dönemde, yeryüzünün gerçek sahipleri olan bu varliklarin, ayni zamanda 'hilafet' yani bugün insanin üstlenmis oldugu Tanri'ya muhatap olma vasfi makaminda bulunduklari belirtiliyor. Fakat bu tür,zaman içinde istikametini kaybettigi için toptan imha edilmisler ve onlarin yerine cin taifesi atanmistir. Sonunda Allah, meleklere ve diger muhatap varliklara, insan diye bir varlik yaratacagini ve onlari yeryüzüne gönderecegini deklare edince, Kur'an'in yalin ifadesiyle 'cin', 'melek' ve "'seytan diye anilan türler, insan türünün evrendeki dengeyi bozacagini ve uzun savaslarla birbirlerini yok edeceKlerini belirterek itiraz ettiler. (Bakara Suresi) Ama Allah onlara, 'sizin bttmediklerinizi de biliyorum' diyerek insani yaratti ve dünyaya 'halife' tayin etti. Üstelik 'melek' dahil bütün varliklari, Adem'e secde etmeye çagirdi. Bu, bir tür, üstün varligi tayin etme seremonisiydi. Seytan bu çagriya uymadi ve insan türüyle her alanda savasacagini dile getirdi. Kur'an'da genis genis anlatilan bu 'gaybi' hadise, aslinda ayni zamanda, insan türünün evrendeki mücadelesinde baska varliklarla da hesaplasmak zorunda kafacaginm açik bir kanitiydi. Demek insan, sadece kenaisine 'müsahhar' edildigi emrine verildigi belirtilen tabiata hükmetme mücadelesiyle kalmayacak, kendi varligini korumak icin, üstün formda yaratilmis varliklarla da mücadele etmek zorunda kalacak... Kur'an'in açik ifadelerinden anladigimiz, bu mücadelenin cin ve seytan taifesiyle verilecegi yolundadir. Üstelik bu her iki türle yaptigi mücadele 'enfüsi' (içsel) bir mücadeledir. Yani liyakat ve kimlik mücadelesi... Oysa Mülk Suresi, açik açik, uzaydan saldiracak bir türden; uzaylilardan söz ediyor. Bunlarin özel kimlikler tasiyan varliklar oldugunu ayet metninde yer alan 'men' sözcügünden anliyoruz. Ayette geçen 'men fi'sSemai' ifadesinde men, kim sorusuna verilen cevaptir. Eger bu ayet gökten basimiza inecek ilahi belalar veya bir yildiz çarpmasi olsaydi, 'men' yerme 'ma' kelimesinin kullanilmasi gerekirdi. Arapça'da 'men' ingilizceöeki 'Who' sözcügünün karsitidir... "Ma* ise that' sözcügünün... Demek ki, uzayda bizimle teke tek karsilastirilacak varliklar vardir ve var olmalidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Hamdolsun yalnız değiliz... Biliyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 damarlarım çatladı bir an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 ahir zaman ahir zaman diyorlarda ben bunları görmeden ölürsem kendimi kabre zincirlerim (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 tanrinın kariyer hiç parlak değil yanlız böleyse olay, paso; "yeni ırk yarattım süper olcak bu sefer" melekler: "ee efendim bakın..." "susun bakim" melekler: "..." zırt 5 milyar yıl sora "way kafirler alın size apocalypse o zaman!" böyleyse eğer, bi yerde hata var yani :) zifnab tadında bi tanrı lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 3. dini yollayıp hala tüm dünyayı o dinde birleştirememiş, barışı sağlayamamış. Kötü hissediyor olmalı bi de arkasından konuşup üzmeyin adamı(?).. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 uzaylılar konusunda başlığı açan arkadaşla aynı fikirleri paylaşıyorum.fakat gözümden kaçmış olabilir.uzaylıların inanç sistemi dinleri hakkında bir bilgi elde edilebilmiş mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Harbi ha sizin gibi insan yaratacagına odun yaratsaymış... Free will verip bu lafları duymazdı... Allah'ım affet sen onları... 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 edit : ya da neyse kendin halledersin yörüngeye yolculuğunu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Ramocan said: Yok zaten sorun inanıp/inanmamak değil, forumda başlık açıp ilgi çekmek, kendine " bak lan ne akıllı adammış, evrenin öteki ucundaki adamdan haber getiriyo, her şeyi biliyo aferim" dedirtebilmek herhalde... Vay vay vay vay vay... insan gibi tartışmayı beceremeyince laf sokmalara mı düştük? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 elin uzaylısı için birbirinize düştünüz ya helal olsun size. dünya adına utanıyorum bu gördüklerimden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 ssg ordamısın? bu Nesnas nerelerde geçiyor? bilgin varmıdır? nerden info edinebiliriz hakkında. thx :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Nas suresi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Valla adam gibi anlatıyoruz , dikkafalı diyosunuz; fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayın, araştırın diyoruz,hatta adamın biri çıkıp "ha şöyle, ha böyle" diyor; "wall of text istemezük" diyorsunuz, hala belgeseldesiniz, oyundasınız, dizidesiniz; hazır yemek, hazır giyim, hazır para yı anne-babanız verir de hazır ilgi istiyorsanız patiden çıkmaz söylemiş olayım.... Sovereign said: Ramocan said: Yok zaten sorun inanıp/inanmamak değil, forumda başlık açıp ilgi çekmek, kendine " bak lan ne akıllı adammış, evrenin öteki ucundaki adamdan haber getiriyo, her şeyi biliyo aferim" dedirtebilmek herhalde... Vay vay vay vay vay... insan gibi tartışmayı beceremeyince laf sokmalara mı düştük? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Bu tantana forumun ortasına uzaylı inse de bitmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 dünyada uzayda olduğuna göre bizde uzaylı sayılırız tamam durun vurmayın (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 23 sayfa ve ne yazık ki 22si birbirine laf sokma üzerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar