Brigand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Arkadaşlar laptopumda 2gb ram var, Windows XP pro x86 yüklü. 256mb onboard ekran kartına gidiyor 1.7gb kalıyor geriye ama 1gb ram yemeye başladığı zaman laptop mesela ilk iş skype'tan hata alıyorum, yetersiz bellek filan olayları ve aşırı kasılmaya başlıyor laptop. Aynen ram yetmeme olayı işte, ama 1.7gb ram varken 1gb'nin üstüne neden çıkmıyor? Neden boştaki rami kullanmıyor Windows? Üstelik çift slot ram değil tek slot ram. 1gb ddr2 800mhz bir ram. Ne geliyor aklınıza? Bir sorun mudur? Doğal mıdır? Yazılımsal mıdır donanımsal mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Sanal belleği sıfırladın ya da kapattın mı? Ben XP ye 2.5 GB RAM taktıktan sonra, zaten artık gerekmez herhalde sanal belleğe falan deyip sanal belleği sıfırladım, alet sapıttı. İsterse 23423 GB ram olsun, sanal belleğin kapatılmaması gerekiyormuş. Alet ne olursa olsun arada kullanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Yok yaa açık sistem önbelleği 2gb da ordan alıyor hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Peki arkada rami çok kullanan bir program açık olabilir mi? Bazı programlar aşırı ram harcıyor gereksiz yere. Kasılınca görev yöneticisini aç, ram kullanımına göre sırala bakalım en üstte ne var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Yok ki ya birşey 40mb ekrn.exe var eset nod32'nin şeysi en üstte. Yani 800mb'ye düştü şu an zaten de 1.2gb olmuyor mesela 1.1gb gibi olacakken makina kafayı yiyor ramsizlikten. Anlamadım ben bu işi vallaha... 1gb de photoshop + dreamweaver açınca oluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Ram'in ne kadar fazla olursa olsun vindoz denilen gerzek sistem onu kullanmaz. Gider harddisk'ten alan kullanir illaki. Bununla birlikte ne hikmettir, nasil bir salakliktir bilinmez ram'in kullanimi %70-80'i gectiginde vindoz felaket yavaslar. Sanal bellek miktarini 4096 mb ile sinirlamayi dene. Bazi gizli process'ler olabilir. Bu yüzden process explorer gibi bir yazilim ile incelemeyi dene. Bir de ram ve harddisk'inde sorun olmadigindan emin ol. Mumkunse adam akilli parcalanmamis bir harddisk ile yap denemelerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Onerildigi gibi swap alani ram miktarinin 2 kati kadar yap, birde ramde bi problem olup olmadigini kontrol etmek adina memtest yap istersen. Bana modul arizasi gibi gozuktu yazilimsal bi problemden cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 ramlerini test ettin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 @zpnd Saolasın process explorer'ı çekip karıştırayım bakayım bi. KHaRoN said: Onerildigi gibi swap alani ram miktarinin 2 kati kadar yap, birde ramde bi problem olup olmadigini kontrol etmek adina memtest yap istersen. Bana modul arizasi gibi gozuktu yazilimsal bi problemden cok. swap alanı zaten 2gb başlangıç 4gb max olarak gözüküyor iyi değil midir? memtest yapmak için gördüğüm kadarıyla o program ile makinayı boot etmek gerekiyo sanırım, şimdi yatıp onu da yarın yapayım temiz temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Bildiğim kadarıyla windows en az 1GB ram'i kerneli için saklıyor, diğer programlara vermeye çekiniyor. Bazen veriyor, ama genelde vermiyor bu RAM'i. Programların CPU'yu hangi modda çalıştırdığı ile, hangi libraryleri kullanıp windows'u hangi modda çalıştırdığı ile alakalı olabilir. MATLAB'ı 2gblık bir bilgisayarda windows XP'de çalıştırırken 1-1.2GB ötesini göremiyorum asla, ama linuxda 2gb'ı da veriyor MATLAB'a. Benzer şekilde vista'da da problem olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 memtest'i tum gece de acik birakabilirsin. acik kaldigi surece bellege yazip siler. "bilmemkac tur dondum, su kadar hata oldu" diye de rapor sunar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar