Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurogane no Linebarrels

Dragonfire

Öne çıkan mesajlar

AniDB
Güz 08 den armor animesi.
Pek mecha sevmediğimi zaten defalarca yazmışımdır. Ama bunu sevdim. Sanırım mechayıda ilk izlediğim şey evangellion diye sevmiyorum. Şimdi bu animemiz shounen olup 14 yaşındaki Kouchi Hayase'nin sıkıcı ve ezik hayatı ile başlıyor. Bir işe yarayamamanın getirdiği eziklikle devam ederken kafasına armor düşüyor ve hayatı değişiyor. Gerisi zaten klasil hikaye defender of the world justice hede höde. Bunu neden sevdim bilmiyorum. Ama beğendim işte suçluyum (:P)
Discusssss...
Sosyal ağlarda paylaş

Çizimler Mugen no Ryvius'u anımsattı bana. (sevdiğim bir seriydi) Initial D'deki yarış sahnelerinde olduğu gibi combat kısımlar CG ile yapılmış ama katmansız şekilde kullanıldığından göze biraz tuhaf geliyor ama ben kendi adıma çok yadırgamadım.

Hikaye başlangıçsa birkaç Code Geass esintisi taşıyor gibi görünüyor (baş karakterimiz hiç hesapta yokken bir kızla karşılaşır ve kız ona bir "güç" verir gibi) ama Linebarrels'in Manga olarak çıkış tarihini gördüğümüzde bu ihtimal de ortadan kalkıyor. Mecha tasarımları daha çok Reideen'in 2007 versiyonu ile Super Robot Wars arası bir yerlerde. Açıkçası dizaynlar fena sayılmaz kanımca.

Müzik olarak Code Geass'a benziyor, hatta açılış şarkısını duyunca bile CG'nin ending'ini hatırladım. (Ses/müzik ortalaması çok çok kötü değil ama Maaya Sakamoto ismine rağmen ben açıkçası averaj buldum) Seiyuu'lar olarak göze çarpan isimler olduğu söylenebilir: Aya Hirano (Death Note'den Misa) , Rie Kugimaya (FMA'dan Alphonse, Gundam 00'dan Nena Trinity) , Yuichi Nakamura (Macross Frontier'den Alto, Gundam 00'dan Graham) , Jouji Nakata (Hellsing'den Arucard)

Dikkat ettiyseniz konu olarak eleştirmiyorum zira seriyi bittikten sonra o açıdan değerlendirmek doğru olacaktır. Aslına bakarsanız Mecha adına şu an takip edilecek örnekler sayıca bir Yakuza'nın elininin parmaklarını geçmediğinden olsa gerek Linebarrels'e çok da acımasız davranamıyorum. İlla bir yorum istenirse:

7.6 / 10 (ki fanservice olduğu halde hoşgörülü davrandım)

Aperatif seyirlik olarak çıkan bölümler olarak hala yeterli ama bu sezon 1 yada 2 Mecha serisi daha yayınlanıyor olsa bu puanı alması şüpheli olurdu. Araştırınca görüyoruz, yönetmenin main director geçmişi yeterli değil ama izlediğimiz kadarıyla başlayınca bitirilebilecek bir seri gibi görünüyor en azından şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...