Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbul anadolu yakasında kaliteli ucuz yeminli tercüman arayışı

hoccemama

Öne çıkan mesajlar

Evet başlıkta belirttiğim gibi istanbul anadolu yakasında yeminli tercüman arıyorum.( fiyat uygun olursa taksim- beşiktaş civarıda olabilir) Çeviri türkçeden ingilizceye olucak.
Ucuz olması çok önemli ama ucuzuna kaçalım derken kalitesiz olmasın. Ayrıca bu konu hakkında hiç bir fikrim yok. Yani yapılan işler standart mıdır ve buna bağlı olarak aşağı yukarı aynı kalitede işler mi çıkar? Ayrıca chicken translate olma olasılığı varmıdır?
Sonuç olarak öneri tavsiye görüş vblerini bekliyorum

Teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

bende çeviririm çeviricek kadar ingilizce biliyorum.

Yeminli Tercüme Nedir?
Belgelerinizin bir dilden hedeflenen diğer bir dile, noterden yemin belgeli tercümanlar tarafından tercüme yapılmış, ilgili tercüman ve büro tarafından kaşelenerek imzalanmış şeklidir.

yukardaki işi yapanada yeminli tercüman denir.

yani benim istediğim yukarıda anlatılan türde birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

bunların yeminlileri noter gibi bişe, yani fiyatları belli.

ne için kullanacaksın bilmiyorum ama bu işin ucuzuna kaçmamakta fayda var.

gerçi yeminli olunca hiç birşey garanti olmuyor, o da ayrı.

bir keresinde ben diyorum adama yüzde 3 adam diyor binde 3, diyorum 3 ü beleş 10 sene, adam diyor 5 i beleş 10 sene.

meğerse müşteriye verdiğimiz evrakların türkçesinde hatanın dibine vurmuşlar. ingilizcesinden okuduğumdan benim dediğim hiç birşey, türkçesini verdiğimiz müşterinin kafasındakiyle uyuşmadı. velhasılı o iş yalan olmuştu.

görüntüde basit bir iş ama bütün işleri bok edebilir. resmi birşey için kullanacaksan, dairedekilerin yönlendirmesiyle hareket etmende ayrıca fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Maltepe'de, emniyeti gectikten sonra sagdan ilk sokakta, soldaki ikinci pasajin icinde var bir tane. O civarda kime "en yakin noter" diye sorsan seni bahsettigim tercumanin oraya yollar.

Bu adamlarin cevirileri noter tasdiki olmaz. Adam cevirir, imzasini atar. Sonra onun anlasmali oldugu bir noter vardir gider ona onaylatirsin. Iki taraftan soyulursun yani. Tarif ettigim yer halden anliyor, az cok. Ayrica oturup adam gibi ceviriyor (transcript cevirtmistim ben, okulun sitesine girip tek tek derslerin ne oldugunu TR'deki universitelerle karsilastirarak yazmis, vs).
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
kaliteli, yeminli ve ucuz
oximoron?

bu nasıl bir mesajdır, yazdında noldu post mu kasıyosun kendinimi tamin ediyosun. yok oksimoron yok zart zurt antenmisin. hadi desen şundan dolayı bu dediğin olmaz belki bir anlam vericem.
sanki dedikki 100 sayfa çeviri yaptırım 10 ytl verim. Görüldüğü gibi bir fiyat berlitmedim. bu işin ölçülerine göre mutlaka makul bir fiyata kaliteli iş yapabilen kişiler vardır diye düşünerek yazdım. neyse
Sosyal ağlarda paylaş

hoccemama said:
toggie said:
kaliteli, yeminli ve ucuz
oximoron?

bu nasıl bir mesajdır, yazdında noldu post mu kasıyosun kendinimi tamin ediyosun. yok oksimoron yok zart zurt antenmisin. hadi desen şundan dolayı bu dediğin olmaz belki bir anlam vericem.
sanki dedikki 100 sayfa çeviri yaptırım 10 ytl verim. Görüldüğü gibi bir fiyat berlitmedim. bu işin ölçülerine göre mutlaka makul bir fiyata kaliteli iş yapabilen kişiler vardır diye düşünerek yazdım. neyse

oximoron yazarak kendini nasil tatmin edebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Bu işin sabit bir tabela fiyatı vardır, ucuzu olmaz ki ?

huun said:
bunların yeminlileri noter gibi bişe, yani fiyatları belli.

sağolun arkadaşlar bunu öğrendiğim iyi oldu . İnternetten biraz araştırınca farklı fiyatlar bulmuştum bi çakallık var herhalde :)
o zaman kaliteli bir yer arayıp bulmam gerekicek.

ayrıca bu işin kişisel algıya göre ucuzu pahalısı olur sen atıyorum 100 lira verirsin oh ucuza hallettim işi dersin, başkasıda ulan adam ayak üstü soydu beni der.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...