tellos Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 bende ilk kim yazar diyodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Ben de pek emin olamadım yazayım mı yazmayayım mı diye,kesin birileri yazmıştır diyordum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 benim neden rahatsiz oldugumu, insanlari rahatsiz edecegini aciklamak icin uzun uzun bir aciklama yazmak yersiz ama... sosyal iliskiler ile ekonomik iliskileri karsilastirarak bir amaca ulasmak(ornegin, burada espiri) neredeyse hic bir zaman iyi bir sonuc dogurmaz. ne demek istedigimi anlamiyorsaniz aksam yemegi icin annenize ne kadar odemeniz gerektigini sorun. bu deney size durumu aciklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 oha herif bildiğin saymış Türkiye'ye, herkezde başarısız komik değil fln demiş. Şaka gibi. küfür ederdimde ban yemek istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 neyi tartışıyorsunuz ki, adama yandan çarklı gül bu iş tamamdır demişler, gaz verip yollamışlar. 15 yaşındaki çocuk "kadınların bizim olacak türkiye" diyince sallamıyorsunuz da 40 yaşındaki tip deyince mi sallıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 olay sacma bi video degil, mantalite.. bu biter baskasi cikar.. en azindan rasmussen kadar tepki verin yeter. fikir ve basin ozgurlugu diye bagiran ama karikaturune sinirlenen danimarka basini ve rasmussen.. ayrica bu videolar bir bilinc insaasi.. bu tip seylere sinirlenmekte ne kadar hakli oldugumu buraya gelen turkleri gorunce anliyorum. eskilerde cok sorun yok, yeni gelenler ezik anglo saxonlara karsi.. kendine guvensiz.. hepsi bu asagilamalarin sonucu iste.. bi insana 40 kere aptal dersen aptal olurmus o mesele.. 40 inada sert tepki gostericem ben. benim isim bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Laorx said: oha herif bildiğin saymış Türkiye'ye, herkezde başarısız komik değil fln demiş. Şaka gibi. küfür ederdimde ban yemek istemiyorum. bu adama kızınca ne olacak ki? genel hayat prensibi olarak sen kendini geliştirmeye bakacaksın, seni ezmeye çalışan birine küfretsen ya da o an karşılık versen ne olacak ki, koca karı kavgasına dönecek olay. Sana "mal" (sembolik olarak özetledim videoyu) diyen adamın 10-20 sene sonra yanında önemsiz biri olarak kalması bu işin olması gereken sonudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 e tabi köpeğin havlaması da havlamadan öte geçmez. herkesin düşüncesi değerli diye bişey zaten yok. edit: hakaretli benzetme içermez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 ingiltere ye tarihimizde bir gol bile atamamizinda sorumlusu bu video :P (anlayan anlar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Ardeth said: bu adama kızınca ne olacak ki? genel hayat prensibi olarak sen kendini geliştirmeye bakacaksın, seni ezmeye çalışan birine küfretsen ya da o an karşılık versen ne olacak ki.. sen ne kadar kendini geliştirirsen geliştir yine bunun gibi bir adam çıkıp saydıracak. hepsini dinledim, zerre kadar bir mizah unsuru veya ironi veya tek bir zeka pırıltısı yok, bildiğin saf katıksız hakaret. (ya da bu hakaret değilse ne hakaret gerçekten bilmiyorum.) bunun en güzel cevabı benzeri bir video yapıp baştan sona amerikalıları aşağılamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 böyle saçma bir davaya, aynı saçmalıkta bi cevap olmuş bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 yeto bir parodiymiş gayet. durduk yere ırççılık yapmakla komik olunmuyor gfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Sözlerin pek değeri yok dünyada açıkçası. Bence dünya bir kaç kuşağın bilinç altına bir şeylerin yerleşemeyeceği kadar çabuk değişiyor. Eğer bir ülke bu değişimi yakalayamıyor ve hep geride kalıyorsa işte o zaman insanların bilinç altına "3. Dünya ülkesi" olarak yerleşiyor. Misal, Hindistan ekonomik olarak geri kalmış bir ülke ama MIT diplomalı hintli fizikçiler akademik camiada olan hemen hemen herkesin bildiği bir espiridir. Hindistan bunu bilinç altına sözle mi yerleştirdi? Şansa veya değil gerçekten popülasyonu içersinden zeki insanlar çıkararak yerleştirdi. Ben Hintli bir akademisyen gördüğüm zaman açıkçası onun iyi bir akademisyen olması bana normale göre daha olası geliyor. Kısacası herkes yaptığı işte dünyadaki sayılı insanlardan olmaya çalışsın bence daha faydalı olur. Sözle cevap vermek size bir şey kaybettirmez tabi, çok zaman ve enerji kaybettiren bir şey değil ama bir şey kazandıracağına da inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 kedisini mikrodalgada kurutup öldüren hıyarların dava açtığı, bir de üzerine kazandığı bir ülke için konuşuyoruz. isim hakkı için açılan dava saçma ama diğerlerinin yanında devede kulak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Hilarious name esprisi hariç bomboş bir video'ydu. Gaza gelip, ulan biz de cevap verelim moduna girenleri de anlamıyorum. Aptal bir herifin aptal bir videosu ile uğraşmaktan çok daha yararlı şeylere harcayabilirsiniz vaktinizi. Bırakın takılsın kendi başına ya. Bu arada "fuck"'ıda iyice abarttınız ya. Bu devirde herkes fuck diyor lol. 10 yıl içinde küfürden 'argo'ya düşerse hiç şaşırmam. O kadar çok söyleniyor ki, artık kimse alınmamaya başladı yani lol. Devir internet devri, devir mass media devri. Herkes çıkıp istediğini söyleyebiliyor. Her gerizekalıyı kafa takarsanız saç kalmaz valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Ardeth said: Sözlerin pek değeri yok dünyada açıkçası. Bence dünya bir kaç kuşağın bilinç altına bir şeylerin yerleşemeyeceği kadar çabuk değişiyor. Eğer bir ülke bu değişimi yakalayamıyor ve hep geride kalıyorsa işte o zaman insanların bilinç altına "3. Dünya ülkesi" olarak yerleşiyor. Misal, Hindistan ekonomik olarak geri kalmış bir ülke ama MIT diplomalı hintli fizikçiler akademik camiada olan hemen hemen herkesin bildiği bir espiridir. Hindistan bunu bilinç altına sözle mi yerleştirdi? Şansa veya değil gerçekten popülasyonu içersinden zeki insanlar çıkararak yerleştirdi. Ben Hintli bir akademisyen gördüğüm zaman açıkçası onun iyi bir akademisyen olması bana normale göre daha olası geliyor. Kısacası herkes yaptığı işte dünyadaki sayılı insanlardan olmaya çalışsın bence daha faydalı olur. Sözle cevap vermek size bir şey kaybettirmez tabi, çok zaman ve enerji kaybettiren bir şey değil ama bir şey kazandıracağına da inanmıyorum. ardeth'cim tabii ki sozle karsilik vermek bisi degistirmez, am farkindaligi artirir. farkinda olmayan turkler icin soyluyorum ben mesela.. amac herseyin farkinda olmak. siyasi olaylarda, sosyal olaylarda amac farkinda olmak, belki olaylarin %99 unu degistiremeyiz ama toplum olarak farkinda olursak sartlari ve durumu lehimize degistirebiliriz.. toplumuzdaki cahilligi alicaz, kendimizi gelistiricez bunlar tabii ki olacak, ama o olunca isler cok degismiyor. indianlar o kadar sey basariyo bize gore ama indian ve asianlarin alinmadigi publar clublar biliyorum sehrin gobeginde. (kara kur araba benziyen biri olmadigin surece) bizden daha cok ayrimciliga ugruyorlar. ev arkadasi olarak secilmiyorlar red yiyorlar. turk oldugu icin eve kabul edilmeyen birini tanidim sadece (paylasimli ev ariyor , ilk once kabul ediliyor sonra onunla ilgilenen cocuk diyo arkadaslarim turklerle yasmak istemiyo sorry falan diyo) ama asian ve indian olmadigm halde bunlara daha cok uygulandigini goruyorum, birde oyle olsam neler gorurum. japonya dunyanin en buyuk ikinci ekonomisi herseyi basarmislar ama irkciliga asagilamaya ugraniyor zaman zaman. eski evimde bile ingiliz bi cift, polonyali biri, japon biri bide biz vardik. evin contracti bitti, biz ciktik contracttan ayri yere tasindik polonyali cocuk contracti aldi ustune ve japona evin ortasinda herkesin onunde dedi ki asyalilarla yasamak istemiyorum, sevmiyorum asyalilari ayril dedi ve adami kovdu evden. cocukda ayrildi mecbur. yani birseyleri basarmak toplum olarak kalkinmak dogru ama ayri bir mesele, irkciligi asagilamayi bitirmiyor. etkisi olur ama bitirmez. sonucta turksun, hayata bes sifir yenik basladin, bu sdece gollerden biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Ardeth said: bu adama kızınca ne olacak ki? genel hayat prensibi olarak sen kendini geliştirmeye bakacaksın, seni ezmeye çalışan birine küfretsen ya da o an karşılık versen ne olacak ki, koca karı kavgasına dönecek olay. Ardeth said: Sözlerin pek değeri yok dünyada açıkçası. Kısacası herkes yaptığı işte dünyadaki sayılı insanlardan olmaya çalışsın bence daha faydalı olur. Sözle cevap vermek size bir şey kaybettirmez tabi, çok zaman ve enerji kaybettiren bir şey değil ama bir şey kazandıracağına da inanmıyorum. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 said: indianlar o kadar sey basariyo bize gore ama indian ve asianlarin alinmadigi publar clublar biliyorum sehrin gobeginde. (kara kur araba benziyen biri olmadigin surece) bizden daha cok ayrimciliga ugruyorlar. ev arkadasi olarak secilmiyorlar red yiyorlar. Eğer hintli ya da çinli olsam, princeton, mit gibi üniversitelerin labları hintlilerle veya çinlilerle dolu olduğu sürece açıkçası gündelik hayatını yaşamaktan daha önemli şeyler yapmayan insanların benim ırkıma karşı tavrını çok da önemsemezdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mangal Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 batman valisi rezil etti tr yi ama bu adamı vururlar umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 oyle olmuyor ama iste maalesef :) zaten o iki millet dunyanin yarisi demek zaten nufus olarak. nitelikli insan cok gorursun dogal olarak cunku DUnyanin yarisindan bahsediyorsun. ama nicelige oranla o kadar iyi degiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 irkciligin bu video'da ki gibi bir yaklasimla rasyonalize edilebilecegine, komik hale getirilebilecegine inanmiyorum acik soylemek gerekirse. irkcilik uzerine senelerdir espiri yapan insanlar mevcut, ornegin pablo francisco, russel peters ve cok basarili olmasa da carlos mencia. ancak bu video'da ki karsilastirmalar farkli kumelerden ve komik olmasi icin gereken zeka piriltisi yok. ardeth bunu sirf senin icin yaziyorum, adamin yapmaya calistigi espiriler string theory olmadan newton fizigi ile quantum theory'yi aciklamaya calismaktan oteye gecmiyor. bu video beni bile gucendiriyorsa bir problem vardir. gormezden gelmek, rahatsiz oldugunu belirtmemek biraz yanlis bir yaklasim. tabii, her zaman ki gibi anlamadigim sey bunu yaparken neden hayvanlastigimiz. bu portakal, cok muz. hadi gulun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 mangal said: batman valisi rezil etti tr yi ama bu adamı vururlar umarım Amma da mantık!! Şu videodaki geri zekalının Amerika'yı rezil ettiğini düşünebilir miyiz? Ya da herhangi bir Amerikalı gidip bu herifi vurmayı düşünebilir mi? Bizimki gayet şirin bir reklam peşinde üstelik, ne ırkçı temalı (güya) espri yapıyor, ne de herhangi bir halka, millete aklınca (komik olmak adına) hakaret ediyor. Rezil olmak, adam vurmak nedir yav? Ortada rezil olmuş birisi varsa, komedi adına şarlatanlık yapan şu showman bozuntusudur. Bırakın vurmayı, karşıt video çekmeyi, hakkında 7 sayfa konuşmak bile bir embesili ciddiye almaktan başka bir şey değil. Milyonlarca var dünyada bunun gibisinden. Önemli olan bunlardan biri olmamak, adam olmak için çaba sarfetmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 nedanko said: oyle olmuyor ama iste maalesef :) zaten o iki millet dunyanin yarisi demek zaten nufus olarak. nitelikli insan cok gorursun dogal olarak cunku DUnyanin yarisindan bahsediyorsun. ama nicelige oranla o kadar iyi degiller. Öyle oluyor. Dünya'nın yarısı olsa olsa da çok fark etmez bir şekilde sonuç olarak bu durum geçerli. Eğitimle de bir sürü iyi bilim adamı yetişseler, bir milyon nüfus yaparak da, amerikadaki labların yarısı çinli, çeyreği hintli, diğer çeyreği de rus. Tek bir olayla o ülkenin lablarının nitelikli insanların yarısı o ülkeyi terk edebilir. Çok değil 50-60 sene önce Almanya mühendislik ve matematikte tartışılmaz dünya lideriydi. Türkiyede bir UNAMın bile açılması bile bir kısım Türk bilim adamının geri dönmesine sebep oldu. Bir 50 sene sonra Çin dünya liderlerinden biri olursa, yaşam koşulları iyileşirse ne olacak? Amerikanın lablarının yarısı boşalacak. Evet ben herşeye bilim ve mühendislik açısından bakıyorum çünkü bence uzun vade de ülkeleri öne çıkaran şeyler bunlar. Sanat,spor vs gibi etkinliklerin başarısı da ülkenin refah düzeyi ve çekiciliği ile ilgili şeyler. Ekonomiyi anlamadığım için çok ona giremiyorum tabi sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 hindistandan yetişmiş olarak mı geliyo o adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Üçüncü bir dünya ülkesinin tanınmayan bir üniversiteden, MIT gibi bir yerde kesin olarak yüksek lisans veya doktoraya kabul edilmek için lisans seviyesinde not ortalamasının yanında çok iyi şeyler başarmış olman lazım (misal makale yayınlamak gibi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar