Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavru kedi aşıları

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Bildiğim kadarıyla kedi aşıları arasında en az 2 hafta olması gerekiyor. (vet. ler aşılar arasındaki 2 haftalık süreyi önemsemiyorlar, ama bir yerde okumuştum böyle bir aralığın olması gerektiğini, o nedenle biz işimiz vardı bilmemne deyip, 2 hafta aralıktan daha kısa bir sürede aşı yaptırmadık, ama bir tanesi kum döktüğünde zorunlu olarak 1 hafta boyunca her gün aşı oldu ve çok ağır geldi zavallıya.)

Karma ve Leukemia yılda 1, dışarı çıkmayan kedi için kuduz 2 yılda 1 olabilir. Droncit ve frontline denilenler iç ve dış parazit aşıları. Veterinerler iç parazitin 3 ay, dış parazitin 2 ayda 1 yapılmasını öneriyorlar. Bana kalırsa dışarı çıkmayan kediler için bunlar da 5-6 ayda 1 yaptırılabilir. (Dış parazit için enseye damlatılan ve aşının yerini tutan bir ilaç var, iç parazit için de aşı yerine hap verilebiliyor, ama hapa göre aşı daha kolay, hap yutturmak oldukça zor olabiliyor.)

Leukemia aşısından önce bir test aşısı yapılıyor sanırım, çünkü kedide halihazırda bu hastalık varsa durumu daha kötüleşebiliyor(ama veteriner, genel hal ve görünümünden bir hastalık olup olmadığını anlayabilir belki?!! Biz de yaptırmadık henüz lösemi aşılarını -2 adet 2yaş 3 aylık kısırlaştırılmış erkek tekir :)-) 35 lira fazla göründü bana, biz 20-25 e yaptırıyoruz, ama veterinerin güvenilir olması çok önemli, aşı yerine su enjekte eden vet.ler olduğunu duyuyoruz.

Kedi nezleyse, öksürüyorsa, hamileyse aşı yapılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
Bildiğim kadarıyla kedi aşıları arasında en az 2 hafta olması gerekiyor.

dışarı çıkmayan kedi için kuduz 2 yılda 1 olabilir. Droncit ve frontline denilenler iç ve dış parazit aşıları. Veterinerler iç parazitin 3 ay, dış parazitin 2 ayda 1 yapılmasını öneriyorlar. Bana kalırsa dışarı çıkmayan kediler için bunlar da 5-6 ayda 1 yaptırılabilir.

Yukarıda yazdıklarım, yalnızca kendi görüşlerim, doğru olmayabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

veterinerin dogru bi liste hazırlamış. benimde 1 yasında bi kedim var ve veterinerime cok guvenirim. ilk aldıgımda 2-3 ay içinde ( içparazit+dış parazit aşıları hariç) toplamda 5 tane aşı yapılıyo yavru kedilere. sonra 2 ayda bir iç-dış parazit aşıları oluyo. kuduz ve leukemia gibi aşılarda senelik periyodlarda yapılıyo.
ilk aylarda baya bi gidiyo aşı parası ama yavru döneminde olan aşılar herzmn cok onemlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler arkadaşlar bu yeterince fikir verici oldu. Bizim vet aşıyı yaptıktan sonra kabın üstündeki sticker'ı karne'ye yapıştırdı. Yani sanmam su filan olacağını. Birde değişik aşı markaları mı var acaba? İlk 2 aşımız pfizer'miş ilk vet'ten. Bu vet daha değişik bi marka yaptı belki aşının çeşidiyle ilgilidir. Herneyse ben birde başka vetlere danışıyım emin olmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

degisik markadır yaptıgı aşı yada farklı bi hastalıgın aşısıdır. misal ilk dış parazit aşısını genelde "Stronghold" marka yaparlar sonrasında BaVet(böleydi sanırım)veya Droncit veya baska bi marka olabilir onemli olan içeriki. stickerın ustunde kucuk harflerle içeriğide yazar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...