Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duymayan Kalmasın, Kömür Dağıtımı Başladı

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Bir insan okuma yazma bilmeden bir işte usta olup dünyadan haberi olabilir mi ? Olabilir sanırım. Hatta örneklerini de görüyoruzdur. Bir çiftçi kitap okumayabilir , kendi işinin ehlidir eğerki imkanı varsa televizyondan kendini çok iyi şekilde geliştirebilir. Okula gitmese bile. Bu adam cahil midir ?

Bir sürü örnek var. Kısaca senin verdiğin tanım ortaki tüm maddeleri cahil yapmakta değil , bunlara cahil denilebilir tanımıdır ki sözlük kullanmayı biliyoruz heralde ?

Yok yok sen kesin hayal aleminde yaşıyosun lol

Verdiğin örneklerdeki adamların tümü cahil adamlar. Çiftçi sadece kendi işini iyi yapar, televizyondan geliştiremez kendini, onun bunun oyuncağı olur/oluyor şekil 1-a lol!

Okuma yazma bilmeyen adamdan bi halt olmaz. Olsa olsa türkücü olur. İstisnalar kaideyi bozmaz. İstisna peşinde kendinizi savunmak için bi tarafınızı yırtarken ana konuyu kaçırıyosunuz. Kusura bakmayın ama kimse gelip bana 10 milyon kişi okuma yazma bilmezken "toplum cahil diyemezsin" demesin!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
efendim öğrenseydi, diyemezsiniz; dememelisiniz; halkın sadece vergi ödemekle yükümlü, bunun için de durmadan çalışması gerektiği görüşü, ona eğitimin, öğretimin de gerekli olduğu kanısına kolay kolay yer vermemiştir. gün oluyor, okuma-yazma bilmeyenlere seçimlerde oy kullanma hakkı tanımayalım diyenler çıkıyor bizde; peki tanımayın, ama o adamı da, başka bir gün, suç işledi diye mahkemelere sürüklemeyin. neden derseniz, bundan ötürü bir tutarsızlık çıkar ortaya. seçim geldiğinde yurttaş gibi görülmeyeni, suç işleyince yurttaşlığa almak doğru olmaz.

üstelik okuma-yazma bilmeyenlerin tümden cahil sayılması da gerçeklere aykırıdır; şurada yazılı tarih, bilemediniz, dört-beş bin yıllık bir dönemdir; tarih öncesinde yaşamış olan insanları okuma-yazma bilmedikleri için hayvanla bir tutacak değiliz; yazıyı tanımayan toplumlardaki insanlar sanat yapıtları yaratırlar, çatalhöyük'teki dokuz bin yıllık toprakaltı kentinde olduğu gibi, süslenmeyi bilirler, bira içerler, atlara binerlerdi. onlar resim yapmasalardı yazı bulunamazdı. çünkü, yazıya resimden geçilmiştir. bizim büyük "a" harfi, öküz başının resmi idi eskiden, alf öküz demektir. öküz başını a'yı sökemedi diye cahil yerine koymak haksızlık değil de nedir? arap, dişin resmini çizip buna "sin" harfi demiş, "sin" arapça diş demektir. ve yazı, kaynağı olan resimden uzaklaşa uzaklaşa onu öğrenenleri doğadan, eşyadan koparmış, neredeyse kör-inanç diyebileceğimiz bir yazılı kültür hayranlığına itmiştir. kitaplardan başkasına inanmıyoruz, gördüklerimize, gözlemlerimize önem vermiyoruz, giderek acısını çektiğimiz olayların ne olduğunu kitaplarda arıyoruz; sözlere değil, yazılara güveniyoruz. montaigne diyor ki: "budalalıklar yazı kalıbına döküldü mü bir ciddilik kazanıyor. bir yerde duydum derseniz olmaz; bir yerde okudum diyeceksiniz." gerçekten de, yazının yol açtığı ukalalıklar saymakla bitmez.

Okuma yazmayı bilmemeyi cahillikle karşılaştırmadan önce hakatten iyi oturup düşünmeniz lazım arkadaşlar. Okuma yazma bilmeyen bir insan sizden benden , üniversite okumuş bir insandan çok daha yararlı şeyler yapabilir ve çok daha fazla şey bilebilir.

İnsanın öğrenmesi sadece okuma yazmadan geçmez. Bunu iyi algılayabilmek lazım. İnsan görerek duyarak çok şey öğrenebilir. Kendini geliştirebilir. Düşüncelerinizi sembollere dönüştürememek kimseyi cahil yapmaz. Bu sadece bir eksikliktir.

Yukarıdaki yazı ile beraber bir düşünün alfabenin , yaznın olmadığı dönemleri. Herkes cahilmiydi ? Resim de bir nevi alfabe olmamış mı ? Tek rar ediyorum kısaca , okuma yazmayı bilmemek ile cahilliği bağdaştırmak cidden cahil bir insanın kıt görüşünden başka birşey değildir.

007 - peki arkadaşım sen üstün bir insansın okuma yazma bilmeyenler de hepsi cahil , hiçbirinden de adam olmaz. Sen adamsın vesselam , hadi iyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Efendi devir bilim devri ondan bundan duyularak öğrenilen hele hele mağaraya resim çizilen devirler tarihin öncesi kabul edilirken hala okuma yazma bilmeyen adamın kendini ordan burdan geliştirmesinden bahsediyorsun. Tarih bile yazıyla başlar şaka gibi fikirleri savunmayın komik duruma düşüyorsunuz.

Eğitim de yapılan işle ölçülmez. Daha eğitimin bile ne olduğunu önemini bilmiyorsunuz!
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak cahil böyle her bakımdan.Özel eğitimden kimi geçiriyorsun?Özel eğitimden geçireceğine iki kelime öğret kırk yıl kölen olsun öyle değil mi?

Fakir adamı daha da fakir ederek mi cahillikten kurtaracaksın?
Bir torba kömüre muhtaç olsun kömür yardımlarını arttırdık diye çıksınlar ortaya

Toplumda aile planlamasını öğretmeyip daha bir çocuğa bakacak gücü olmayanları 3 çocuk yapın soyumuzu kurutmaya çalışan dış güçler var diyerek mi refaha kavuşturacaksın ?

Akraba evliliklerin sonuçlarını anlatmayıp , küçük yaşta din adı altında alınıp satılmasına göz yumarak mı batının ahlaksızlığından kurtulacaksın.
Kimsenin fakire yardıma kızdığı falan yok.Ama bu adamların politikası bu fakir bırak, cahil bırak uyanmasın.Oy verme olasılığını yüksek olduğu yerde göz boya.
Adam akıllı önlem alamadığından kriz yok de geçiştir.

Ya komik gerçekten eski çağlarda herkes cahilmiydi diye soruyorsun.Yazmıyorlardı duvara çiziyorlardı hadi hoşçakal.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Efendi devir bilim devri ondan bundan duyularak öğrenilen hele hele mağaraya resim çizilen devirler tarihin öncesi kabul edilirken hala okuma yazma bilmeyen adamın kendini ordan burdan geliştirmesinden bahsediyorsun. Tarih bile yazıyla başlar şaka gibi fikirleri savunmayın komik duruma düşüyorsunuz.

Eğitim de yapılan işle ölçülmez. Daha eğitimin bile ne olduğunu önemini bilmiyorsunuz!

Her üniversite okul okuyan eğitimmi alıyor ? Bunu mu iddia ediyorsun sen bana ?

Adam üniversite okumuş , okuma yazması var. Ama hiçbirşeye sap olmuyor , onun bunun parasını yiyerek , tembellik yaparak yaşıyor. Eline alıp bir gün bile kitap okumuyor , gazete okumuyor. Şimdi bu adam cahil değil..

Tam zıttında okula gitmeyen , bir işle meşgul olan her gün çalışan bir insan. Televizyonunda dünyayı takip eden çevresindeki insanlar ile bilgi alış verişi yapan adam ise cahil oluyor öyle mi ?

Arkadaşım sen bir insanın hayatında neler yaptığını bilmeden kimseye cahil değildir veya cahildir diyemezsin. Bu şuna benzer. Birine afedersin karşı cinsle ilişkiye girdiğini görmedin diye eş cinsel demeye benzyior.

Cahillik dediğin öyle kıt bir kavram değil malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Okuma yazmayı bilmemeyi cahillikle karşılaştırmadan önce hakatten iyi oturup düşünmeniz lazım arkadaşlar. Okuma yazma bilmeyen bir insan sizden benden , üniversite okumuş bir insandan çok daha yararlı şeyler yapabilir ve çok daha fazla şey bilebilir.

İnsanın öğrenmesi sadece okuma yazmadan geçmez. Bunu iyi algılayabilmek lazım. İnsan görerek duyarak çok şey öğrenebilir. Kendini geliştirebilir. Düşüncelerinizi sembollere dönüştürememek kimseyi cahil yapmaz. Bu sadece bir eksikliktir.

Yukarıdaki yazı ile beraber bir düşünün alfabenin , yaznın olmadığı dönemleri. Herkes cahilmiydi ? Resim de bir nevi alfabe olmamış mı ? Tek rar ediyorum kısaca , okuma yazmayı bilmemek ile cahilliği bağdaştırmak cidden cahil bir insanın kıt görüşünden başka birşey değildir.

007 - peki arkadaşım sen üstün bir insansın okuma yazma bilmeyenler de hepsi cahil , hiçbirinden de adam olmaz. Sen adamsın vesselam , hadi iyi geceler.

Sadece ben demiyorum ki okumayan=cahil diye. Senin dinin dahil herkes diyor bunu! Dinimiz bile OKU'yla başlarken ilk kez okumamayı savunabilen birini görüyorum.

Horizon said:
Her üniversite okul okuyan eğitimmi alıyor ? Bunu mu iddia ediyorsun sen bana ?

Adam üniversite okumuş , okuma yazması var. Ama hiçbirşeye sap olmuyor , onun bunun parasını yiyerek , tembellik yaparak yaşıyor. Eline alıp bir gün bile kitap okumuyor , gazete okumuyor. Şimdi bu adam cahil değil..

Tam zıttında okula gitmeyen , bir işle meşgul olan her gün çalışan bir insan. Televizyonunda dünyayı takip eden çevresindeki insanlar ile bilgi alış verişi yapan adam ise cahil oluyor öyle mi ?

Arkadaşım sen bir insanın hayatında neler yaptığını bilmeden kimseye cahil değildir veya cahildir diyemezsin. Bu şuna benzer. Birine afedersin karşı cinsle ilişkiye girdiğini görmedin diye eş cinsel demeye benzyior.

Cahillik dediğin öyle kıt bir kavram değil malesef.

Evet her üniversite okuyan eğitim alıyor ama eğitim vermekle bitmez kişinin ne kadarını aldığı da önemlidir. Bi insan üniversiteye geçebilmişse zaten büyük engelleri aşarak eğitimi alarak gelmiştir 0 değildir. Cahil değildir yani.

Ayrıca televizyon olayına fena takmışsın. O okuma yazma bilmeyen adam eğer full discovery seyretmiyorsa (zaten seyretse de anlamaz lol) onun yerine atv mesaj tv seyrederek (pardon maruz kalarak) yaşaması onun eğitim aldığını göstermez, olsa olsa beyninin yıkandığını oyuncak olduğunu gösterir. Sonra da bugün olduğu gibi bilgili kişiler tarafından sömürülür. Evet bu adam aynen cahilin önde gidenidir, sonra da 2 kömür alınca ak partiye oy verir lol. Biz böylelerine Türkiye'nin kamburları diyoruz. Gelişemeyip fazla vergi vermemizin sebepleri onların cahillikleridir!

Boldladığım örneğin de belaltına kaçmış. Diğer topikte hani bel altı örnek vermek terbiyesizliktir diyodun şimdi aynısını sen yapmışsın lol!

Tekrar söylemek gerekirse eğitim seviyesiyle icraatlar ölçülmez.

Artık Türkiye'nin geneli cahil lafını söyleyebilmeyi öğrenin. Gerçekler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Okumamayı savunduğum bir cümle göster bana. Bak okumayı bildiğin halde böyle davranabiliyorsun. Tabiki okuyacaksın , ama okuma yazma bilmeyenlere özellikle zorla okutulmamış ya da imkansızlıktan dolayı okutulmamış insanlara top yekün cahil diyemezsin diyorum olay budur.

Uzatmaya gerek yok , sen çürük yumurtalar yüzünden tüm sepeti çöpe atmayı tercih ediyorsun ben ise onun içindeki sağlamları ayıklamayı. Aradaki fark o.

not : Arkadaşım boldladığın yerde cinsellikten bahsediliyor ve hiçbir argo yoktur. Senin bu yaptığın belden aşağı vurmaktır. Hakatten gereksiz bir söylem oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

2 mesaj üstte okumamayı savunan metin yollamışsın daha ne örnek veriyim.

Bir insanın neden okutulmadığının cahil olup olmamasında hiçbir payı yoktur. Cahillik ya da eğitim seviyesi ölçülürken aile hikayesine sebeplere bakılmaz. O eğitim ya alınmıştır ya da alınmamıştır. Sen sanırım ilkokulda öğretmenine ödev yapmayınca çok "sular kesildi öğretmenim o yüzden eğitimimi tamamlayamadım ama ben cahil değilim!" dedin lol.
Öyle veya böyle sebeplerin hiçbir önemi yok eğitim görmemiş kişi genelde cahildir.

Horizon said:

not : Arkadaşım boldladığın yerde cinsellikten bahsediliyor ve hiçbir argo yoktur. Senin bu yaptığın belden aşağı vurmaktır. Hakatten gereksiz bir söylem oldu.

İşte cinsellikle ilgili örnek vermen garip olmuş diyorum ben de :) o zaman diğer topikte fatih altaylı da cinsellikle ilgili örnek vermiş, onda da argo sözcük yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

Okuma yazmadan eğitime geçtin , gelişme gördüm sende. İyi geceler :).

Türkiyede okullarda eğitim verildiğine de genel olarak inanıyorsan Türkiyede olduğundan kuşkulanırım.

Not : Cinsellikle ilgili sözüne artık cevap vermiyorum saçmalamanın önde gideni. Bir insanın karşı cinsle ilişkiye girmesi cümlesi ile , senin bacak aranı ordu koruyor cümlesini paralel görmen kırmızı alarmdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu ne eğitim ne okuma yazma. Kusura bakma ama konu Türkiye popülasyonundaki genel cehalet. Ben aynı geçişi sende göremedim sürekli eğitimde takıldın kaldın. :) Türkiye'deki eğitimin nasıl olduğu ayrı topik, konuyu çarpıtma. :)

Sonuç olarak Türkiye toplumunun geneli cahil. Buna itiraz edemedin şu ana kadar. Umarım zamanla sindirebilirsin.

sana da iyi geceler :)

Horizon said:
Not : Cinsellikle ilgili sözüne artık cevap vermiyorum saçmalamanın önde gideni. Bir insanın karşı cinsle ilişkiye girmesi cümlesi ile , senin bacak aranı ordu koruyor cümlesini paralel görmen kırmızı alarmdır.

Senin bacak aranı ordu koruyor lafını hakaret, argo olarak almak da kırmızı alarmın önde gideni bana göre. Lafta ne argo var ne hakaret var. Cinsellik bile yok lafta. O lafta namustan bahsedilmiş. Senin örnekte direk cinsellik var lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Cahilliği belgeleyeceksin , sonra dediğine inanıp sindiririm. Konu senin cahil diye bahsettiğin insanların tanımı ve açılımı. Cahillik ile okuma yazmayı değil tam anlamıyla eğitimi bağdaştırabilirsin birincil olarak. Eğitime takmamın sebebi budur. Senin yaşın kaç bilmem ama ben küçükken birçok büyüğümden oğlum sadece okuyarak adam olunmaz , her okuyan cahillikten kurtulamaz laflarını duymuşumdur , ve böyledir.

Ben çok okumuş cahil gördüm kendimce , hiç okumamış adam gibi adamlar da gördüm. Bu da senin söylemlerini kırıp geçiren yegane ispattır.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Ben çok okumuş cahil gördüm kendimce , hiç okumamış adam gibi adamlar da gördüm. Bu da senin söylemlerini kırıp geçiren yegane ispattır.

Okumuş adamlar cahil kalabilir doğrudur.

Ancak o gördüğün okumamış "adam gibi adam"lar eğitimli değildir, sadece adam gibi adamdır.

Bu ülkenin büyük bir kısmı "adam gibi adam" cahillerden oluşuyor. Cehalet kavramı doğrudan eğitimle alakalı.

Senin bahsettiğin cahillik kavramı daha çok büyüklerin kullandığı "adam olmak" kavramıyla alakalı, başka bişey o.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Horizon said:
Cahilliği belgeleyeceksin , sonra dediğine inanıp sindiririm.

İyice çığrından çıktı artık, saçmalamak bile değil bu.

Sana biri cahil dediğinde sen cahilmi sayılacaksın ? Sen bir konuda cahil olabilirsin ama bu seni top yekün her konuda cahil olduğunu mu gösterecek.

Karşındaki diğer konularda cahil olmadığını nasıl bilebilir ? Seni çok iyi yakından tanıyarak , ama bunun dışında sana cahil demesi sadece onun fikri ve onun seni gördüğü andaki olay ile alakalı olacak.

Yani neymiş ? Sen birini tanıdığın kadarı ile o insana o sınırlar içerisinde cahil diyebilirsin. Ötesini bilemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Cehalet kavramını konuya göre ele almıyoruz biz. Eğitim açısından ele alıyoruz. Kimin kime ne dediğinin konuyla alakalı hiçbir önemi yok. Bir insan eğitimsizse çeşitli derecelerde cahildir ya da değildir tanıma tanımama muhabbetine falan girmen gereksiz olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

bu iki kişi sir ve horizon benim anladığım kadarıyla AKP görüşlerine karşı çıkan her şeye karşı. Pardon birde dine de karşılar. Çünkü müslümanın yapmayacağı gibi RTE yi müslümanlıktan üstün tutuyorlar.(dikkatinizi çekerim AKP nin 2nci adamının ne mal olduğu anlaşıldı) İşlerine gelince Ananı kelimesi küfür gibi, işine gelince Ananı kelimesini normal algılamak gibi bir zihniyet nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Cehalet kavramını konuya göre ele almıyoruz biz. Eğitim açısından ele alıyoruz. Kimin kime ne dediğinin konuyla alakalı hiçbir önemi yok. Bir insan eğitimsizse çeşitli derecelerde cahildir ya da değildir tanıma tanımama muhabbetine falan girmen gereksiz olmuş.

Eğitim açısından ele alıyoruz. Eğitim tek midir ? Sadece ilk okuldan üniversiteye midir ? Hayır. Her iş dalında , meslekte eğitim vardır. O yüzden orda konu konu şeklinde örnek verdim.

Tanıma tanımama tam tersine konunun can alıcı noktasıdır. Sen bir insanı tanımadan aha bunun diploması yok cahil mi diyorsun ? Olabilirmi böyle birşey. Sen karşındakini tanımadan ne derece eğitim olup olmadığını , ya da kendini ne derecede geliştirip geliştirmediğini bilemezsin. Ahmet var yolda küfür etti , Türkçesi de bozuk , cahil adam. Böyle birşey diyemeyeceğimize göre önce tanımamız ve hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor.

not : Sg-1 canım sen böyle saçma sapan laf atçağına kumda oyna. Yaşın başın gibi mesaj atta birşey sanalım lütfen. Bak ben okuma yazmayı televizyondan öğrendim. Maydonozuda senden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...