Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

200ytl altı 2x2gb ddr2 ram kit (alsam alsam ne alsam?)

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şu ramlerimi 4gb yapayım artık dedim wallaha 2gb çok ezik kalmaya başladı işlemcim ve ekran kartımın yanında :) (E8400 işlemci kullanıyorum)

Şimdi ram için çok fazla yatırım yapmak istemiyorum. 200 ytl altı birşeyler istiyorum. 5-5-5-15 timingden fazla olsun istemiyorum.

Kingston 800mhz 5-5-5-15 HyperX

OCZ 800mhz 5-4-4-15

Corshair 1066mhz 5-5-5-15-2T (bu 2T ne ola ki?)

Evet arkadaşlar 1066mhz corsair iyi gibi, ama o sondaki 2T nedir anlamadım.

Bir de ramlere overclock çekeceğim. Öyle çok abanmayacam tabi ama nası diyeyim 800mhz alırsam 1066 yapacağım. 1066 alırsam belki biraz daha arttırırım bilemiyorum ama aşırı bir overclock değil sonuçta. Corsair bunun için uygun mudur tam da bilemiyorum aslında.

Sizin öneriniz nedir acaba hangisini almalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

2T diye gecen latency birimi memory cell interval yanilmiyorsam.
Ne kadar dusukse o kadar iyi.
Eger bildigimiz 4 haneli latency lerin sonunda ozellikle belirtilmiyorsa muhtemelen ; ram ucuzsa 3t, orta kararsa 2.5t dir.

voltaj yedirerek 2t ye cekilebilir, stabilse faydasi da gorulur hayli.

Yalniz dikkat ettigim kadariyla ocz ztn garanti ettigi sinirda verdigi degerleri yazmis. Yani 2.2 de calisiyor, cogu mainstream anakartda daha ustunde stabilite problemi cekecektir. Istisnalari kaide disi birakiyorum tabiki.

Corsair ise gordugum kadariyla 2.1v da bu degerleri vermis.
xms2 nin dhx sogutmali 800mhz lik modelini kullaniyorum. Cok kesin overclock sinirlari var. 960 da calisip 962 de calismam diyen bi ram. fakat calistigindada stabilite problemi cektirtmiyor. Ayni karakteri bu raminde gosterecegini dusunuyorum ama 1100 u problem etmeyecektir, ki guzel voltaj da guzel de latency veriyormus.

Gordugum kadariyla hepsiburadadan almissin, aklini karistirdiysam bir iki review oku corsair ile ilgili, sonrada urun paketlenmeden degistir. cunku 15 liralik bi farka 800 luk rami 1066 ya tercih ediyorsun.

Zaten siparis edilmis urune boyle yorum yapmak hic hosuma gitmiyor ama uyarayim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kharon 1T olan 2T'den daha iyi olarak gösteriliyor ama. 1T'ler overclock çekilirken 2T olarak düşük timinglerde kullanılabiliyor diyorlar.

Eminsen eğer hemen telefon edip işlemi durdurayım mı henüz kargolanmamıştır sanırım.

Çünkü overclock ile 800 1T'yi ben bence 1066 2T'de kullanabilirim diye düşünüyorum ve corsair pek kaliteli bir ram markası deil diye biliorum.
Sosyal ağlarda paylaş

amaç ne du$uk timing mi, yuksek bant geni$ligi mi?

du$uk timing ile 2.2-2.3v 800de 3-3-3-12 cali$an ramler war, corsair dominator ya da xms2ler inebiliyor sanirsam o kadar, biraz review bakmak lazim..

bu arada 1066 lik kingstondan uzak dur, 5-5-5-15 diye satiyorlar ama ramlerin uzerinde 7-7-7-18 yaziyor. Illa ki voltaj vereceksin 5-5-5-15 için, hani zaten voltaj vereceksin de, psikolojik olarak rahatsiz edici =)

A-data vitesta extreme aldim gecenlerde, $u ana kadar bir sorun ya$amadim, overclock a girmedim henuz ama cok iyi o.c oldugu soyleniyor. Birkaç gundur kasami aktif sogutma ile guclendirdim, dün gece 8 saatlik orthosla e-8400e [email protected] ile i$kence yaptim. Bugun de ramleri zorlayacagim biraz. Sonuclari yazarim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yazmadan esh yazmis zaten,
evet ddr2 lerde 667 sonrasi 1T de calisan ram tanimiyorum ben.

Xms2 800 ler cas3 e kadar inemiyor bu arada, dedigim gibi cok kesin sinirlari var o.c. uzerine ama rahatlikla 4 de calisabilir. 1066 lar da underclock yardimiyla o kadar alinir mi bilmiyorum, kurcalamak eglenceli olur sadece daha fazlasi degil =]

Ama herturlu olu ramin 1066 si bile, d9tracer almadiktan sonra 800luk ramden iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

İptal ettim hepsiburada'nın sistem iyiymiş. Dekont olarak paramı ekledi şimdi üstüne koyup diğer ramden alabilirim.

OCZ 2gb 1066mhz 5-5-5-18 (2 tane alacam bundan tek slot ram yazıyor)

Corsair 2x2gb 1066mhz 5-5-5-15-2T

Buna bi bakabileceniz mi arkadaşlar bir daha kötü bir sipariş vermiyim, OCZ almayı düşünüyorum sanırım kötü bir seçim değil bu sefer değil mi 1066mhz'lik ? 5-5-5-18 ama ocz markası için değer gibi geliyor bana?
Sosyal ağlarda paylaş

Ocz in forum ahalisi uzerinde bekledigimden daha saglam bi reput. u varmis bunu anladim da karsilastirdigimiz marka corsair onu da hatirlatirim.

Bu arada da rami arayinca cikan ilk 3 sonuctan bi review buldum. Uzun uzun yazicaktim ama review deginilmesi gereken noktalara deginmis, oldukca basit bi sekilde latency ve hiz testlerini yapip kenara koymus rami. eski ama guzel bi review olmus.

bu arada DHX olmayan twin2x lerin de micron chip kullandigini yeni ogrendim. Dominator un susune pusune para vermeye gerek yokmus.

anafikir: corsair ftw
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...