Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LyX - Grafiksel, Açık-kaynak kodlu, WYSIWYM (What You See Is What You Mean), LaTeX Programı

GERGE

Öne çıkan mesajlar

http://miktex.org/2.8/setup

Basic miktex 91 mb i yüklemen gerekiyor önce, nasıl bir sorunla karşılaşıyorsun ?

Sonrasında nasıl bir editör kullanmak istiyorsan onu kurman lazım, birden çok editör var, ben texniccenter kullanıyorum, sadece kodlarla çalışıyorsun, başlıkta bahsedilen ise görsel bir editör Lyx.
Sosyal ağlarda paylaş

1 dk yazicam

bin dosyasi gostermen lazim, normalde texnic otomatik gorur ama hangi dosya olduguna bakayim bi

http://www.math.tu-berlin.de/Vorlesungen/WS06/LinAlgII/miktex.html

ilk resme bak , bin i gostermen lazim

Editorle yazarsin, istersen farkli farkli editörlerde kullanabilirsin.

İlk olarak latex documentclass nedir onu araştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıkların doğru , documentclass ekleyip yukarıdan latex >> pdf yapip kodu compile sonrasi çıktıyı görebilirsin.

chapter ve türevi komutları ilede kategorilendirmeye başlayabilirsin.

Kodu compile etmek için yukarıda sağda büyütüç işaretli olan yeri kurcala.
Sosyal ağlarda paylaş

Resim alicagina kodlari copy paste yapman daha iyi olur.

Begin documentten sonra iki üç saçma sapan deneme falan yaz, texworksle acmissin kodlari, texniccenterde ac, savele dosyayi , compile (derlemek icin) ctrl+f7 , derleme sonrası dosyayı cıktı halinde görmek için F5 , önce derleyip sonra çıktıyı otomatik göstersin istersen ctrl+shift+F5 , yukaridaki büyüteç sembollerinin kısayolları yani.

Derlediğin zaman zaten sorun varsa hata verir texniccenter ve bir txt dosyasına kaydeder , o hataları buraya yazman daha iyi olur, şu anki sorunu anlamadım çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Kodlarını yazar mısın buraya spoiler içerisinde.

Çok ahım şahım değilim latex konusunda ama iyi bir documentclassa sahipsen bu gibi ufak sorunlar yaşamazsın. Kullandığın packageların pdf yardımları içerisinde çözümleri bulabilirsin genelde google üzerinden ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...