Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crucial Ballistix Tracer Hakkinda

Esh

Öne çıkan mesajlar

Sanirim dün ak$am itibariyle Crucial Ballistix Tracer 1066lik ramlerim patladi.

Komik ama overclock yoktu ve suggested voltajdaydi. 8 ay falan dayandi.1066mhz 2.2v 24/7 (2-3 ay falan 1100 kullandim ayni voltajda)

Bu ak$am yeni aldigim 4870i takmak icin bir heves eve geldigimde, hüsranla kar$ila$tim. No post, no boot.

Dün cali$an makinenin bugun iptal olmasini yalnizca rame baglayabilirim. Zaten arada salakliklar yapiyordu, boot etmiyordu. Ancak söküp tek ram takinca falan aciliyordu sistem.

$imdi hiçbir $ekilde acilmiyor. Konudan emin olmak icin yarin bir yerden no name ram bulup almam lazim.

Sorunu google ladim, bu ramlere sorunlu diyorlar. Ama komik olan sorunun 3-4 aydan sonra ortaya cikmasi. D9Micron larin electromigration a yatkin olduklari soyleniyor bu aralar..

herneyse, daha once benzer $ekilde ramleri patlayan var mi onu ogrenmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende crucial in 2gb lik kitleri hakkinda benzer seyler duydum, 6-7 aylik bi periyoddan sonra voltaj isteme, post vermeme gibi problemler cok yaygindi, o yuzden hala kendi 800 luk xms2 lerimi kullaniyorum. Piyasada resmen ram kalmadi..

ozellikle turkiyeye el alti gelenler disinda tam bir distroya falan kavusmusken crucial acisindan hic iyi olmadi bu hadise. tam bi hayal kirikligi.
Sosyal ağlarda paylaş

post verse girip duzelticem de, boot yemiyo makine.

cmos clear falan da kurtarmadi. Yani tek uzun beep sesi muhtemelen ramdir diyorum. Bir de onceden sinyaller veriyordu ancak 24/7 acik oldugu icin, makineyi kapatip acinca yamulabiliyordu..

yani stabiliteden $a$mamak lazim. 4870 ten sora param da kalmadi, f/p rami hyperx 1066 yolu gozuktu. Var mi ba$ka tavsiyesi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
ramlerden olmadigi ortaya cikti..

tezimi geri aliyorum..

test ettim mobo patlak, P45-ds3r aldim akabinde, uzay sistem kurdum hizlica, bir de baktim ki, ramlerden biri de patlak..

ramler moboyu patlatmi$ olabilir, tam tersi de olabilir. moboyu garantiye yolliycam.

$imdi de cikip, bir de ram almak lazim..

dominator alabilirim sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
bende de 4x1 Crucial Ballistix 1066mhz var :S 2 gb tı 4'e yükselttim yükselttiğimden beri mavi ekran hataları almaya fln başladım. Bilmiyorum ram'dan mı ama Vista+Sapphire 4850 dan yüzüm gülmedi .

Piyasada ki en iyi ram diye aldık birde iyimi :S Buda sorunluysa böyle sıctık ya...

bazi board lar 4x1 de sorun ya$ayabiliyorlar..

ara$tirmak lazim..
Sosyal ağlarda paylaş

Abi diyordum ya catir catir blue screen yiyorum falan diye, gecenlerde benim PC6400 2x2lik cruciallarim patladi iste, memtestte bilmemkac tane error cikardi zaten, agustos sonunda falan basladim sistemi kullanmaya oyle dusun, simdi yedekteki OCZ 4x1'lerimi taktim pasalar gibi kullaniyorum.

Newegg'de baktim da, benim aldiklarim ilk parti D9'lu ddr800 2gb kitlerden, sonradan revision cikarmislar, rated hizda calismak icin 2.2v yerine 2.0v istiyorlar yenileri, herhalde 2.2v gerilimi kaldiramadi dingo stickler.

Oftopik : O degil de DOS'tan EZFlash utility ile bios update etmek istiyorum bootlamadan, zaten az sonra XP'ye donmek icin komple killdisk ile hdd'leri temizleyecegim, saglikli bir sekilde bios update etmek icin unutmamak gereken birsey varsa soylerseniz cok da sevinirim, elimde kalsin istemiyorum mobo. Update olayi da OCZ'leri kullanirken rated ddr800 2.0v 4-4-4-15 timingleriyle girince makine donup duruyor, temmuz gibi cikan yeni biosta memory compatibility olaylarini falan duzelttigi soyleniyor note'larda, onun icin seyedecektim.
Sosyal ağlarda paylaş

2x2 dominator e, reaper a 270-300 lira fiyat cekiyorlar, moralim bozuldu..

ben de vitesta extreme 1066+ 2x2 aldim, 195 lira, valla o.c de oluyorlar pek guzel. patlarsa da patlasin, garantili zaten.

ddr3 oncesine bu kadar para bayilmanin anlami yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Dominator lar 2x2 olarak airflow hedesiyle birlikte 220-230 lira gibi biseydi, firebal corsair getirmeyi biraktiktan sonra dijital trend aynen kazik politikaya devam ediyor. Corsair malesef pahali bi secim.

a-datayi cok tutuyorum, kingston isminin helvasini yerken arkada iyi isler yapiyorlar.
Elde ettigin o.c. degerlerinide bi ara yazarsan sevinirim, hayli merak ediyordum vitestalari.
Sosyal ağlarda paylaş

henuz ince ayarlari yapiyorum, stabilite testlerine ba$liycam..

bir de cok kastirmam ramleri 1100 max cikarim. Bunlar da feci isiniyor zaten, kesinlikle aktif cooler $art. yarin kasa kapagini frezeyle acip fan takicam 12 lik, tam ram lerin uzerine hava basacak.

umarim sorun cikmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...