elaidi Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10355311.asp?yazarid=2 Anayasa nerelerine battı... ANAYASA’nın "değiştirilemez" hükümleri bu arkadaşları niye rahatsız etti, anlamıyorum: "Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyet’tir. Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Madde 3: Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı ’İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. Madde 4: Anayasa’nın (1’inci, 2’nci ve 3’üncü maddeleri) değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez." (.........) Bu maddeler niye batıyor bunlara?.. Hangisine karşılar; devletin şekli Cumhuriyet’e mi, Atatürk milliyetçiliğine mi, laik ve sosyal devlet oluşuna mı, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne mi, al bayrağına mı?.. Nedir dertleri?.. Niçin?.. * AKP’nin Anayasa tasarısını Türk milletinden önce gidip ABD’ye anlatan Bilkent Üniversitesi’nin Prof. Ergun Özbudun’u... Anayasa Mahkemesi’nin "iktisatçı" Başkanı Haşim Kılıç ve diğerleri... Bilkent Üniversitesi’nde "Anayasa’nın değiştirilemez ilkelerini" bir sempozyumla tartışmaya açtılar... Durup dururken niye?... Tabii ki biz anlıyoruz; amaç AKP’nin yolunu açmak... Karşı devrimin önündeki engelleri kaldırmak... Cumhuriyet’i tepeden tırnağa kuşattılar, ama kimi sorunlar çıkıyor, kimi engeller var... O engelleri temizlemek amaç... Bu kadar... * Ama Cumhuriyet’in sahipleri buna izin vermezler... 29 Ekim’de, 10 Kasım’da, Cumhuriyet ve Atatürk adının geçtiği her Allah’ın gününde; meydanlara, caddelere, Anıtkabir’e, televizyonların ekranlarına, gazetelerin sayfalarına sığmayan milyonlar var, milyonlar... Onlar çağdaşlık-aydınlık umutlarını geri istiyorlar. Hálá laik Cumhuriyet’i tekmelemek isteyenlerin başına dünyayı yıkarlar... Dünyayı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 bu maddelerle ilgili naptıki akp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 niyet okuma/yargılama olmuş biraz bu. forumda bile "tartışma" nın kendisine tepki gösterilmesini hiç sevemedim. hele ki akademik bir ortamdakine gösterilen tepkiyi hiç hiç sevemem. hem o maddeler tartışılamaz değiller, sadece değiştirilemezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Yine de sahlaniyor aman kol basinin yandim da kir ati WE'RE ALL DOOMED :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 hmm ya peki benim merak ettigim once 4 u deistirip sonra ilk 3 distirilebiliyor mu ben 4 kendinide koruyo saniyodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 4de kendini koruyor olması lazım bende öyle biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Tarti$ilmasi sacma zaten, Bu maddeler herhangi bir insan haklari ihlali icermiyor ki. Akademik acidan da mahalle acisindan da bunun tarti$ilmasi son derece gereksiz. Neyi tarti$acaksin o zaman? Konuyu tekrar ara$tirdigimizda görüyoruz ki 4. madde degi$tirilebilir mi? Evet teorik olarak bu mumkun. Peki ya sonuclari? 4. maddenin degi$iklige acilmasi demek, ilk 3 maddenin de degi$tirilmesinin yolu acilacaktir demektir. 4. madde degi$tirilmeden ilk 3 maddeye dokunamayacaginizdan dolayi, 4. maddenin degi$tirilmesine yapilan teklif anayasal düzene kar$i suc olu$turacaktir. TCK 309 a gore yaptirim uygulanir; Madde 309 - (1) Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar. (2) Bu suçun işlenmesi sırasında başka suçların işlenmesi hâlinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ilgili hükümlere göre cezaya hükmolunur. (3) Bu maddede tanımlanan suçların işlenmesi dolayısıyla tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur. var mi degi$tirmek isteyen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar