Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HTPC için yorum

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Laptop'un nalları dikmesi sebebiyle yarıda kalan anime zevkime devam edebilmek için HTPC toplamaya karar verdim ucuz yollusundan.

AMD ATHLON 64 5000+ X2 Black Edition
Gigabyte GA-MA78GM-S2H 780G
Kingston 2x1GB 800MHz CL5 DDR2
Seagate 500GB 7200rpm 32MB NCQ SATA2 (ST3500320AS)
Asus VENTO TS-631 Slim
Samsung SH-S223F SATA DVD-RW

HDMI çıkış ile 42" Panasonic plasmaya bağlayacağım. Ses için ise 4 yollu hoparlörü olan Sony sete bağlanacak. Mouse zaten kablosuz mevcut, klavye ise temin edilecek. Asus USB wireless adaptörü arkadaki USB porta takıp internet bağlantısına da kavuşacağım. Kasanın önündeki usb ile de rahatça 400D'deki fotoğrafları aktarabileceğim. Şimdilik tv kartı olmayacak, divX ve mkv falan oynatması, HDvideoları sorunsuz izletmesi kâfi bana. Diablo2'yi hayli hayli kaldırır zaten :)

Sizden ricam ucuzundan bunları tek bir yerden nereden alabilirim?
Asus gibi siyah ucuz slim kasa nereden bulabilirim? Pekçok yerde bu kasa yoktu çünkü :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi kısaca teknofiyat.com diyip geçerimde madem bu kadar yazmışsın bende bakıp yardımcı olamya çalışayım.
amd athlon 64 5000+ x2
gigabyte GA-MA78g...
kingston ama tek modul 800mhz cl5 ram
segate 5000gb 7200rpm
Asus kasa vento
Ausu dvd-rw
Şimdi hepsini tek bir yerden alamk istersen ufak değişikliklerle exa.com.tr yada erayon dan alabilirsin.

Benim önerim şu laptopa bir bakmandır. aynı işi görür.
Dediğim gibi hepsini tek yerde bulamıyorsun ufak değişiklikler lazım. Exa iyidir yakın parçalar bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Dell marka laptop kullanıyordum, d/l için açık kalıyordu ve birgün d/l sürerken diablo2 oynayayım dedim netten ve hdd kafayı sıyırdı, grafik kartı nanay oldu :(

Acer aldım ati mobility x700pro'lu. O güzel dayanıyordu ama 10 gün evvel de avatar'ın sezon 3ü izlerken 8inci bölüm gibi kapandı ve açılmaz oldu. Anakartın DC bölümü gitmiş, yenisine deli para dediler. Bana da gına geldi. HTPC toplayıp her tarafına kendim parmak sallamak istedim. Zaten müzik setinin üstüne stand alıp laptopu oraya koymuştum divx falan izlemek için :D

exe o kadar iyi mi? Eskiden eksen vardı ama şimdi onların da burnu kaf dağında gibi :P

Zaman ayırdığın için teşekkürler.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

heh geçmiş olsun o zaman o durumu bilmiyordum laptoptan ağzın yanşmış. =)
exa baya iyi tavsiye ederim fiyatları abartı değil, ayrıca kapıda ödeme gibi seçeneklerinde oluyor kart kullanmıcam peşin öderim diyorsan. Gerçi bu küçük parçalar için daha makbul.
Burda esh'in sabit bir topici var onada bakmanı öneririm alternatif parçalar için.
Yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bu kasayı deliler gibi arıyordum fakat bulunca da şunu fark ettim; kasanın derinliği 43cm. Benim ona ayırdığım yer 45cm. e daha arkada hava sirkülasyonu için ve kabloların kalınlığı için pay olmak zorunda. Kısacası benim göz ona ufak, o da benim göze büyük geldi :(

O sebeple alternatif kasa arayışına girdim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Onumuzdeki yila ben de boyle bir$ey yapmayi planliyorum. Koltukga uzanip elimde wireless klavyemle takilmak super bir zevk, herkese oneririm.

$imdi soruya gelecek olursak;

aerocool, silverstone, thermaltake in cube kasalari var.Bunlar yatay htpclerden farkli, 2 katli.cok $ik duruyor ve hava sirkulasyonu normal bir htpc ye gore cok daha iyi.

ayni zamanda ekran karti da takilabiliyor.(bir coguna)

mesela.
mavi i$ik da koyarsan gece lambasi olur,geceyarisi salona girdiginde enfes bir lezzet olur. Benim odamdaki makine oyle mesela

içine ucuz olsun diye amd almi$sin ama, o cpu cok dandik. hani anladim ki oyunlarla pek aran yok, eger yeni oyun oynarim dersen iyi bir cpu (intel e-7200 mesela, 130$) ve 100-130$ lik bir ekran karti $art (8800gt,3850 falan).

istersen mini atx anakartini once onboard ekran cipli alip, sonraki zamanlarda bir ekran kartiyla takviye edip hybrid-crossfire falan da yapabilirsin fantazi olarak. Zaten o anakartin hdmi ciki$i da olacak. tv ye girmekte problem ya$amazsin.

son yorum: kesinlikle ekran karti takabilecegin bir anakart al; madem ki boyle bir sistem kuruyorsun,oyleyse 100$ fazlasina da plazmada oyun keyfi ya$ayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Basık ve yayvan kasa tiplerini seviyorum. Kesmeşeker benzeri küpleri sevmiyorum :(

5000+ BE'nin güzel yanı çarpan kilitsiz olması sebebiyle voltaj falan oynamadan 3.0GHz değerine çıkarabilmen ve enerji tüketiminin 75W'ı geçmemesi. O tarz bir kasada fazla ısı üretimi istemiyorum, oldukça sessiz olmalı. Hoş daha alım olmadığı için sistem oldukça falza değişikliğe uğrayacak ama Intel pek düşünmüyorum :)

Kasayı kendim yapmaya karar verdim (http://forum.paticik.com/read.php?6,3430982,3701559,page=29#msg-3701559).
Pzt günü gibi tasarlamaya başlarım artık.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu hayli dagildi bi ordan bi burdan cevap vermis oldum da konu burda daha bi derli toplu gibi burdan devam edeyim;

kasayi ugrascak vakit varsa kendin yapman en guzel secim, oyle bi atolye imkani varsa hic durulmaz =P

yalniz anakarti egmeden bukmeden vidalamak, tepsiyle uzakligini saglamak problem. O yuzden sinir harbi yasayip ugrasmamak adina hazir bi anakart tepsisiyle ise baslamani oneririm. Mini form factor oldugu icin cok problem yasamazsin gerci ama yinede hazir tepsiler bile sinir edebiliyor bazen.

Birde madem carpan kilitsiz BE de karar kilip o.c. ye sicak bakiyorsun islemci fani icin en az 92mm fanli cozumlerin sigacagi kadar bos yer birakmaya ozen goster(anakart pcb si uzerinden 13-14cm kadar) sonra carsidan aldim windsor islemci, eve geldim kalorifer tekerlemeleri soylersin. =]

kolay gelsin. Yapim asamasinda fotolari ihmal etme. =]
Sosyal ağlarda paylaş

htpc iki sebepten dolayi onermem.

benim biraderde htpc var, birincisi htpd masrafli ikincisi ve en onemlisi fan sesi yapiyor, cidden ne kadar sessiz fanda alsan bi sure sonra rahatsiz etmeye basliyor.

onun yerine media player alabilirsin. ben kendim tvix 6500a kullaniyorum, mkv flac falan dahil butun formatlari calistiriyor, htpc den daha pratik ve kullanisli.

tvix htpc ile neredeyse ayni fiyata geliyor tabii, ama dedigim gibi kucuk ve cok pratik ve sessiz, onun disinda popcorn hour alabilirsin, tvix in yari fiyatina ve o da seni oldukca tatmin edecektir.

bunlar disinda HD film oynatmak icin baska marka kesinlikle kullanma (piyasada 10 kadar marka var ama popcorn dan ve tvix den kesinlikle sasma)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Anakartı montajlarken Teflon plastik çubuklardan alıcam, belirli boyda kesip montajı o şekilde yapmayı planlıyorum. En kötü senaryoda ise emektar Asus T10'un taban sacını kullanırım :P

Pasif soğutmaya abanacağım ama kasayı soğutmak için de 120mm'lik fanlardan kullanacağım. Isıya göre kademeli devreye girecekler. Karaköy piyasasında basit küçük mekanik termostatlar vardır. Onu alıp sıcaklığın olduğu noktaya koyuyorsun. Fanın kablolarını da ona bağlıyorsun. Sıcaklık set değerine geldiğinde akımı geçirmeye başlıyor kontak. Ve fan devreye giriyor :) En kötü ihtimal çin yapımı dijital termostat alırım küçücük, kasanın içinde bir köşeye koyar, dijital olarak devreye gireceği sıcaklığı set ederim ;)

Kasanın yüksekliğinde sorun yok, derin olmaması çok önemli. Anfi alıp koyarım diye yer ayırmıştım (malum anfi yükseklikleri) o sebeple biraz kalın tasarlamamda sorun yok.

Ön paneli temiz ve düzgün nasıl yaparım diye düşünüyorum : Paslanmaz sac yapıp köşelere kaynak vurdurduğum anda çarpılma olabilir. O sebeple ya 2mm sac kullanılacak ön panel için, veya daha farklı biz çözüm. Ön panel tasarımını hallettikten sonra gerisi kolay.

2D/3D çizim yapabileceğim ve boyutlandırabileceğim bir pc'im olsa işler daha kolay olacak ama :( Laptop yaıyor kuzu gibi.

Laptop olayım sonrası içini açıp müdahale edemeyeceğim sistem istemiyorum. Yarın öbür gün dijital TV kartı da ekleyebilirim sisteme. Genişleme imkânı olsun azcık.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

sac la ugra$mak cok zor i$ ya. cizimi, kesimi, cakasi, percini felan derken zor bir secim yaptigini du$unuyorum.

ornegin, pleksi, her ne kadar statik elektrik tehlikesi barindirsa da, toprakladigin zaman problem olmaktan cikiyor.

Kadikoyde Arma Bilgisayar vardir. Onlar, tasarladigi ve CNC ile kesip bictigi pleksi kasa yapmi$lar, inceledim, kucucuk kasa, guzel gorunuyor.

$oyle bir numara yapmi$, 12cm lik fani olan power supply lar var, iceriden cekiyor havayi, tam cpu nun uzerine onu koymu$ ve cpu nun fanini cikartmi$ sadece pasif sogutma. Kasa cok sessizdi.

Onun haricinde, pleksi de zor bir malzeme aslinda, kendin yapmaya kalktiginda, yine bir suru hatayla kar$ila$abilirsin. Hazir Sunbeam htpc kasalari var pleksi olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ön panel malzemesinde son kararım alüminyum kütük, bronz/füme cam. Alüminyumu gerek frezede işleme, gerekse cnc'de işletme imkânım olduğundan ve kalıplık alüminyum kullanırsam klavuz çekip şaseye birleştirmede sorun çıkartmayacağını düşündüğümden buna karar verdim.

Zor noktalar; optik sürücü çekmecesini kamufle etme, USB tarzı çıkışları görünür mü yoksa gizli mi yapmak?

Az evvel 1mm 304'ü argon ile kaynak denemesi yaptım (saolsun İzzet Abim kendi parçasında ecemilik attırdı) anında kasıyor malzeme. 2-3mm kullanırsam pek sorun yaşamam kenar birleşmelerinde. Elimde 2mm var, deneyip bakıcami olmazsa alüminyuma devam :D

Logitech favorim zaten. Sistem sonrası bir ara verip, ona da bütçede yer ayırmak gerekecek.

Soru: Siyah renk alüminyum boya ile mi yoksa eloksal gibi kaplama ile mi yapılıyor? Kaplama olduğunu düşünüyorum ama bilemedim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...