Buyse Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 bir zamanlar askere yakın diye cumhurbaşkanı yapılmak istenen milli savunma bakanı vecdi gönül brükselde acayip laflar söylemiş.. "Milli Savunma Bakanı Gönül, 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde “Bugün eğer Ege’de Rumlar ve Türkiye’nin pek çok yerinde Ermeniler yaşamaya devam etseydi, bugün acaba Türkiye aynı milli devlet olabilir miydi?” diye sordu. AB Savunma Bakanları Troykası toplantısı için Brüksel’de bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde bir konuşma yaptı. Gönül, Atatürk’ün başarısında “Fransız İhtilali ile başlayan milliyetçilik hareketleri nedeniyle Osmanlı’nın dayandığı milletler sisteminin tarihteki ömrünü tamamladığının tespit edilmesinin” belirleyici olduğunu vurguladı ve Cumhuriyet’in kuruluşunda en önemli iki unsuru “nation building-ulus inşası” ve “ekonomi” olarak sıraladı. Atatürk’ün bugün fazla hatırlanmayan ama çok önemli bir diğer adımının Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi olduğunu belirten Gönül, şunları söyledi: “Bugün eğer Ege’de Rumlar devam etseydi ve Türkiye’nin pek çok yerinde Ermeniler devam etseydi, bugün acaba aynı milli devlet olabilir miydi? Bu mübadelenin ne kadar önemli olduğunu size hangi kelimelerle anlatsam bilmiyorum ama eski dengelere bakarsanız, bunun önemi çok açık ortaya çıkacaktır. Bugün dahi Güneydoğu’da verilen mücadelede bu nation building’de kendilerini mağdur sayanların katkısını, özellikle tehcir sebebiyle mağdur sayanların katkısını reddedemeyiz. O halde Türkiye’nin gerçekten çağdaş, medeni ve aydınlanmış insanların ülkesi olabilmesinde Cumhuriyet’in başlangıcındaki prensipler çok önemliydi.” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Olunabileceğini anlatacaktım ama gel gör ki başlık yanıltıcıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 nüfus mübadelesi önemli bir konu dogru. Yunanistanla yaptik. Ermenistanla yapildigindan emin degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 günümüzde işlemciler o kadar gelişti ki bir similasyonu yapsınlar artık, wpa şifresi bilr kırılıyor gpular sayesinde bunu mu hesaplayamıycaz tarihte herşey öyle olması gerektiği ve başka türlü olamadığı için öyle olmuştur gibi bişey ya zaman makinası icad edilsin ya da sözde ermeni soykırımı ülkemizin içinde bulunduğu şu hasssa dönemde böyle saçma post kolay kolay yazılmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
acgur Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Kendince haklı tabii Vecdi efendi. Bu ülkede 5 milyon kadar gayri müslim yaşasaydı Batılı devletler Milli Görüşçü bir iktidarı asla kabullenmezdi. O insanları kaçırmamıza sevinmesi beni hiç şaşırtmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 zırvalamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 milliyeti onemli degil benim icin, her turlu oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 bence olurduk pekcok* Turk gencı ruslarla oldu mesala *:ayrımı yazılıyordu bu yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 bunu ben yazıcaktım. o kadar trolledim ban yerim diye yazmadım. vay be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 akp kaka oldu simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Herseyi gectim, turkiyede bu kadar azinlik bulunurken MILLI SAVUNMA BAKANInin "azinliklarin atilmasi iyidir" alnamina gelen bisi demesi.. Yani ne diyecegimi bilemedim. Ama turkiyede boyle dusunen insan bol oldugundan. Oy icin anamizi bile satariz mantigi. Ulkeden kovulmus tanidiginiz olsa boyle diyemezdiniz. Ama naparsin cahillik. Bide adam oyle bir demis ki, sanki turklerin musluman olma zorunlulugu var. Hiyaragasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Bunlar nasıl politikacı onu anlamıyorum. Yaptın yapmadını geçtim yaptıysan da söylemezsin yahu. "SS or didn't happen." Dürüst diyeceğim ama ehliyetsizliklerini gördükçe dilim varmıyor, konuşmayı bilmediklerinden yaptıklarını düşünüyorum. Ha amaç topu Atatürk'e atmaksa o ayrı bir mevzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Jadelith said: Herseyi gectim, turkiyede bu kadar azinlik bulunurken MILLI SAVUNMA BAKANInin "azinliklarin atilmasi iyidir" alnamina gelen bisi demesi.. Yani ne diyecegimi bilemedim. Ama turkiyede boyle dusunen insan bol oldugundan. Oy icin anamizi bile satariz mantigi. Ulkeden kovulmus tanidiginiz olsa boyle diyemezdiniz. Ama naparsin cahillik. Bide adam oyle bir demis ki, sanki turklerin musluman olma zorunlulugu var. Hiyaragasi. aslında var gagavuzlar ve boşnaklar buna bi örnek olabilir boşnaklar türk değil ama türk tanımının içindeler gagavuzlar türk ama hristyan oldukları için tanımın dışındalar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 heheh bu laf bence açık açık kürtlere gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 ittihatçılık diz boyu! daha neler neler görücez, durun bakalım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Bu arada baslik doru ne rum ne ermeni ben amerikaliyla milli oldum. Sizi bilemem tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 türk türkü şeeder mi hiç?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 ya yaklasim dogru olabilirde 80 sene sonra boyle salak bir yorumu bakanken yapmanin anlami ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 80 yıl sonra "mübadele" lafını duyması gereken başkaları da vardır belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 kim mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 içimizdeki irlandalılar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 bence doğduğundan beri bütün türkiye meselelerine fransız kalanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Türk dediğin rusla milli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar