Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rum ve Ermenilerle milli olamazdık..

Buyse

Öne çıkan mesajlar

bir zamanlar askere yakın diye cumhurbaşkanı yapılmak istenen milli savunma bakanı vecdi gönül brükselde acayip laflar söylemiş..

"Milli Savunma Bakanı Gönül, 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde “Bugün eğer Ege’de Rumlar ve Türkiye’nin pek çok yerinde Ermeniler yaşamaya devam etseydi, bugün acaba Türkiye aynı milli devlet olabilir miydi?” diye sordu.
AB Savunma Bakanları Troykası toplantısı için Brüksel’de bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde bir konuşma yaptı. Gönül, Atatürk’ün başarısında “Fransız İhtilali ile başlayan milliyetçilik hareketleri nedeniyle Osmanlı’nın dayandığı milletler sisteminin tarihteki ömrünü tamamladığının tespit edilmesinin” belirleyici olduğunu vurguladı ve Cumhuriyet’in kuruluşunda en önemli iki unsuru “nation building-ulus inşası” ve “ekonomi” olarak sıraladı.

Atatürk’ün bugün fazla hatırlanmayan ama çok önemli bir diğer adımının Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi olduğunu belirten Gönül, şunları söyledi:

“Bugün eğer Ege’de Rumlar devam etseydi ve Türkiye’nin pek çok yerinde Ermeniler devam etseydi, bugün acaba aynı milli devlet olabilir miydi? Bu mübadelenin ne kadar önemli olduğunu size hangi kelimelerle anlatsam bilmiyorum ama eski dengelere bakarsanız, bunun önemi çok açık ortaya çıkacaktır. Bugün dahi Güneydoğu’da verilen mücadelede bu nation building’de kendilerini mağdur sayanların katkısını, özellikle tehcir sebebiyle mağdur sayanların katkısını reddedemeyiz. O halde Türkiye’nin gerçekten çağdaş, medeni ve aydınlanmış insanların ülkesi olabilmesinde Cumhuriyet’in başlangıcındaki prensipler çok önemliydi.”
Sosyal ağlarda paylaş

günümüzde işlemciler o kadar gelişti ki bir similasyonu yapsınlar artık, wpa şifresi bilr kırılıyor gpular sayesinde bunu mu hesaplayamıycaz
tarihte herşey öyle olması gerektiği ve başka türlü olamadığı için öyle olmuştur gibi bişey
ya zaman makinası icad edilsin ya da sözde ermeni soykırımı
ülkemizin içinde bulunduğu şu hasssa dönemde böyle saçma post kolay kolay yazılmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Herseyi gectim, turkiyede bu kadar azinlik bulunurken MILLI SAVUNMA BAKANInin "azinliklarin atilmasi iyidir" alnamina gelen bisi demesi.. Yani ne diyecegimi bilemedim.

Ama turkiyede boyle dusunen insan bol oldugundan. Oy icin anamizi bile satariz mantigi.

Ulkeden kovulmus tanidiginiz olsa boyle diyemezdiniz. Ama naparsin cahillik.

Bide adam oyle bir demis ki, sanki turklerin musluman olma zorunlulugu var.

Hiyaragasi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar nasıl politikacı onu anlamıyorum. Yaptın yapmadını geçtim yaptıysan da söylemezsin yahu. "SS or didn't happen." Dürüst diyeceğim ama ehliyetsizliklerini gördükçe dilim varmıyor, konuşmayı bilmediklerinden yaptıklarını düşünüyorum. Ha amaç topu Atatürk'e atmaksa o ayrı bir mevzu.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
Herseyi gectim, turkiyede bu kadar azinlik bulunurken MILLI SAVUNMA BAKANInin "azinliklarin atilmasi iyidir" alnamina gelen bisi demesi.. Yani ne diyecegimi bilemedim.

Ama turkiyede boyle dusunen insan bol oldugundan. Oy icin anamizi bile satariz mantigi.

Ulkeden kovulmus tanidiginiz olsa boyle diyemezdiniz. Ama naparsin cahillik.

Bide adam oyle bir demis ki, sanki turklerin musluman olma zorunlulugu var.

Hiyaragasi.

aslında var gagavuzlar ve boşnaklar buna bi örnek olabilir
boşnaklar türk değil ama türk tanımının içindeler
gagavuzlar türk ama hristyan oldukları için tanımın dışındalar..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...