Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows XP Problemi - Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC)

thelegbra

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar biliyorum konuyla ilgili çok başlık açıldı fakat herkezin kendine özel yöntemlerini kullanmaktansa Microsoft'un "kullanıcılara" çıkardığı acil çözüm linklerini hemen vermek isterim..

Windows XP Professional / Home Edition [English] http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2354406c-c5b6-44ac-9532-3de40f69c074&displaylang=en

Windows XP Professional / Home Edition [Turkish] http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=2354406c-c5b6-44ac-9532-3de40f69c074

Not: Konuyla ilgili thread açmamın sebebi diğer başlıklardaki arkadaşların hep ingilizce version için link vermeleri ve çoğu userda çalışmamasıydı.. Herneyse, umarım hepimiz Blaster Worm'den kurtulmuş olucaz :) Geçmiş olsun..[hline]Legbra - The interpreter of gods. Only he can translate peoples prayers and transmit them to the invisible powers.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dosyayı yükledikten sonra bir de Symentec'in programına bilgisayarınızı tarattırmak mantıklı olacaktır...
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html[hline]Legbra - The interpreter of gods. Only he can translate peoples prayers and transmit them to the invisible powers.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar eklemek istediğim birkaç şey daha var..

Bu verilen hata bir VİRÜS değildir! Bu bir sistem açığıdır ve yukarıda verdiğim adreslerde Microsoft'un çıkardığı patch ile düzeltilmiştir.. Fakat aynı zamanda konuyla ilgili açığı sömüren bir worm (bir nevi virüs diyebiliriz)'de vardır ve bu worm siz bilgisayarın problemini düzeltseniz dahi [söylenenlere göre] ayın 16'sında System Restore (sistem geri yükleme)'daki yedekleri kullanarak geri almakta ve dosyalarınıza zarar vermektedir.. İkinci postta verdiğim linkteki Symantec'in çıkardığı tarayıcı ile bilgisayarınızı eğer [varsa] worm'den temizlemeli, sonra Microsoft'un çıkardığı patch'i kullanarak açığınızı kapatmalısınız..

Konuyla ilgili sorunuz varsa çekinmeyin :D

NOT:Worm Windows NT, XP (64 Bit) Windooz Server 2003 gibi diğer sistemleri de etkilemektedir, konudan müzdarip olan arkadaşlarımız varsa sistemlerini söyleyin çözüm için link verelim :)

Tekrar tekrar geçmiş olsun :)[hline]Legbra - The interpreter of gods. Only he can translate peoples prayers and transmit them to the invisible powers.
Sosyal ağlarda paylaş

2 gün sonra worm'ün patlayacağını düşünerekten, bu başlığın sadece bilgi kaynağı olmasını istedim umarım şikayetçi olan yoktur :)

Herneyse Windows NT 4.0 Server, Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Windows XP 64 bit Edition, Windows Server 2003 32 bit Edition ve Windows Server 2003 64 bit Edition Server yazılımları olduğu için böyle yazılımlara sahip olan arkadaşların yeterince profesyonel olduklarını hesaba kataraktan onların linklerini vermiyorum :D

Fakat bayağı bir Windows 2000 kullanıcısı var..
Windows 2000 Professional / Server Advanced Server English

Windows 2000 Professional / Server Advanced Server Turkish[hline]Legbra - The interpreter of gods. Only he can translate peoples prayers and transmit them to the invisible powers.
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen diğer arkadaşların gönderdikleri resimlerden yararlanarak bu açığın sisteminizde verdikleri hata mesajlarının adreslerini vereyim :)

English / Turkish

Ay daha bişiler bulursam yollarım :D hehehehe geçmiş olsun again :lol:[hline]Legbra - The interpreter of gods. Only he can translate peoples prayers and transmit them to the invisible powers.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında sistemden emin olduktan sonra system restore'un kullandığı eski ayar dosyalarını silmek lazm.

Sildikten sonra System Restore'u disable edip Symantec'in fixblast.exe si ile worm'u temizlemek lazm. Sonrada patch'i yükledikten sonra System Restore'u tekrar enable etmek lazm. Böylece worm'un restore edeceği birşey olmaz.

Not: WindowsXP ve WindowsMe System Restore'u kapatınca zaten önceki bütün restore noktalarını siliyor.
Daha fazla bilgi için tıklayın.
[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 13 August 2003 17:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

peki 16 ağustosdakine karşı nası önlem alçaz? microsoftun patchini indirmek yeterli mi[hline]karpuz, 14 June 2003 19:26 tarihinde demiş ki:
Karpuz yedim! Manavdan aldım eve getirirken yolda dayanamayıp tırnaklarımı batırıp (olmayanları) 1 parça koparabildim ve attım ağzıma... Çekirdeğini sevdiğimin meyvesi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen Catscrach'in verdiği link'deki dökümanı becerebildiğim kadar size çevirmek isterim..

Nasıl Windows XP Sistem Geri Yükleme açılır veya kapatılır?

Sistem Geri Yükleme, WinNT ve Win2000'deki "En son iyi yapılandırma" ya benziyor.. System Restore'u bilgisayarınızı sistem dosyaları olsun program dosyaları olsun alınmış yedekleri kullanarak daha eski bir konuma almaya yarar. Fakat "En son iyi yapılandırma" bilgisayarınızın çalışabileceği eski bir noktaya alırken Sistem Geri Yükleme bilgisayarınızı sizin seçeceğiniz bir noktaya geri alıyor.. Yani Sistem Geri Yükleme size bilgisayarınızı geriye alabileceğiniz birden çok geri yükleme noktası sunuyor..

Ne kadar hoş bir özellik olursa olsun, bazı durumlarda Sistem Geri Yüklemenin geçici olarak kapatılması gerekebiliyor.Örneğin bilgisayarınız bir virüs tarafından etkilenmiş, ve o dosyalar Sistem Geri Yükleme tarafından yedeklenmiş olabilir. Bu, bilgisayarınızı o noktaya geri aldığınız zaman virüsü tekrar geri getirebilecğeiniz anlamına gelir. Varsayılan olarak Windows diğer programların Sistem Geri Yükleme'yi değiştirmesine izin vermez. Sonuç olarak yanlışlıkla virüslü bir dosyayı geri alabilir veya virüs programınız tarama yaparken sisteminizi virüslü olarak gösterebilir..

Bu gibi durumlarda Bilgisayarınız Problemsiz Çalışıyor İse Sistem Geri Yükleme'yi devre dışı bırakmanız veya eski yedekleri silmeniz gerekebilir..

Dikkat:
*Yönetici yetkileri olan bir hesap ile sisteme bağlı olmalısınız yoksa, Sistem Geri Yükleme ayarlarını göremezsiniz.. Eğer bilgisayar yönetici değilseniz lütfen bilgisayar yöneticiniz ile veya sisteminizi kuran kişi ile [bilgisayarcınız, vb] görüşün..

*Sistem Geri Yüklemeyi devre dışı bırakmak, daha önceden alınmış yedekleri silecektir

Kapatmak için ne yapmalı?
*Bilgisayarım simgesine sağ tıklayarak özellikleri seçin.
[İngilizce sistemler için My Computer>Properties olacak]

*Sistem Geri Yükleme bölümüne geçin.
[System Restore]

*Sistem Geri Yükleme'yi kapat veya Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi kapat simgesini işaretleyin.
["Turn off System Restore" veya Turn off System Restore on all drives]
Bkz: Aşağıdaki Resim :)

*Uygula'ya tıklayın.
[Apply]

*Emin olup olmadığınızı soran, eski yükleme noktalarını sileceğini tekrar söyleyen diyalog karşınıza çıktığında kabul etmek için evet'e basın.

*Tamam'a basın.

*Tebrikler! Sistem Geri Yükleme'yi kapattınız, bunu yaparak eski yedekleri silip disk alanından kar ettiniz fakat ileride size lazım olabileceğinden yapmanız gereken işlemleri yapıp [Virüs temizlemesi, windows update, vb] tekrar aynı ayar bölümünden devre dışı bıraktığınız seçeneği eski haline getiriniz..

Arkadaşlar ingilizcemin yettiği kadar dökümanı çevirmeye çalıştım.. Umarım yararlı olmuştur..[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.

[Bu mesaj thelegbra tarafından 13 August 2003 19:05 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
shapshal, 13 August 2003 18:46 tarihinde demiş ki:
peki 16 ağustosdakine karşı nası önlem alçaz? microsoftun patchini indirmek yeterli mi

Eğer bilgisayarına Blaster Worm'ü bulaşmış değilse patch yeterli, fakat bulaşmış ise system restore'u kapayıp Symantec'in verdiğimiz adresdeki temizleyicisiyle temizlemelisin..[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.

[Bu mesaj thelegbra tarafından 13 August 2003 19:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kımse pek ılgı gostermemış ama ilgin ve alakan için cok tesekkur edıyorum thelegbra[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild UO Lead HC
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi benim bir sorunum var dün gece bu uzaktan yordam boku püsürü çıktı ancak xp yi tekrar kurdum format atmadan üzerine kurunca windows u hataları yok ediyordu kendi kendine.. ve düzeldi acaba gerekli bir işlem yapmam lazım mı ?[hline]KinGpiN the striked sazan
Emaleth, 07 July 2003 16:49 tarihinde demiş ki:
kafana terlik yiye yiye beynin sulanmış senin iyice.
antin, kuntin, gugurigu filan...
Sosyal ağlarda paylaş

Format atmadan üzerine kurarsan worm gitmez. Çünkü worm'lar genelde kendi exe dosyalarına sahipler ve XP çalışırken onları silemezsin.

O yüzden system restore'u kapatıp symantec'in programı ile tarama yapacan. Ondan sonra norton yada kaspersky ile de genel bir tarama yapmakta fayda var çünkü sadece blaster worm kullanmıor o bug'ı. Trojan backdoor gibi birşey varsa biri girip o bug'ı kullanabilior. Bana oldu. Olduktan sonra arama yaptım ilginç bir backdoor buldu tr7777.exe diye bişi. İsmine bakmadım backdoor'un ama blaster deildi.
Bütün herşeyden emin olduktan sonra tekrar açılabilir system restore.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Birşey daha, daha önce tekrarladım yine söylüyorum.. Bilgisayarınız x saniye sonra kapatılacak (RPC) zımbırtısı çıktı demek bilgisayarınızda worm var demek değildir! Sadece microsoftun update'ini yüklemediğinizden kaynaklanan açıktan dolayı çıkmaktadır.. Worm, bu açığı sadece daha fazla sömürmektedir.
NOT: Format atmanız varsa eğer worm'ü temizleyecektir, açığı kapatmayacaktır..

Dikkat: RPC hatası falan görüp korkup boş yere format atmayın! System restore'u kapatıp symantec taratıcıyla taratın sonra patch uygulayın, sistem tertemiz olacaktır. Sonrada bir antivirus programı kurup update edin yeter[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi worm, backdoor veya trojan ların bir ton çeşidi var.
Harddisk'in mbr belleğine yerleşmiştir format da işe yaramayabilir.

Yani her halükarda komple bir antivirüs programına ihtiyaç var. Bu arada o symantec'in program sadece win32.blaster worm'u içindir. Başka wormlarda o açığı kullanabilir.

Tekrar söylüorum bende worm felan yoktu backdoor vardı. Büük ihtimallede birisi denemek için girdi bilgisayarıma o açığı. Hemde beni tanıyan biri.

Kaspersky ile çözdüm ben olayı.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi, zaten blaster taratıcısını kullandıktan sonra bilgisayara bir antivirus yazılımı kurmak şart..

Bu arada konuyla hiç alakası yok ama master boot record'a yerleşen virus veya onun tarzı şeyleri format atarak temizleme yöntemine gidiyorsanız bilgisayarı formatladıktan sonra temiz bir başlangıç disketiniz veya boot cd'nizden fdisk /mbr komutu ile master boot recordunuzu temizlemeyi unutmayın..
not: bunun blaster worm'u veya xp'nin rpc çağrısı ile alakası yoktur :D[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında paticik'te tutorial bölümü olmalı. How-to soruları çok gelior.
-Divx 'den VideoCD formatına nasıl çeviri yapılır.
-Avi, mpeg, mov uzantılı dosyalar nasıl bölünür.
-Wav, mp3, cda birbirlerine nasıl çevirilir.

felan gibi şeyler. Çok işe yarar bence. Şimdi çıkıp biri bu paticik forumları ile alakalı değil diyebilir. Tamam işte paticik ile alakalı. Forumlarda çözüm bulunmuş konuların çok fazla araştırma gerektirmeyecek bir şekilde diğerlerine sunulması çok iyi olur.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

walla doğru, yabancı döküman çevirileri falan.. bir paticik pc bölümü olabilir.. bölüm yaratma ile ilgili ne diyorlardı, kurun takımı gelin.. kuralım mı takım catscratch :)[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla ilgili gelişmeler böyle..

Yarın Blaster worm'ümüzün patlama günü :-)

Bilgisayarında bulaşılı durumda olan worm'lü pc'ler kullanıcıya kendini belli etmeden windowsupdate.com adresine d.o.s (denial of service) adı verilen saldırıda bulunacaklar :) microsoft saldırıdan etkilenmemek için windowsupdate.com adresini geçici olarak servis dışı bıraktı. Yarın pc'sini hala worm'den temizlememiş olanlar var ise biraz internette ve pc'de yavaşlama hissedebilirler :lol:

Bu arada blaster worm'ümüz bilgisayara bir backdoor trojan yükleyerek bir irc servera bilgisayarın yaptıkları konusunda bilgi veriyor. Bu demek oluyor ki hackerlar wormlü pcleri bulabiliyor ve istediği bilgileri silip kullanabiliyor..

Eğer,
Microsoft® Windows NT® 4.0
Microsoft Windows® 2000
Microsoft Windows XP
Microsoft Windows Server™ 2003
işletim sistemlerinden birini kullanıyor ve başlığın en başında belirtilen Microsoft'un çıkardığı patch'i ve Symantec'in scanner'ını kullanmadı iseniz, yarın pc'nizin internet bağlantısını kesin ve tavsiye ettiğimiz işlemleri yapın. Bu sizin, ve bütün internetin iyiliği için olacaktır :)

Bugün büyük bir gün bekliyor dünyayı ha? Windooo$ denilen sistem dünyada kullanıldığı sürece daha çok bu gibi günlerle uğraşıcaz gibi gözüküyor ;)

Hepimize kolay gelsin..[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft'un 2 gün önce çıkardığı bir dosyayı paylaşmak istiyorum sizinle.. Eğer Blast worm'ünden etkilenebilecek sadece bir bilgisayarınız var ise bu dosyayla işiniz yok demektir :)

Bu dosya verdiğiniz ip veya host'da Microsoft'un patch'inin yüklü olup olmadığını kontrol etmektedir..

Dosyayı İndir

dosyayı bilgisayarınıza kurduktan sonra C:Program FilesKB823980Scan adında bir klasör oluşturmaktadır.. Komut isteminden bu klasöre geçin ve

KB823980Scan.exe localhost

diyerek kendinizin etkilenip etkilenmediğinizi deneyin.. Eğer network'ünüzde birden çok bilgisayar var ise onların ip'lerini veya hostlarını yazarak onları da taratabilir, eğer patch yüklenmedi ise onlara yükleyebilirsiniz..

Cafeler için yardımcı bir program olacaktır ;) [Bütün bilgisayarlarında winxp kurulu çok cafe gördüm hehe]

Kolay gelsin :D[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...