-007- Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 huun said: psiko somatik hastalıklar mı deniyordu bunlara. var yani böyle şeyler. psikoloji fizyolojiyi etkiliyor. hamile olduğunu zanneden kadınların bazen karınları bile büyüyor gibi bişeler oluyor diye biliyorum. Psikosomatik hastalıklar daha çok psikiyatrinin ilgilendiği bi dal, ama öyle bi kavram var mesela bilincimizden bilinçdışımıza attığımız bazı dürtüler fizyolojimizi bedenimizi etkileyebiliyor. Psikiyatri dışında mesela koroner kalp yetmezliği, hipertansiyon, ülser, uyku apnesi, astım vs. psikosomatik olabilir. ama hamile olduğunu zanneden kadının karnının büyümesi gibi bi vaka bilmiyorum kesin bişey diyemem, bence olsa olsa maksimum hormon dengesi değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 vardı öyle birşeyler de hatırlayamadım tam detaylarını diyecektim ulu google'a yazdım false pregnancy diye varmış gerçekten. wiki'de yazdığına göre bu durumdaki kadınların %18'ine gerçekten hamile diye teşhis bile konuluyormuş hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Wikipedia said: Causes: There are various explanations, none of which are universally accepted. Psychodynamic theories attribute the false pregnancy to emotional conflict. It is thought that an intense desire to become pregnant, or an intense fear of becoming pregnant, can create internal conflicts and changes in the endocrine system, which may explain some of the symptoms of pseudocyesis. Another theory concerns wish-fulfillment. It holds that if a woman desires pregnancy badly enough she may interpret minor changes in her body as signs of pregnancy. Proposed biological mechanisms include the effect of stress on the hypothalamo-pituitary-adrenal axis, constipation, weight gain and the movement of intestinal gas. hormonalmiş işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Üzüntü nedeniyle hasta olmak psikosomatik bir rahatsızlık değilki. Biz burada üzüntü sonrası gerçekten hasta olmaktan (enfeksiyon, kanser vs) bahsediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 -007- said: hormonalmiş işte. e herhalde hormonal, düşünce gücüyle milletin testisinden sperm çekecek ya da eşeysiz üreyecek değiller ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 plecebo etkisi kanıtlanmıştır eylül ayı Bilim teknik dergisindede geçior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 huun said: -007- said: hormonalmiş işte. e herhalde hormonal, düşünce gücüyle milletin testisinden sperm çekecek ya da eşeysiz üreyecek değiller ya. vücutta psikolojinin etkilediği tek mekanizma endokrin sistem değil. başka bi mekanizması da olabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar