Fly Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 çözmem gereken bir soru var ama soruyu anlamadım, danışmak istedim. başka bir soruda fibonacci serisini yazdırtmamızı istemişti, kullanıcı atıyorum 20 diyorsa 1=1+0 'dan u20=u19+18 'a kadar printletiyor. sonrakinde n. ve n-1. terimlerin oranı 1,hede 'dir n sonsuza giderken (altın oran ?), kodunuzu kopyalayıp modifiye edin , sonra da test edin görün demiş, 200'e kadar bastırdım ; evet o sayıya yaklaşıyor çıkan değer. sonuncusunda da kaçıncı iterasyondan sonra 10^-10 luk bir precision ile hesaplamaya başlıyor, onu belirtin ve aradaki hatayı da yazdırın demiş. ilk olarak o precision olayını tam olarak anlamadım, bir yere kadar tam olarak hesaplayabildiğini anladım sadece ama 10 üzeri -10 olunca ne demem gerekiyor ? virgülden sonraki 10 basamağı mı doğru hesaplayacak yani diye düşündüm, hoca da onaylar gibi yaptı. ama baktım 40. orana kadar gidiyor, 40. dan sonra da ilk 16 basamak doğru, devamı yanlış şeklinde gidiyor (ayrıca 40 tan sonra arada tek tük farklı olsa da aynı sayıyı veriyor oran olarak) bu yüzden 40. dan sonra hede hödö demem lazım sanırım ama if kullanarak bilmemkaç ile bişeyse şunu şunu yap hata oranı da şudur şeklinde yazmam gerekiyor c ödevi olduğu için :p, neye göre ne hatası olduğunu anlamadım işte. bir de printletirken default olarak 6 basamak printliyor virgülden sonra, ben 17 veya daha fazla yazdıracak şekilde ayarlamadıkça anlaşılmıyor zaten, neye göre yazdırtayım şimdi ben bunu ? veya 40. da ilk 16 basamağın doğru oluşu bir tesadüf mü ? hadi diyelim ki tesadüf, e ben nereden bileyim hangisi doğru hangisi geriye kalan hata ? neyi anlamamışım/yanlış yapıyorum ? eklemeyi unutmuşum, float yerine double kullanmak zorundayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Bir bok anladıysam sovyet köpekleri üstümde dans etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Hata dediği şey, sanırım iterasyon sonucuyla, gerçek değer arasındaki fark. Bu farkın mutlak değeri 10^-10 veya daha küçükse doğru bulmuş kabul ediyosun. Bu farkın mutlak değerini "aha da farkın mutlak değeri bu" diyip yazdırırsın. Heralde böyle yani. Ben olsam böyle yapardım sdfljkhs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 öyle yaptım yolladım sadece 4 tanesi doğru çıktı gerçi. kafama takılan şey 10^-10 diyişi, 16 basamağa kadar kusursuz gösteriyordu, yazdım oraya bende böyle oldu tşkler iyi çalışmalar diye. umarım sınıfın geri kalanı hiçbişey anlamamıştır da oradan dengelenir notlar : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar