Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital Fotoğraf Makinası - Sony mi? Canon mu?


mert.ikara

Öne çıkan mesajlar

Fotoğraf makinaları hakkında fazla bilgim yok. Ancak iyi ve pişman olmayacağım bir alet almak istiyorum. Canon ve Sony kulvarlarında iyi ürünler sunuyorlar. Bu 2 markadan 2 adet ürünü beğendim. Size seçtiğim bu 2 ürünü sormak istiyorum. Özellikleri ihtiyaçlarım doğrultusunda benim için yeterli.Sorduğum ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?
Daha iyi seçenekleriniz varsa, fikirlerinizi bekliyorum.

http://www.tanbul.com/product.aspx?pid=52337

http://www.tanbul.com/product.aspx?pid=52803
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi neye gore Nikon, Canon? Iki firmaninda cekilen resmin goruntusunu etkileyen kendine has ozellikleri var. Bu ozelliklerin farkida ancak slr, dslr makinalarda dogru duzgun anlasiliyor. Gidip 400-600ytl arasindaki ful otomatik makinalar icin Nikon mu Canon mu muhabbeti yapmayin allasaverseniz. Bu duzeydeki kullanicilar makinaya verebilecekleri fiyat araligina gore ergonomiye, cekim kalitesine, bundan kastim fotografi yakalama suresi, gece cekim ozelliginde resmin icine edip etmemesi, flasli fotolarda resmi ne kadar yapaylastirdigi gibi ozellikler, ve teknik ozelliklerine dikkat etmeli. Gidip teknik ozellikte de sadece megapiksele dikkat etmeyin. Cevrede surekli "ilk 8mp'li cep telefonu" "yeni canon ixus 10.1mp" "abi senin makina kac mp?" gibi megapiksel=makine seklinde lanse edilip insanlari kaziklamaktan baska bir noktaya gitmeyen numaralari yemeyin. O megapikseller cebinizden fazla para cikmasi disinda baska bir ise yaramayacak eger yuksek cozunurlukte fotograf editlemiyorsaniz ki bunu yapan adamda gidip dslr makine aliyor. Fotograf makinesi aliyim kendime, arkadaslarla eglenirken cekerim evimde de arsiv yaparim gundelik hayatta isimi gorsun mantigindaysaniz yeterlidir 6mp makinalar max. 8mp makinalar. 10mp aldigin zaman onlarin bilgisayarda acilmasi, arsivleyeceksen yer kapamasi, cektiken sonra resmin ekranda goruntulenme suresi kılı yünü tüyü dert olabilir sana.

Her neyse kullanacagin duzeye gore, amator, yari profesiyonel, profesiyonel, bir makina almak mantikli buna karar verdikten sonra bu duzeylerdeki makina alirken neye dikkat edeceksin onlari arasitirir ondan sonra cekim sonuclari sana uygun makineyi secer alirsin. Ben yukarida senin linkledigin iki makinaya gore hayatta isimi gorecek guzel bir fotograf makinam olsun'a gore bir yorum yaptim. Sana ne onersem yalan olur cunku bu tur makinalarin arastirmasini hic yapamdim ama almaya karar aklindan gecen makinalar icin yukariya yazdigim seylere dikkat edersen isine yarayacaklarini dusunuyorum.

Son olarak Sony onermem cunku gereksiz pahalilar. Ya iyi hos cybershot var da eee. snapshot'i duzgun bir makina bulursun lensinin altinda cybershot yazmaz daha ucuza ayni performansi veren bir makinaya sahip olursun. Ben Canon kullanicisiyim, Canon al demem tamamen duygusal olur o yuzden fotograf makinasina ayiracagin fiyat araligindaki Canonlara bakmani tavsiye etmekle yetinecegim.

Kolay gelsin...

edit:yazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah ya simdi okuyunca bende fark ettim biraz sert yazmisim ama inanin biktim insanlarin su piksel takintisina ve anlamsiz Nikon vs. Canon karsilastirilmasina. Yani karsilastirilmasi lazim alicinin en dogru karari vermesi icin ama onunda bir yeri var, abi 40D mi D300 mu uzerine Nikon vs. Canon yapilir ama gundelik hayatta kullandigimiz fotograf makinalarinda bu markalarin kendine has ozellikleri cok belli degil. Almadan once dikkat edilmesi gereken 2-3 sey var onlara bakip sonra dis gorunum, tusus falan hangisi bize uyarsa o alinir. Bunun icin Nikon vs. Canon yapilmasina dayanamadim..sert yazi icinde kusra bakamyin, herhangi kotu bir amacim yoktu yaziyi yazarken, daha acik bilgiler uzerinden bu tavsiye olayi gerceklesse herhalde boyle bir yazi yazmak zorunda kalmazdim. Alacak arkadasimizinda tavsiye isterken daha ayrinili bilgi vermesi onun icin daha iyi bir sonuc cikmasini saglar buradan yoksa konu sapar da sapar. Fan boylar konuya dalar vs. vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hepinize yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.
Ama sanırım size önerdiğim Canon'u almaya karar verdim. Profesyonel amaçlarla kullanmayacağım ancak amatör olarak ve hobi çerçevesi içinde bir makina kullanacağım.
Canon'un 3x optik zoomu var, 125 gram ağırlığı ile hafif ve ekranı da 3". Benim ihtiyaçlarımı karşılar gibi. Fazla mp takıntım yok ve diskim yüksek kapasiteli olduğu için 10 mp ile çekeceğim resimler fazla yer kaplasa dahi sorun yaratmayacak benim için. Canon'un linkteki modeli son kararım denebilir yani. Tekrar incelerseniz tavsiye edermisiniz?

http://www.tanbul.com/product.aspx?pid=52337
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...