Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küçük kızımız Karamel yuvasına hoşgeldi..!


Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar tatlılar tatlısı. En kısa zamanda fotolarını koyacam siyam kızımızın. Çoktan ders çalışmaya başlamıştım zaten..

Hemen şunu sizden de teyit alıyım. Kızımız 3-4 aylık. Baya bi süt emmiş. Veterinerden aldık. Annesinin yanından yeni ayrıldı ve şu an eve yavaş yavaş alışıyor. Çok tırsıyor ufak tefek şeylerden. Veteriner küçük bi odaya koyun dedi ilk etapta. Orda alışsın ortama vs. diye. Geceyi oda da mı geçirsin sizce de?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kediyi böyle verdi veteriner tasmasıyla.. Vermeden önce de sırt boyun kısmına pire damlası damlattı. Veterinerden aldığım tavsiyeler şu şekilde şimdi aklıma gelenler kadarıyla; Sadece kedi maması ve suyla besle, konserveye filan alıştırma ilerde sorun olur dedi. Mamada ihtiyacı olan vitaminler varmış. Mamayı devamlı önünde bırak. Kedi kumu diye kristalimsi bişi verdi, 3 hafta gider dedi. Her gün tüyleri fırçalıcakmışız. Son aşını yeni olmuş. Hem de eve alışana kadar 7-10 gün sonra kalan aşıları tamamla.

Pisimiz 29 Haziran doğumlu. Son hali itibariyle, yeni yuva korkusunu üstünden biraz attı. Ani seslerden ürküyor ve evde bulduğu karanlık deliklerde saklanıyor bazen. Gece, afedersiniz, banyonun ortasına pislemiş. Poşetin arkasıyla alıp kumuna koydum, çalkaladım. Ve süprizzz.. Tuvaletini artık kumuna yapıyo. Hiç bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim.

Ben nette değişik kaynaklardan text okuyum, karşılaştırıyım. Bu arada sizin tavsiyelerinizi de dinliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Annesinden yeni ayrıldığı için korku, kaygı yaşıyor olabilir, o nedenle kenarında tik tak eden bir saat olan sıcak su torbasının üzerine havlu falan koyup, onun üzerinde yatmasını sağlarsanız, olayı anne sıcaklığı ve anne kalp sesleri olarak algılayıp daha huzurlu uyurmuş.

Ben bir canlının ömür boyu yalnızca kuru mama yemesini acımasız buluyorum biraz. Bence vet. mamasının yanında hiç değilse haftada 2-3 kez, 1 er öğün (ve az olmak üzere) evde pişen balık, et v.s gibi yiyeceklerden de verilmesi iyi olur. Ben evde o tür şeyler pişmemişse, dardanel yağsız (light) ton balığı veriyorum bizim tekirlere.

Sevgi ve ilginin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onunla ikili oyunlar oluşturmaya çalışman, sık sık konuşup bir şeyler anlatman, hoşlanmadığın bir hareket yaptığında asla sesini yükseltmemen, kızmaman, korkularının geçmesi ve aranızda güzel bir bağ oluşması açısından çok önemli. Kediler son derece hassas ve akıllı hayvanlar, neyi yapıp-yapmamaları gerektiğini çok çabuk hissedip, öğreniyorlar, başlarda biraz ısrarcı olsalar bile...

Ailenizin yeni bireyi ile mutlu yıllar diliyorum. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ürkekliğini çok yakında atar, kendi evinde sizi misafir görmeye başlar siyamcık. o konuda endişen olmasın. şimdilik evin sizin duymadığınız seslerinden geriliyor olabilir, birkaç güne kadar hepsinin kaynağını anlamış ve alışmış olacak.

yavru kedi olduğu için ürkekliğini atınca çok oyun isteyecek, bir süre duvarlardan sekecek. bol bol koştur kendisini, oyuncaklar al ya da yarat ki enerjisini dışarı atamayıp sağı solu tırmalamaya girişmesin.

kedicik çok cici. birlikte iyi eğlenir ve birbirinizi çok seversiniz inaşlak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok akıllı hayvan. sezgileri.. mesela ona emin adımlarla sakince yaklaşırsam kaçmıyor. ama bende de bir tedirginlik olduğunu sezince o da tedirgin oluyor.

saat koy demişsin tik tak diye de. mesela onu evde bırakmam gerekirse radyo açık bıraksam kendini yanlız hissetmesin diye?

bir de kalabalık ailelerde kedi ambele olur mu ilk bebeklik aşamasında? Heralde ilk başta başını çok kalabalık etmemek gerekir..

bu arada ben araştırmaya devam ediyorum webde vs.. Tavsiye edeceğiniz mama, kum var mı? siyam kedilerine özel mama, tarak var mı? Bu son paragrafı forumda aratmadan sordum. Hemen bakıyım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tasma pire tasması değilmiş zaten. Ben de çıkardım böyle daha doğal oldu. Kedimiz üstündeki korkuyu iyice attı. Artık ip, çıngırakla hatta elimle bile oynamaya başladı. Petshopdan aldık malzemelerini. Hem yuva hem de tırmalama direği olan bişi aldık ama ona nasıl alıştıracam bilmiyom. Hem yuvaya alıştırmak hem de orayı tırmalamasını sağlamak gerek. Gerçi o kadar sorun değil istediği yerde yatsın masama çıkmadıkça ama orayı tırmalaması koltukların selameti açısından önemli :) Masaların üstüne çıkmamasını sağlamak için de baştan otoriteyi koymak gerek heralde.

Petshopta üstü kapalı tuvalet kabı vardı. Üstünde karbon filtreli filan. Bilmiyom ne kadar gerekli. Tuvalet sorunumuz yok ama kumu dışarı taşıyor bazen istemeden az da olsa.

Evet arkadaşlar görüşlerinizi alabilirim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvanın hoplama-zıplama gereksinimi var doğal olarak. Çalışma masana çıkmasını istemesen bile bırak diğer yüksek yerlere çıksın, atlasın, coşsun hehe. Bir süre sonra dokunmasını, girmesini, çıkmasını istemediğin yerler için 'hayır', ya da 'cık cık' dediğinde anlıyor zaten direkt, örn. ben çalan bir şarkıya eşlik etmek amaçlı cık cık yaptığımda bile kaçtıklarını fark edip üzülüyorum. Hiç bir şeyi fazla korkutmadan öğretmeye alış, daha önce söylediğim gibi çok akıllılar, yapmasını istemediğin şeyleri çok kolay anlıyorlar, ama özellikle küçük kediler gene de yapmaktan kendilerini alamıyorlar. Sabırlı ol, zamanla öğrenecektir. Bir de acaip meraklı oluyorlar, her kapı arkası, dolap-çekmece içini, masa üstünü deli gibi merak ediyorlar, bırak keşfetsin, merakını gidersin. Merakı giderildikten sonra eskisi kadar her yere girip-çıkma heveslisi olmuyorlar.

Bir de küçük kedilere el ile çok oyun yapıldığında bir süre sonra kendilerini elletmeyebiliyorlar. El şakalarını abartmamakta yarar var. O tırmalama davasına alıştırmak için bizim veterinerde satılan kokulu bir ot var, biz çok geç öğrendiğimiz için, işe yaramıyor diye atmıştuk tırmalama hedesini, şimdi mobilya, halı v.s her yeri tırmalıyorlar zaman zaman, ama öyle aman aman bir zararı olmuyor tırmalamalarının.

Normal kum kutusu ve silikonlu toprak kullanıyoruz biz, kutu etrafı ara sıra kum olabiliyor, özellikle kumu ilk koyduğumuzda bayağı bir karıştırıp, eşeleyip öyle gideriyorlar gereksinimlerini. Alıştık süpürüyoruz, önemli bir sorun değil bana kalırsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cin Ruhi said:
hmm güzelmiş.. mesela benim çalışma masamın üstüne çıkmasın diye masaya sıksam olur mu? geçici bi spray mi bu? devamlı sıkmak mı lazım? yoksa kedi bi zaman sonra spray'e gerek bırakmadan alışıyo mu?


tam kullanım şeklini bilmiyorum sadece var oldugunu biliyorum kullanmadım hiç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
şimdi mobilya, halı v.s her yeri tırmalıyorlar zaman zaman, ama öyle aman aman bir zararı olmuyor tırmalamalarının.



evde koltuk bırakmadı hayvanat. nasıl zarar vermiyor. bütün koltuğun iplikleri çıktı deri koltukların da derisi merisi kalmadı artık resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ben işteyken kedi evde yanlız kalıyor.. Mama suyu önünde bırakıyom dolayısıyla. Siz ne yapıyosunuz ne tavsiye edersiniz. Mama devamlı orda kalsın mı yoksa mesela geceleri kaldırıyım sabah tekrar mı koyuyum? Günlük ölçek kullanmaya başlıyım mı? Benim kedi sağolsun çok uslu.. Daha henüz pek bi yaramazlığını görmedim. Mamasını ara ara yiyor. Bi terslik yok gibi şu an ama obez olur mu ilerde diye düşünüyom...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...