Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lastik meme yapti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
daha dogrusu balon.

Dun farkettim, sol on tekerde bildigimiz sismis kiz yanagi olusmus.
Turlu arbede gecirdigim bu lastiklerin boyle upuslu kullandigim bi donemde isyan etmesi hic hos olmadi.

Balon nedir, neden olur tarzi seyleri asagi yukari hepimiz biliyoruzdur da, ne tehlikesi vardir, naapmak gerekir hic karsilasmadigimdan hic bilmiyorum.

Zaten havalarin sogumasi ve yagislarin baslamasiyla birlikte takriben kasim sonuna dogru kislik lastiklerini taktirmayi dusunuyordum ama simdiden degistirsem acaba erken mi hareket etmis olurum? boyle idare eder mi bu lastik bu 2-3 hafta?

sonra zaten 4 yasini doldurdugu icin lastikleri de bi sonraki mevsimlik lastik degisimimde tamamen degistirmeyi dusunuyordum, simdi bu lastikleri lastikciye hibe mi etsem, para ederse satsam mi nedir ne degildir fikri olan varsa cok iyi olur. Lastikler hala 1cm dise sahip ama son degistirdigimde abi bunlar kurumaya yuz tutmus degistirelim gibilerinden konusmustu speedy dekiler,

bide komik duruyor kerata, bariz belli disardan =]
Mesaj tarihi:
patlama riskini arttırır, denge bozabilir, bende de var balon ama aylardır kullanıyorum umarsız gibi, henuz bi sakatlık cıkmadı allah korusun
kıs lastikleri hava iyice soguyunca takılmalıdır, suanda 20 derecelerde geziyo hava, bende 2-3 hafta daha bekle onlar icin
Mesaj tarihi:
kıs lastigi icin erken ama abartı kullanmıyorsan arabayı, yuksek hız yapmayacaksan, tek yaptığın sehir ici trafik, dur kalk falansa simdiden degistirebilirsin erken olmasını göze alıp. seyir halinde patlayan bir lastik pek hos bir deneyim yasatmayacaktır. ben riski almazdım.

parayı goze alıyorsan simdiden yeni takım lastik alıp 3 hafta sonra kışlarla değiştirmek bence sakıncalı bir is degil. zaten bir sonraki mevsim alacağın lastikler de simdiden depoda duranlar arasından olacak büyük ihtimal. kriz donemi kimse yeni lastik stoğu yapmayacaktır.

benim gibi 4 mevsim lastik ile butun yıl dolasanların da akıllanması lazım, konu ile alakasız dip not dustum kendime.
Mesaj tarihi:
Selam,

İçindeki hasır telleri kırmış/bükmüşsün. Bundan sebep balon oluşuyor ve lastiğin en zayıf noktasını oluşturuyor. Viraj alırken veya normal kullanımda oradan yarılabilir çünkü yük kaldırabilecek bir nokta değil.

Bence de yaz lastiklerini şimdiden al, 3 hafta sonra da kışlara geçersin.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Ben kullanıyorum lastikleri 3 yaz 3 kış geçti. Yazında kışında bi çekiş kaybı hissetmedim. Karda kıyamette yola çıkmadım tamam ama standart İstanbul yaz ve kış koşullarında kış lastiği çok gerekli mi?

Ne dersiniz?
Mesaj tarihi:
balon yapan lastik özellikle sıcak havalarda saatte 80 km hızın üstündeyken tehlike arzeder. yani yüksek hızlara çıkmadığın sürece pek bir tehlikesi yok.
Mesaj tarihi:
kıs lastigi hava sıcaklıgının 7 derece ve altına indigi heryer icin kullanıslıdır, yol tutusu daha iyidir, ıslaklık ve karla direk alakası yok, sadece soguk havada lastigin deforme olmamasını saglıyo
Mesaj tarihi:
Namessar said:

parayı goze alıyorsan simdiden yeni takım lastik alıp 3 hafta sonra kışlarla değiştirmek bence sakıncalı bir is degil. zaten bir sonraki mevsim alacağın lastikler de simdiden depoda duranlar arasından olacak büyük ihtimal. kriz donemi kimse yeni lastik stoğu yapmayacaktır.

paramecium said:

Bence de yaz lastiklerini şimdiden al, 3 hafta sonra da kışlara geçersin.

Aklin yolu bir, benim de aklima ilk bu geldi hem evde yer sikintisi hem luzumsuz harcama olarak gordugumden (2 set lastik var yine yetmiyor yine yetmiyor) mevsimlik lastik alisverisini mart-nisan gibi bi tarihe ertelemeyi dusunuyorum.

Maalesef spor suspansiyondan dolayi(sonradan takilma degil, bildigimiz seat sport) en ufak tasi bile lastigin neresine geldigini anladigimdan dolayi birazcik sert dolasiyorum o acidan urkutuyor beni. 1 hafta daha boyle gezip sonra kisliklari taktiricam galiba.
Bi kac "stepneyi tak gitsin, idare eder 2 hafta" gibi oneri geldi arkadaslardan ama stepne arabanin nazarligi gibi bisey, su ana kadar yerinden hic cikmamis durumda, mumkun mertebe de orda kalmasini istiyorum =P

@vodan
Kesinlikle lastik degisince arabanin tum surus dinamigi degisiyor. Her lastik degistirdigimde resmen trauma geciriyorum yol tutusu acisindan. Kesinlikle kis lastiginin farz oldugunu dusunuyorum o acidan, sayisiz kez donemeyecegim/cikamayacagim yerleri gecmemi saglamistir.

Sinti de soylemis, lastik hamuru itibariyle sertlestikce yola tutunmasi hayli azaliyor, mevsimlik veya yazlik lastikler genelde (ozellikle yaz gecirmis) sogukta hayli sertlesip kayma egilimde oluyorlar. Vakumlu lastik geyigide zaten buradan cikma, kis lastikleri dusuk sicakliklarda hamurun ozelligini yitirip sertlesmediginden dolayi yola tutunmasi normale oranla cok daha efektif.
Yagisli havalarda vesaire su tahliye kanallari, teker izi olsun cok farkli yapidalar. Ben yazlik lastikle -muhtemelen amortisorlerin de yardimiyla- yagisli havalarda su balesi yapiyormus gibi gidiyorum,
Mesaj tarihi:
Doğrudur tabi olabilir. Ben genellikle E-5 kullandığımdan şimdiye dek hiç çıkamadığım veya kaydığım, çekiş kaybı yaşadığım bir durumla karşılaşmadım diye aklımda böyle bi soru işareti oluştu.

Her lastik değişiminde muhakkak ki inanılmaz bi farklılık olur. Ben geçen aylarda arkadakileri öne taktırdım o aradaki fark bile hissedilir seviyedeydi. Zaten yol tutuşun eskisi kadar disiplinli olmadığını farkediyordum.
Mesaj tarihi:
Vodan said:
Ben kullanıyorum lastikleri 3 yaz 3 kış geçti. Yazında kışında bi çekiş kaybı hissetmedim. Karda kıyamette yola çıkmadım tamam ama standart İstanbul yaz ve kış koşullarında kış lastiği çok gerekli mi?

Ne dersiniz?

bence değil

bende 4 mevsim aynı lastikleri kullanıyorum. dağa çıkmadığın sürece sorun olmaz =) zaten çok yoğun kar olduğu zamanlarda taksiye bin nolcak, senede 5 gün olmuyor öyle durum.
kar lastiğine vereceğin parayla 10 senelik kış taksi masrafın çıkar en az
Mesaj tarihi:
paramecium +1. Dediğin balon ön tekerdeyse daha ciddi sorunlar olabilir. Arabayı limitlerinin altında kullanarak riski azaltabilirsin fakat atıyorum ön solda balon varsa sende 50 ile giderken önüne aniden çıkan bişeyden kurtulmak için sert bi sağ yaparsan dümdüz gitmen çok olası
Mesaj tarihi:
Selam,

Ben Tuzla'da oturduğumdan dolayı Dudullu'ya kadar taksi ile gel ve git, hatta taksi bulmaya çabala... o paraya ve kasışa hiç değmez, lastiği alırım daha iyi :P Tabi kısa mesafesi olan ve şehiriçinde git-gel yapanlara uygun çözüm.

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...