Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel İstatistik ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bi sınava girecem. sınavda genel istatistik ve matematik konular var. ama bu geneli çözebilmiş değilim.
genel istatistik konuları nelerdir mesela? istatistik okuyan varsa tabi.
Mesaj tarihi:
İstatistik diye ders almadın mı? Aldıysan orada ne varsa onlar çıkar :P

Ben 3 sene önce almıştım istatistik dersi ama üzerine 80 tane olasılık, matematiksel istatistik, uygulamalı istatistik, istatistiksel analiz vs. dersleri aldığımdan ilk aldığım dersteki konular nelerdi tam kestiremiyorum açıkçası.

said:
frekans dağılım tablosu, tanıtıcı istatistikler, örnek uzayı, olasılık kavramı, istatistiki dağılımlar, örnekleme dağılımları, Hipotez Kontrolleri, Z Dağılımı ve Z Kontrolleri, T Dağılımı ve T Kontrolleri, Güven Aralıkları, Korelasyon ve Regresyon Analizleri, Trend Analizi, Index Sayıları, F Dağılımı ve Varyans Analiz Tekniği, Ki- Kare Kontrolleri

Yukarıdaki bilgileri nette buldum ve şöyle söyleyeyim biz o yazanların hepsini ve fazlasını ekonometri, karar gibi derslerde sürekli kullanıyoruz, hepsi önemli ve gerekli yani, mutlaka bu çıkar, bu çıkmaz gereksizdir denilebilecek hiç birşey yok o yazanlardan. Ama belki bir kısmını 2. dönem ders ismi Olasılık falan oluyorsa o derste gösterirler, o nedenle çıkmayabilir de, genel istatistiğin ne kadar genel olduğuna bağlı durum yani.

Ha bu arada hiç zor değil bu konular eğer daha önceden gördüysen kısa bir tekrarla hepsini hatırlayabilirsin.
  • Yeni Oluştur...