Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel İstatistik ?

oper

Öne çıkan mesajlar

İstatistik diye ders almadın mı? Aldıysan orada ne varsa onlar çıkar :P

Ben 3 sene önce almıştım istatistik dersi ama üzerine 80 tane olasılık, matematiksel istatistik, uygulamalı istatistik, istatistiksel analiz vs. dersleri aldığımdan ilk aldığım dersteki konular nelerdi tam kestiremiyorum açıkçası.

said:
frekans dağılım tablosu, tanıtıcı istatistikler, örnek uzayı, olasılık kavramı, istatistiki dağılımlar, örnekleme dağılımları, Hipotez Kontrolleri, Z Dağılımı ve Z Kontrolleri, T Dağılımı ve T Kontrolleri, Güven Aralıkları, Korelasyon ve Regresyon Analizleri, Trend Analizi, Index Sayıları, F Dağılımı ve Varyans Analiz Tekniği, Ki- Kare Kontrolleri

Yukarıdaki bilgileri nette buldum ve şöyle söyleyeyim biz o yazanların hepsini ve fazlasını ekonometri, karar gibi derslerde sürekli kullanıyoruz, hepsi önemli ve gerekli yani, mutlaka bu çıkar, bu çıkmaz gereksizdir denilebilecek hiç birşey yok o yazanlardan. Ama belki bir kısmını 2. dönem ders ismi Olasılık falan oluyorsa o derste gösterirler, o nedenle çıkmayabilir de, genel istatistiğin ne kadar genel olduğuna bağlı durum yani.

Ha bu arada hiç zor değil bu konular eğer daha önceden gördüysen kısa bir tekrarla hepsini hatırlayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...