odchu Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 mATX kasa/anakartlarla toplayabilecegim bir sistem hem performansli hem de tasinabilir olabilir mi? Mesela; Aerocool Cube Tasinabilirliginin bir dizustu bilgisayar olmasini beklemiyorum ama yabanci veletlerin :p dedigi lan party bilgisayar modunda da bir sey istiyorum ki, bi sure gecirecegim gocebe hayati boyunca 6/8 ayda bir tasindigimda ufak bir bavul gibi tutup goturebileyim. Yani tasinabilirligi bu kadar olsa kafi.. Neden dizustu olmasin derseniz de kafami sokacak bi yer buldugumda kurayim dursun bi kenarda en az 8xxx serisi bi nvidia ekran kartiyla oyun zevki versin istiyorum, ram yetmior kardesim dediginde de ustune ekleyeyim. Ayrica dizustu istemememin bir sebebi kaliteli yuksek cozunurlukte monitorlu modellerin kisitli olmasi ise diger sebebi de iki farkli sistem arasindaki fiyat farki olacaktir. Sozun ozu, midi sistemler ise yarar mi, yoksa salonda bilgisayarim olsun goze carpmasin light tikky isi birsey mi? :p Varsa bilginiz yorum alayim, bir de sistem toplayabilirsek cok sukela olur tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 paran varsa neden güçlü bir sistem kuramayasın ki? adamlar güçlü sistem + su soğutma bile kuruyorlar bu kasalara (birazcık kesip biçiyolarlar tabi) yalnız altında yazdığı gibi M-atx ana kartlardan alman gerekecek ve 140cm'den küçük demiş güç kaynağı için. kasalar için htpc kasa olarak bakabilirsin.. hatta şuradan bakabilirsin http://www.teknofiyat.com/?search=htpc&altlimit=&ustlimit= bi de iç olarak şöle bişi de var http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=PC-C32At çok taşıyacaksan güçlü bir kısmından tepesine matak ile bi kulp ekle. rahat edersin valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 tesekkur ederim bi bakayim parcalara; iste merak ettigim sistem icin parca bulup bulamayacagim TRde ve de tasinabilirligi bekledigim gibi olur mu; toplam kac kg olur acaba. Tasimak icin de dedigin gibi ya kasaya girisicem matkapla ya da uygun bir canta arayacagim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Ayni senin gibi yer problemi olan ve bilgisayarini yaninda tasimak isteyen bi arkadasim dusunuyordu ve m40 i uzunca bi sure inceledik. kasa piyasadaki cogu anakartin pcie slotunu begeniyor(uzun kartlar acisindan), performansli bi kart takmak hic problem degil. hatta isin guzel kismi kartin tam kuyruk tarafina kasanin on tarafina yerlestirilen 12cm lik fan geliyor ki, egzostlu kartlar icin oldukca buyuk bir etki yapacaktir ses ve sicaklik bakimindan. ote yandan cpu ustunde neredeyse hic yer yok. 11cm fabrika verisi olmasi lazim ama 10cm den biraz uzun heatsinklerde problem yasanacaktir. (stok kullanilacaksa problem yok) psu ya gelirsek 15cm den daha uzun psu kullanilamiyor, her ne kadar takilabilsede ben onermiyorum hdd ler yeri geregi oldukca isinacaklar, tahliye edilebilecek bi hava kanalida olmadi icin problemli bi bolge. kalitesiz bir psu ile orasi hdd lerinde yardimiyla sicaklik ve titresim cenneti olabilir. (hdd lerin pozisyonu geregi) kasanin arkasinda mosfetlere denk gelen 2 tane yanyana 80lik fanda ses acisindan pek hos olmayacaktir. yine ayni sekilde mini form factor anakartlara kalmis olmak da ayri bi problem . amd tarafinda pek guclu islemciler yok, islemciden yana sikinti yoksa ve vista kullanilacaksa hybrid xfire destekleyen bi amd alip 4850 almak bu kasayla yapilacak en mantikli sey. yoksa g31 ve g33 ler parasinin hakkini veremiyor, en azindan turkiyedeki mevcut olanlari ben begenemedim bi turlu. kasa acisindan cube tasarimlar disinda htpc olanlarin boyutlari incelenirse normal mid kasalardan cok da farkli olmadigi goruluyor. kisacasi m40 kaliteli fanlarla donatilirsa oldukca hos ama sicak bir secenek. dasaa nin verdigi linkteki c32 degilde, lianli v800 de cok severim ayrica. m40 celik, lianli lerin hepsi alaminyum. agirligi hayli farkedilir olacaktir. birde atx anakart desteklemeside cabasi. yalniz ekran kartinin sigma problemi olabilir. m40 o acidan cok guzel tasarlanmis bi kasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 6-7 ayda bir tasinacaksan bence degmez. aradaki tasinabilirlik farki lcd-crt arasindaki gibi olsa cekinme daya parayi derim de, ikisi de kasa.. thin-client almiyorsan da "yuppii" dedirtecek bir etkisi olmayacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 tesekkurler yorumlar icin kuracam sanirim boyle mini bi sitem ama her turlu yine agir olacak :/ hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Salona bilgisayar koyacaksan estetik ve sessizlik çok önemli. Ağır olması pek de problem olmaz bence. M40'ı ilk defa gördüm. Görünüş olarak çok hoş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar