riglous Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Jadelith said: na-aaaaah! ben 2 heceli zenci karısı böğürtüsüne çevirdim hadi bakalımblofunu gordum artiriyorum *parmaklarini 3 defa siklatarak* you damn straight na-aaah Abi dinden saldirmayalim, peki, onu bel alti ilan ettik. Diyor ki bir taraftan dunyayi ekonomik olarak tek bir ulke haline getirmek istiyolar, ABD EU vs. birlestirip kontrol edecekler. Ve bunu soylerken "ocu globalizm" diye gozumuze sokuyolar. Ondan sonra da gelip bu sorunlarin asilmasi icin yaptiklari oneri butun dunyanin yeni nesli tek bir uygun ortamda yetistirmesi. Bu bir celiski degil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 zeitgeist'te soylenenlerede inanmayanlar varsa artik hakkaten oha diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 riglous: sayısız one-world government gibi konseptler var. Komünizm Marxism Totalitarian vesaire.. Yani Addendum'u izlemiş biri olarak Venus Project'in önerdiği sistemin daha önce düşünülmüş bütün one-world sistemlerden ayrıca bahsettiğin diğer one-world sistemden çok daha iyi olması bir yana, çok daha farklı olduğunu görmen lazım. Bir de din konusunda eleştirmeyin demedim. Sadece internette bütün hayatlarını verdikleri din konseptlerinin tamamen uydurma ve bir hiç uğruna olduğunu kabul etmek istemedikleri için bi taraflarından komik çürütme argümanları uyduran insanları örnek verdim sadece. Onun haricinde Zeitgeist'ı izlemeden önce de ateisttim, izledikten sonra da birşey değişmedi. Ufak detayları yanlış göstermiş olabilirler, olmayabilirler, bu 2 filmin de ulaştığı sonuç hakkındaki görüşlerimi hiçbir şekilde değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 zeitgeist herne kadar bazı sorunları işaret ediyor olsada sunduğu çözümlemeler çoğu durumda "bence" hatalı. bir kere, bir belgeselde izleyiciye, sunduğunuz fikirleri, afilli müziklerle ve efektlerle dayatarak değil, normal bir anlatım biçimiyle sunmalısınız. zaten birçok kişide belgeselin değil transcriptinin okunmasını öneriyor. artı belgeselin sunduğu alıntılar çok üstü kapalı şekilde sunulmuş. belgeselin sunduğu üstü kapalı alıntılar konusunda araştırmalar yapılmış zaten. http://www.conspiracyscience.com/articles/zeitgeist şahsen belgeselin sorunları sunması açısından beğeniyorum, ama çözümlemeleri bence zaten mevcut olan sorunlar konusunda yine sorunlar üzerinden çözümler üretmektedir. belgesel tek devletli tek iktidarlı dünya düzenini sorun olarak yansıtırken çözüm olarak yine tek bir düzenden bahsetmesi bence kötü bir çözümleme. belgesel zaten dini direk olarak hiçe sayıyor. benim şahsim inancım direk olarak buna karşı olmasına rağmen, yinede kendimi adamların sunduğu venus project içinde konumlandırarak yaklaşmaya çalışıyorum. mükemmel dünya düzeni olan venus projectte, insanoğlunun var olmak adına çalışmasının gerekmediği bir düzende,bence yeni arayışlara girecektir ve bu arayışlardan ilkide muhakkakki inanç tabanlı olacaktır. varoluş için çalışmam gerekmiyorsa, var oluş nedenimi farklı bir açıdan sorgulamaya başlayacağımdır ve durumda inançsal bir nedene ihtiyaç duyacağım kesindir. bunu direk olarak reddeden bir oluşum olan venus projectte benim gibi düşünenlerin akıbeti acaba ne olacaktır? ayrıca dünyanın tek büyük dini hristiyanlık değildir. islamda belgesele değinilmemesi bence eksikliktir. örnek veriyorum islam, belgeselin parasal düzende ortaya koyduğu faizi zaten reddetmektedir. venus projecti en ince ayrıtısına kadar tasarlayanların islamı direk olarak görmezden gelmeleri yerine ortaya koydukları sorunlar açısından değerlendirmelerini duymak isterdim.. sonuç olarak, özellikle parasal düzen ve US'in dünyaya olan dayatmaları konusunda, belgeselin sunduğu sorunların iyi hazırlanmış olduğunu düşünsemde, venus project konusunda bence çözümlemeleri iyi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Bence zeitgeist belgeseli ancak bu kadar batırılırdı. İlk bölüm gerçekten güzel. Fakat the venus project'e girince olay berbatlaşıyor. Hayır merak ediyorum, işleri robotlar yapacak peki insanlar ne yapacak ? Diyelim 2 ay gezdiler, kırlarda koştular ya sonra ? Bu hep böylemi gidecek ? Ayrıca kilo almazlarmı o insanlar. + İnsanlığın kültür ve sanatı verdiği mücadelelerden doğmuştur. Fikirlerinden doğmuştur. E yeni var olacak nesil, öyle bir sistemde doğal olarak 200 kilo embesil bir nesil olacak. Ayrıca komunizm için bir tek çin'i örnek vermek ve 5 saniyede karalayıp "b.ktan sistem" demekde acınası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 bonesoul said: bir kere, bir belgeselde izleyiciye, sunduğunuz fikirleri, afilli müziklerle ve efektlerle dayatarak değil, normal bir anlatım biçimiyle sunmalısınız. zaten birçok kişide belgeselin değil transcriptinin okunmasını öneriyor. artı belgeselin sunduğu alıntılar çok üstü kapalı şekilde sunulmuş. Belgeselin yüzde 70'i normal ve düzgün bir anlatım biçimiyle gözler önüne serilmiş zaten. Adam kendi sesiyle anlatmış herşeyi. Başta ve sondaki görsel efektleri eleştirmek son derece yanlış bence. belgeselin sunduğu üstü kapalı alıntılar konusunda araştırmalar yapılmış zaten. http://www.conspiracyscience.com/articles/zeitgeist şahsen belgeselin sorunları sunması açısından beğeniyorum, ama çözümlemeleri bence zaten mevcut olan sorunlar konusunda yine sorunlar üzerinden çözümler üretmektedir. belgesel tek devletli tek iktidarlı dünya düzenini sorun olarak yansıtırken çözüm olarak yine tek bir düzenden bahsetmesi bence kötü bir çözümleme. İkisinin de arasında ÇOK büyük farklar var. Sorun olarak gösterilen devlet tamamen halkının kontrolü üzerine kurulmuş totaliter bir düzenden bahsediyor. Çözüm olarak gösterilen düzende elinde güç bulunduran bir insan yok. Tek bir düzen olarak gösterilmesinin nedeni ülke sınırlarının kalkmasını sağlamak, böylece tek vatandaşlık dünya vatandaşlığı: insanlığa sayısız yararı olur. belgesel zaten dini direk olarak hiçe sayıyor. benim şahsim inancım direk olarak buna karşı olmasına rağmen, yinede kendimi adamların sunduğu venus project içinde konumlandırarak yaklaşmaya çalışıyorum. mükemmel dünya düzeni olan venus projectte, insanoğlunun var olmak adına çalışmasının gerekmediği bir düzende,bence yeni arayışlara girecektir ve bu arayışlardan ilkide muhakkakki inanç tabanlı olacaktır. Venus Project hiçbir şekilde mükemmel bir düzen değil. Gerçek olan tek şey şuanki düzenden binkat daha iyi olduğudur. Bu görüş Peter Joseph tarafından defalarca tekrarlandı. Yeni arayışlara mutlaka girecektir ve bu yeni arayışlar arasında inançlar da türeyebilir ama şuanki her geçen gün hızlı bir şekilde artan ateistleri düşünürsek çok düşük bir ihtimal. İnsanlık için asıl arayış bilim olacaktır. Yeni düzenin verdiği sayısız avantaj sayesinde bilim çok daha hızlı ve düzenli bir şekilde gelişecektir. varoluş için çalışmam gerekmiyorsa, var oluş nedenimi farklı bir açıdan sorgulamaya başlayacağımdır ve durumda inançsal bir nedene ihtiyaç duyacağım kesindir. bunu direk olarak reddeden bir oluşum olan venus projectte benim gibi düşünenlerin akıbeti acaba ne olacaktır? Sen inançsal bir nedene ihtiyaç duyabilirsin bence ama seninle aynı nedenlere sahip olan insanların sayısı çok az olacak bence. Ayrıca ben inanç arayışı ile yeni dünya düzeninin alakasını anlayamadım. Kimseyi eski dinlerini bırakmaya zorlayan yok. İsteyen kendi dinine devam edebilecek, ama ulaşacağımız aydınlık altında yavaş yavaş üzerimizden sıyırıp atıcaz din kavramını. ayrıca dünyanın tek büyük dini hristiyanlık değildir. islamda belgesele değinilmemesi bence eksikliktir. örnek veriyorum islam, belgeselin parasal düzende ortaya koyduğu faizi zaten reddetmektedir. venus projecti en ince ayrıtısına kadar tasarlayanların islamı direk olarak görmezden gelmeleri yerine ortaya koydukları sorunlar açısından değerlendirmelerini duymak isterdim.. Bu bakış açısından bakarsan Hindistanlı bir Budist de aynı şeyleri söyleyebilir. Önemli olan verilmek istenen mesajı anlamak. Hangi din olursa olsun, hiçbiri tamamen doğru değil ve insanlığa hiçbir şekilde yardımı dokunmuyor. Din kavramları artık çağdışı olmuştur ve geride bırakılmaları şarttır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 firatram said: Bence zeitgeist belgeseli ancak bu kadar batırılırdı. İlk bölüm gerçekten güzel. Fakat the venus project'e girince olay berbatlaşıyor. Hayır merak ediyorum, işleri robotlar yapacak peki insanlar ne yapacak ? Diyelim 2 ay gezdiler, kırlarda koştular ya sonra ? Bu hep böylemi gidecek ? Ayrıca kilo almazlarmı o insanlar. + İnsanlığın kültür ve sanatı verdiği mücadelelerden doğmuştur. Fikirlerinden doğmuştur. E yeni var olacak nesil, öyle bir sistemde doğal olarak 200 kilo embesil bir nesil olacak. Ayrıca komunizm için bir tek çin'i örnek vermek ve 5 saniyede karalayıp "b.ktan sistem" demekde acınası. Çalışma zorunluluğu ortadan kalkınca herkesin yan gelip yatıcağını düşünmek de yanlış. Bonesoul'un dediği gibi insanlar yeni bir arayışa mutlaka girecekler. Ve bu arayış eğitim ve bilim olucak. Amerikan/Türk/İngiliz kavramları ortadan kalkınca tek uğraştığın şey insanlığı daha ileri götürmek olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Herkesin ilk sordugu soru o, "eger calismayacaksak ne olacak?" Insanlik arastirmaya, sanata, egitime, bilime devam edecek. Basit, insana birsey katmayan isler ortadan kalkacak. Survive etmek icin degil kendini gelistirmek icin, ilerlemek icin var olacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 İlk filmi izlemiştim, bunuda dün izledim. Üstteki meseja katılıyorum. Kabaca bir işcinin sabahtan akşama kadar, 3 vidayı bir arabaya sabitlemesi yerine, bunu uygun teknoloji ile (bunlar rüzgar, güneş enerjisi ile çalışan robotlar) çalışmasına gerek olmadıgını vurguluyor. E o robotu yapma teknolojisi tüm dünya tarafından geliştirilen bir süreç, enerjide doğadan karşılanıyorsa burda kimsenin para kazanması veya kazandırması gerekmiyor kanımca. Şöyle birşeyde var, varsayıyorum şuanda robotların iş alanı %50 ise bu 50 yıl sonra %80 hatta %90 olacaktır. 100 yıl sonra ise işlerin %100ü robotla yapılıyor olacak. Peki enerjiyide doğadan karşıladığımız zaman kime ne için para vereceğiz? Yada şuanda bulunan muhasebeden, tutun fabrika işçisine kadar tüm insanların işlerinin bilgisayarlar yada robotlar tarafından yapılamayacağını kim söyleyebilir ? Teknoloji ilerliyor ve ister istemez de insan gücü değersiz ve pahalı olacak. Düşündüğüm şey ozaman insanın dünyada ki konumu ne olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Sovereign said: Bu bakış açısından bakarsan Hindistanlı bir Budist de aynı şeyleri söyleyebilir. Önemli olan verilmek istenen mesajı anlamak. Hangi din olursa olsun, hiçbiri tamamen doğru değil ve insanlığa hiçbir şekilde yardımı dokunmuyor. Din kavramları artık çağdışı olmuştur ve geride bırakılmaları şarttır. işte bu tamamen kişisel bir yaklaşım. + olarak çok düşük sayıda insanın benim gibi arayışa gireceğini düşünmede göreceli bir olay. günümüzde herhangi bir dine inancını belirten insanların sayısı haddiyle fazla. zaten benım tartısmaya calıstıgım sey, bunlar dini hice sayıyıo, venus project kaka pis degil. din senin icin olmasa bile bircok kisi onemli olabilir. benım boyle bir projeden beklentim ise, madem din kavramının önemsiz ve çağdışı olduğunu savunuyorsunuz, bu fikrini tek bir din üzerinden değil bütün büyük dinler üzerinden insanlara yansıtmalısınız. hristiyan dünyası bir çırpıda sundukları gerekçeleri kabul edebilir veya etmeyebilir. ama hala sizin budizm, islam vs gibi inanç topluklarınada yönelik çalışmanız olması gerekir. veyada en azından biz böyle düşünsekte bizim mevcut inançlarla bir problememiz yok isteyen istediği inanca sahip olabilir denmeli. aslında venus projectin perfect olmadığını bende biliyorum sadece madem böyle bir proje mevcutsa, olabilecek açıklarını veya artılarını görebilmek için brainstorm benzeri bir şey yapıyorum. mesela aklıma takılan birşey daha var. deniyorki mevcut mesleklerin %10u sadece gerekecek. peki bu %10 mesleğe sahip olacaklar kimler, kimlerin çalışmasını kim söylecek? hizmet sektörü ne olacak? bütün hizmet sektörünün yerini robotlarmı alacak. açıkcası mevcut sorunları irdeleyen bu belgeselden daha yapıcı bir çözüm beklerdim. üzerlerine kurdukları yapay zekadan baya bir uzağız. bırakın yapay zekayı daha herhangi bir texti anlayabilecek, benim bu yazdığım yazıyı özetleyebilecek sistemler bile henüz çok işin başındalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Şuanda senin bu yazını özetleyebilecek teknolojinin gelişmemiş olması, bu sisteme gereksinim olmadığı için. Buda kapital sistemin getirdiği bişey değil midir sence? Senin gibi bu sistemi isteyen 1 milyon kişi olsaydı ve bu sistemin tanesine 100$ verecekleri kesin olsaydı 1 yıl içinde bu sistem geliştirilirdi. Bunun dışında otomotiv sektöründen, gıda sektörüne kadar şuanda robotlar çalışıyor. Eskiden iplik yapılırken bile koca rülolara elle sarıyormuş insanlar. Şimdi robotlar sayesinden 10 dk içinde kocaman ruloları sırıyorlar. Basitçe düşünürsek çok süper bişey. Neden? Fabrika sahibi aynı işi 1 günde 2 işçiye ortama 40-50 milyona yaptıracağına 1 milyonluk elektrik faturası ile 10 dk içinde yaptırıyor. Ama burda olan evine işsiz dönen işçiye oluyor. Dinler konusundada, belgeselde bence mevcut dinlere değinmiş, hepsinin aynı yapıdan geldiğini özellikle vurgulamış. Belgesel amerikada yayınlandıgı içinde Hristiyanlığa daha fazla değinilmiş ki bence normal. Zaten bu belgeselde, dinin olmadığına karşı bir tez bulunmaya çalışmamışlar. Okadar saçma bir yapı ki deyinmeye bile deymez demişler gibi. Dinin olgularına baktığımızda zaten bir alt üst kimlik olayları ile süslenmiş olduğu apaçık belli. Şeyhler, Papalar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 herşeyi çözse bile tek bir şeyi çözemez bu proce. insanın aç gözlülüğü. bunu değiştirebilecek hiç bir ilaç sistem yok su an. herkes her an daha fazlasına ihtiyaç duyuyor istiyor tutkuyla yeni hedeflere baglanıyor. bunu sanat bilimle avutamazsın. en basitinden aşk'ı düşünelim. aşk için insanlar geçerli düzeni yıkmaya bile kalkabilir. bkz: tudor denen zibidi kendi kilisesini kurdu bir kadın için. insanlar bu kadar kolay düzene girecek bir varlık toplulugu değiller malesef. neyden nasıl mutlu olacaklarını makinelerle belirleyemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 işleri robotlar yapacak, böylece ilim, sanat vs entellektüel brikimi artacak diyorsunuz ya insanlığın yok öyle birşey. herkesin bilime ve sanata yeteneği yoktur. herkes bunlar üzerinde çalışırsa gene bir çok ki baya bi çok insanın bu konulardaki çabaları boşa gidecektir. her şeyi robotların yapması bilime ve sanata çok az bir insan gücü sağlar çünkü bu konularda yeteneği olan insanlar zaten bir şekilde sistem içersinde seçilip bu konulara yönlendiriliyorlar. hadi teknolojinin uçukluğunu bir kenara koyalım, zamanla aşılabilecek bir konu o; ama bunun gibi bazı esaslarda da büyük yanılgılar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ilim birikim artmasın. şimdi bile fazla, her insan beceremiyo* malesef ilmi ve ilim kirliliği oluyor. Aynen sizin istediğin bilgiyi bir sürü alakasız bilgi ile kirletip sizi istediğiniz kısmı ayıklama zorunluluğunda bırakmak gibi. * zekasal kapasite ile ilgili olmaktan çok gerçekten bilimsel değeri olacak bir şeyler yapacak kadar kendini bu işe adamak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 hatta bak şimdi örnek geldi aklıma. birisi parçacık püskürtme esasıyla uzayda gidebilecek bir nükleer uzay mekiği üzerinde çalışırken, nico aerodinamik tekerlek üretmeye çalışacak hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 ya benim dediğim daha ciddi bir durum çünkü bu kirliliği yaratan insanlar akademisyenler ya da o yolda ilerleyen kişiler, yazdıklarını dergiler de yayınlatabilmek için bir sürü terimle dolduruyorlar sofistike gözüküyor. Anca hatrı sayılır bir çaba harcayıp o makaleyi anladıktan sonra bir işe yaramadığını görüyorsun. Niko en azından samimi adam sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Hayır anlamadığım şu; Diyelim şehirlerimiz, yaşantımız komple değişti. Şehirlerimiz daha uzay çağı modelinde oldu vs. Oh kebap. İş yapmıyoruz. E o halde bize mekanik bilgide öğretmicekler çünki robotlar var. O halde büyük ihtimal evrenin ve insanın sırlarını öğretmeye çalışacak bir "öğreti" öğretecekler. Ayrıca beethoven öyle bir şehirde yaşasa idi, öyle besteler yapabilirmiydi diye kendime soruyorum. + Şu an teknoloji benim gözümde insanlığın en büyük düşmanlarından biri aslında. Hani belki biraz abartıya kaçar ama the equilibrium'u hatırlıyorum ve gözümü korkutuyor bu tür projeler. Sormak lazım. Neden hep ileri ? Belki keşfedeceğimiz sırlar, sonumuz olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Venus project iyi hoş da şimdi herşeyi teknoloji ile halledeceğiz fakat teknolojide oluşturacak teknikerler grubu var.Venus project şu an itibariyle dünyaya egemen olan işadamları zümresinin otoritesinin yok edilmesini istiyor fakat diğer bir yandan insanların hayatını kolaylaştıracak herşeyi yapacak olan teknikerler var,işadamları zümresini yok ediyoruz ve yerine teknikerler zümresini ortaya atıyoruz.Teknolojiyi geliştirecek kişiler geliştirmiyoruz dese veya çatlak bir ruh hastası tüm robotları ele geçirip insanlara yönelik olarak saldırtsa ne yapıcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Giovanni said: Filmde deniyor ki insanoğlu kötü doğmuyor hani zalim doğmuyor corrupt doğmuyor. Bu düşünceyle, yine insan aynı zamanda iyi veya pozitif sıfatlarla da doğmuyor o zaman. İyi ve kötü kavramları da bugünün dünyasından öğreniyoruz. Birbirini kazıklamamak, hak yememek ve benzeri kavramlar o ya da bu şekilde din denilen olgu vasıtasıyla öğrendiğimiz doğruyla yanlışı ayırtetme mekanizmasıyla bize geliyor. bu kanı biraz doğru olabilir. japonyadaki insanların suça daha az meyilli olmasını örnek gösterebiliriz bence... Japon üstü bi ahlak yaratılabilirse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 iyiliğe kötülüğe, ahlağa yatkınlık bir yerde genetik. yöreden yöreye davranışların belirginleşip sivrilmesi de buna güzel bir örnek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 venus project "herkes bilim ya da sanatla ugrasacak ugrasmayanlari toplama kamplarina gonderecez ahaha" gibi bisey soylemiyor. "eski ekonomik duzendeki gibi hayatinizin sonuna kadar calismak zorunda degilsiniz, isteyen bilimle sanatla ugrasir isteyen dunyayi gezer" diyor venus project. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drencrom Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 eğer ortada para olmazsa, insanların tüm ihtiyaçları karşılanırsa çoğu insan aylak aylak yatıp hiçbir şey yapmadan oturur bence. her işi yapacak olan robotların bakımıyla uğraşacak adamlar gerekecek, aslında tek büyük sorun bence makina bakımıyla uğraşacak olan adamların bulunması olur bu projede. çünkü para yok, adamın elde edeceği birşey yok. ben enayi miyim der yatar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 bu gün wow oynuyoruz saatlerce deliler gibi.. kim para veriyor? para verseler yapmazsınız hatta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 modelde eksik var insan çeşitliliğini geri plana atmışlar.. iktisatta "ütopyacı sosyalistler" diye bir grup vardır onların çalışmalarıyla paralel bir fikir işleniyor fakat ütopyacı sosyalistlerin yaptığı hatanın aynısı burada da geçerli "yani, eh" dedirtti bana hatta aydınlatmaya değil propaganda aracı olmuş bu olmamış lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 hatta şeye benziyor bu tairkatlar gurplar var ya hah ite tam onların propaganda/oryantasyon kasetlerine benziyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar