Snefru Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Bu venus project iyi hoşta çok fazla ütopik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 senin gibi insanlar "fazla ütopik" demeye devam ettiği sürece sonsuza kadar "fazla ütopik" kalır zaten. Önemli olan böyle birşey olabilir mi? Olası mı? Olası. O zaman olması için elimizden geleni yapabilmektir. Join the Zeitgeist movement. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Ben makul olan birşeye ütopik demiyorum.Bir görüşü bağnazca destekleyen o görüşün ilerlemesine katkıda bulunamaz.Sadece o görüşün militanı olur ve ömrü boyunca bir bağnaz olarak kalır.Yararlı bir kişiyse tasviplediği görüşü bile sorgulayarak hatalarını bulup onu daha iyiye götürür,şüphesiz ki doğru olan budur. Venus projectin gerçekleşmesi için öncelikle insanlığın kültür seviyesinin artması gerekiyor bu kültür seviyeside bölgesel olarak değil tüm dünya bazında artmalı.Venus project gibi bir olayın gerçekleştiği yani dünyanın heryerinde barışın olduğu sırada insanlık bir çeşit evrim geçirmiş gibi olacaktır.Böyle birşey ise çok kolay değil öncelikle yemek yapabilmek için gerekli malzemeyi tedarik etmek lazım.Sanki insanların hepsi venus project i anlayacak durumda herkes de ne olduğunu biliyor ama uygulamıyorlar :) Yok öyle birşey.İnsanlığın şu anda kapasitesi birbirine zarar verebilecek kadar.Önce bunu arttırmak gerekli. İlk cinsel ilişkiye girdiği kızla evlenmeye kalkar gibi ilk gördüğü görüşü sorgulamaksızın kabul etmek aptalca.Burada ideoloji star yarışması olmuyor venus project e sms göndermeye çalışıp komik duruma düşmeyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 ne var ki abi venus projectte venüse gitmek istiyomuş adamlar (onca üniversite mezunu adam çalışmış bu işte) http://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_Venus_project bi de hala izlemedim şu zeitgeisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 kültür seviyesi değil. Kelime seçimi yanlış olmuş. Eğitim seviyesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Venüs projesi gibi bir şeyin gerçekleşme ihtimali yakın ve orta gelecekte imkansız görünüyor bana. Bu projenin gerçekleşebilmesi için hali hazırda mevcut bilincin tamamen değişmesi gerekiyor. Hiç kolay bir şey değil bu. Bir ihtimal hayata geçirildi diyelim. İnsan doğasını düşününce çok zor yahu ayakta kalması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 şu anda o "insan doğasını düşününce" aklına gelen karakterlerin hepsi paranın varlığından oluşmuştur. Gerçekleşmesi çok zor dediğinde haklısın. Akıllanmamız lazım. Günlük 2 dolarla geçinip sefalet içinde yaşayan dünyanın yarı popülasyonu, ufak zevklerini karşılayacak kadar parası olan insanların hiçbir zaman umurunda olmayacak. Ne kadar savaş olursa olsun.. ne kadar ekonomik kriz yaşanırsa yaşansın.. Bu sistem, biz akıllanana kadar devam edicek. Akıllanmak nasıl olur o zaman? Bu sorunun cevaplarından bir tanesini en son çıkan "The Day the Earth Stood Still" filmi veriyor. Yokolmanın eşiğine kadar gelirsek akıllanırız mesela. Ama illa öyle bir olay olması gerekmiyor. Bu akıllanmayı tetikleyen başka bir olay da meydana gelebilir. Bunu da önümüzdeki 10 yıl içerisinde göreceğimizi umuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Yokolmanın eşiğine kadar gelirsek akıllanırız mesela. Diyelimki yok olmanın eşiğine geldik ve akıllandık demekki insanın hayvandan hiçbir farkı yok dayak yemesi gerekiyor ki akıllansın :) Aslında hayvanlardan hiçbir farkımız yok hala hayvansal demokrasiyi kullanıyoruz büyük balık güç balığı hala yutuyor.Bu dünyada herhangi bir insan yapımı hiçbirşey yok.Sadece doğa kanunları ile hareket eden kişileriz ve gelişimi nasıl daha iyi yaşıyoruz olarak algılıyoruz.Venus project ise diğer sistemlere kıyasla bir zümrenin değil herkesin daha iyi yaşamasını sağlayacak birşey. Ama bu insanlığın aşırı şekilde değişmesi ile alakalı en basit örnek olarak insanlık tarihinden beri bilinen dinlerin dayanağı olan cennet kavramı(mutsuz insanlara inanması için vaad edilen hediye) venus projecti ile ortadan kalkacak çünkü venus project dünyada bir cennet yaratmak.Bu sayede hiçbir insanı dine inandıramayacaklar ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 hiç birşeyin düzeleceği yok, kendinizi kandırmayın. belki çok daha kötü olabilir, belki biraz daha iyi olabilir; ama düzelecek birşey olmayacak. en basit örnek: lcd tv aldım, supersonik müzik seti aldım, ipod aldım, nike aldım, 5 mp kameralı cep telefonu aldım. millet ekmek bulup karnını doyuramazken cebinde parası olanlar o kadar saçma sapan şeylere para harcıyor ki ve bu o kadar kanıksanmış durumda ki ne ben, burdaki başka birisi bunun dışında değil. bunlara vereceğin parayı git afrika'daki açlara ver de demiyorum. sadece lüzumsuz kaynak israfı yaratma. bırak ipod için çıkarılan maden toprakta kalsın. gelecek nesiller çatal, bıçak yapmak için kullanır belki. lafın kısası, 100 kişiye sor 95'i sistemden memnun değildir; ama sistemin çarkları çatır çatır dönsün diye bilerek bilmeyerek herşeyi yapar. 5 kişi delikanlı gibi çıkar "aga çükümde değil, rahatıma bakarım, şeklimi yaparım" der. e bu adamın hakkı bütün bunlar. diğer 95 kişiye sor ihtiyaçtır bunlar. lan ne ihtiyacı? otobüste giderken müzik dinlemek diye bir ihtiyaç dünyayı kurutmak için sebep olabilir mi? adam yaptı aleti ihtiyaç oldu. şimdi buna tepkiler gelecek haliyle. gelsin tabii, maksat o 5 delikanlıyı 15 yapmak. tutup da mağra devrinde mi yaşayalım, lüzumsuzda tüketmeyelim diyecek makul insan sayısı 100 kişide 1, o da belki. lafın en kısası, o beğenmediğiniz sistem sensin, benim. ya sistemi rahat bırakın, ya gereğini yapın. venüs projesi bilmem, plüton projesi yapsan ne olacak? insan gene aynı insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Bi bölümde diyordu zaten. "Bu sistemin en büyük koruyucusu yine bizleriz" gibi bişidi. Sorunun temel noktası para değil. Aç gözlülük. Daha çoğunu elde etme hırsı. Bu sadece para elde etme değil. Genel olarak her şey. Ben bunun değişebileceğini sanmıyorum. Zaten değişmeside iyi olmaz. Daha çoğunu isteme arzusu olmasaydı insanlarda, değil uzaya açılmak, bir şehirden bir şehire gitmek bile günler sürerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 insanlar işini parayı sevdiği için değil işini sevdiği için yapsa sorun büyük ölçüde hallolur gibi geliyor ama bu birey bazında daha çok devlet bazında işe yaramayabilir orda milliyetçilik gibi ayrı bir kavram işin içine giriyor ki devlet para olmasa bile güç elde etmek için sorun çıkarabilir yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 bir insanın işini severek yapması fazla farazi bir söylem. atıyorum, uluslararası, milyar dolarlık cirosu olan bir firmanın yöneticisiyimdir; işimi sevmem ama işin bana sağladığı faydaları severim. bu işin uç noktası, bir de fabrikada araba lastiği şişiren adam vardır. o da işini seviyordur; ama işini severek yapmasının insanlığa ne faydası vardır? şu son kriz ortamı bu tip soruları çok daha anlaşılır kılıyor aslında. dünyada otomotiv firmaları deli gibi işçi çıkarıyor. sebep? çünkü bugüne kadar insanlar ucuza araba alabilsin diye, bazı iktisadi gerçekleri görmezden gelip bıçak sırtında cari dengelerle çalışıyorlardı. ekonomideki en ufak bir aksaklık binlercesinin işine son vermeyi gerektirdiği için, onları işten çıkaran firmaları mı suçlamalıyız, yoksa bankalardan kredileri çekip aslında cebinde olmayan paralarla araba sahibi olmak isteyen isanları mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 zeitgeist 1 ve 2 yi izledim. ve bunu yapan adamın hala yaşamasına şaşırıyorum doğrusu. herşeyin nerden geldiğini cıkartıyor hristiyanların hac işaretinide çözdü herif. amerikanın para sistemi para basma ekonomik krizler ne kadar uyutuldugumuzu ve dünyayı nasıl yönettiklerini izleyince dışarı cıktıgımda bana sanki yabancı bi dünyadaymışım gibi geliyor. insanlara bakış açım değişiyor vsvs ve bu ekonomik itirafçılar zeitgeist 2de bi ara venüs projesinide anlatıyorlar .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 welcome to the club viole Sen de matriksi görmeye başlamışsın :D Seni şöyle diğerlerinden ayrı bizim tarafa alalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 ya akıl var mantık var. adam diyo ki bu adamlar güçlü şunları şunları yaptılar ben de gelip anlatıyorum. lan o kadar güçlülerse sen nası anlatabiliyosun, ölmen gerekirdi senin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 aynı şeyi bende sorguluyorum zeitgeist 1 den beri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 bi kere halka açıldıktan sonra birden kaybolursan çok dikkat çekersin. Aynı şey gizli projelerde çalışıp sonradan ortaya çıkıp yaptıkları hakkında konuşanlar için de geçerli. Mesela şöyle bir örnek vereyim: Eskiden "top secret clearence"'ı olup çok şey öğrenen ve şimdi bütün kuralları hiçe sayıp bütün öğrendiklerini bizlere anlatan insanlara genellikle tehditlerden başka birşey olmuyor. Ama bir adam daha var mesela, bu tür konularda sadece 1 tane röportaj yaptı ve röportajda sesi ve yüzü gizlendi. Adam bu olaydan 1 ay sonra hala açıklanamayan sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Ve aynı konu hakkında 2. bir röportaj yapmaya hazırlanıyordu, bir sürü bilgiyle gelicekti bu sefer. Aynı şey başka biri için de geçerli. Seneler boyunca UFO projelerinde çalışmış adamın teki yaşadığı herşeyi millete anlatmaya karar veriyor. Halka açıldıktan 1 hafta sonra mı ne.. oğlu vur-kaç araba kazasında can veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Hatta bilgiyi aldığım yazı: 13 December • Mr X, the former UFO archivist who recorded a brief audio message for us for presentation at the recent Las Vegas Crash Retrieval Conference, has died suddenly. He was 48. The cause is unknown. His wife said this to us in a phone call today: He didn't want to be famous, he didn't want money. He just wanted to help everyone. This is exactly the man we knew, and we reproduce those spontaneous words here with her very kind permission. His leaves behind his beautiful young wife and their one-year old son, both of whom he loved dearly. At the moment we can say no more except that he was our friend, and we are shocked. Resmi Ölmeden önce yapılan röportaj: http://video.google.com/videoplay?docid=84829939979034915 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 kamuya açıldıktan sonra ortadan kaldırılmaları çok dikkat çeker, çok güçlü bir tez değil. bir insanı hele ki söylendiği kadar gücü olan birileri, hiç dikkat çekmeden gayet ortadan kaldırabilir. hatta xfiles'da mulder'ın üst düzey hükümet yetkilisi bir arkadaşı vardı, mulder benzer bişe diyordu adama; adam da "istedikleri herşeyi yapabilirler" diyordu. o hesap işte hehe zeitgeist2ı izlemedim ama muhtemelen orda bahsedilen şeylerin çoğu, marketlerde arabaları özellikle büyük tutarlar ki, ne alırsan al gözüne azmış gibi gözükür gibi aslında bilinen ama herkesin bilmediği çakal taktikleri üzerine kurulu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 huun said: hiç birşeyin düzeleceği yok, kendinizi kandırmayın. belki çok daha kötü olabilir, belki biraz daha iyi olabilir; ama düzelecek birşey olmayacak... Ben de zeitgeit i izledim, bilim kurgu bolumleri olan ama mesaji iyi veren, sistemi iyi anlamis bir tarafindan yapilmis. Venus projesi tabii biraz gercek disi ve fazla kurgu geliyor bana. Onun disinda bu projelerde , veya sosyalizm de komunizm de insanlar lcd tv siz yasasin diye bir sey yok ki? Yanlis anlasilan durum bu, sosyalizm ve ya baska bir yonetimde insanlar hep beraber kit kanaat gecinecek degil ki? LCD tv ni almak istersen alirsin yine, Bunda bir kistas yok. Birde sistemin carklari donsun diye birseyler yapma konusuna takildim. Insanlar tabii ki oyle davranmak zorunda, su an bu sistemin icinde yasiyorsun. Biraz romantik devrimci gozukebilir insanlar, ama onemli olan nerede nasil calisirsan calis nereden geldigini ve diger insanlarin ne sekilde yasadigini unutmamak. Yoksa don kisotluk un kitabini yazacak degiliz, ki o da yazildi zaten, orada bile yel degirmenleri yenilmedi, bizim yenmemiz mumkun degil. Kapitalizmin, bulundugumuz sistemin isiltisi o kadar parlak ki, en azindan omrumuz boyunca bu sistemle gidecegimizi gorebiliyoruz. Ama onemli olan bu bilince sahip olmak, luks icinde yasayabilirsin, ama toplumdan aldigini topluma vererek, onlari dusunerek, topluma pozitif katki yaparak, hic olmadi bunlarin bilincinde bir cocuk yetistirerek de gorevini yapabilirsin. Kim bilir senin cocugun belki bu sistemi degistirecek insan olur. Zaten cogu fikirde oyle gelismemis midir? Marx'a bak, onun en buyuk destekcisi Engel, Marx i babasinin parasiyla, kapitalist parasiyla beslemistir. Bu sisteme en buyuk darbeyi yapanda, yikamasada kapitalizmi sosyal devlet kavramiyla dha yasanabilir bir yer haline getirende ozunde engel in kapitalist babasinin parasidir. Yani para olmadan bu cark donmez, mecbur carklari yaglamak zorundasin, disindaymis gibi davranman teknik olarak mumkun degil. Bizler sistemi degisteremeyiz, hele gunde 10 saat calisma zorunlulugu ile hic bir sekilde. Gunde 10 saat calismak zorunda olsan ne profesor olursun, ne bilim adami. Herkes yapabilecegini yapar. Illa afrika ya gidip akbabalara yem olmaya, ya da nirvanaya eriserek malsiz mulksuz yasamaya gerek yok ozunde. Yapabileceklerimiz halen sinirsiz, bunlarin bilincinde olma savasi verelim yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Flameoffear said: Venüs projesi gibi bir şeyin gerçekleşme ihtimali yakın ve orta gelecekte imkansız görünüyor bana. Bu projenin gerçekleşebilmesi için hali hazırda mevcut bilincin tamamen değişmesi gerekiyor. Hiç kolay bir şey değil bu. Bir ihtimal hayata geçirildi diyelim. İnsan doğasını düşününce çok zor yahu ayakta kalması. Fimli izlemeden yorum yapmakda güzelmiş, filmde insan dogası diye bişey olmadıgı anlatılıyor; ornek veriyorum sen nazi almanyasında dogmuş olsaydın cok yüksek ihtimalle nazilerin anlattıklarına ve savunduklarına inanacaktın ve üstün ırk diye gezecektin, bu herkes icin gecerli. Kısaca; cevren neyse sende o'sun Aynı sekilde hippi cagında dogmus olsan cicek bocek aşk diye gezecektin, 18. yüzyıl sonlarında yaşamış olsan milliyetçilige deger verip savunacaktın. huun said: hiç birşeyin düzeleceği yok, kendinizi kandırmayın. belki çok daha kötü olabilir, belki biraz daha iyi olabilir; ama düzelecek birşey olmayacak. Sana boyle ogretildigi icin böyle diyorsun. ezbere konuşuyorsun. Insanlar degişebilir, dolayısıyla sistemde değişebilir, tek yapmamız gereken şey inanmak ve bu değişimi ilk olarak kendi içimizde yaşamak ve inandıgımız şeyi digerlerine anlatmaya çalışmak. Olabilir lan bu, neden olmasın demek ilk adım bu değişimde, ki bu film bunu dedirtmeyi başarıyor gözlemledigim kadarıyla çevremde. son olarak: http://www.youtube.com/watch?v=Q95kX_EP2Nk watch?v=Q95kX_EP2Nk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Quel-Thul said: ornek veriyorum sen nazi almanyasında dogmuş olsaydın cok yüksek ihtimalle nazilerin anlattıklarına ve savunduklarına inanacaktın ve üstün ırk diye gezecektin, bu herkes icin gecerli. Kısaca; cevren neyse sende o'sun Aynı sekilde hippi cagında dogmus olsan cicek bocek aşk diye gezecektin, 18. yüzyıl sonlarında yaşamış olsan milliyetçilige deger verip savunacaktın. Çevren seni etkiler ama çevren neyse sen de o'sun düşüncesi yanlış. Nazi almanyasında olup, nazilere katılmak için yeterli sebebi olup da almanyadan kaçan bir sürü akademisyen varken yine almanya da kalıp nazileri de savunan bir sürü akademisyen oldu. Aynı şekilde hippi çağında doğup da hippilerden nefret eden bir sürü insan da oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Olayı daha mikro düzeylere çekersen, yani onların arkadaş çevresi ya da ailesi öyleydi dersen o zaman insan davranışlarını sadece çeşitli çağlara ya da akımlarına bağlaman yanlış olur yine de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 cogunluktan bahsediyorum zaten, yoksa dünyada 10 tip insan olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Quel-Thul said: ornek veriyorum sen nazi almanyasında dogmuş olsaydın cok yüksek ihtimalle nazilerin anlattıklarına ve savunduklarına inanacaktın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar