Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 gezdim tozdum bölümüne mi açsam buraya mı diye tereddüt ettim, ama sanırım burası daha uygun. çek cumhuriyetinde yaşamaya karar verdim, güzel bi iş teklifi aldım, herşeyi kuralına uygun olarak yaptım. çalışma iznim, oturcak yerim, sözleşmem falan herşeyim var. sorun şu ki, 2 ay önce uzun süreli vizeye başvurduğum halde hala çıkmadı. bugün konsolosluğu aradığımda "2-6 ay sürebiliyo normalde" dediler ve kafayı yedim. böyle saçmasapan bişey hiç bi yerde duymadım ben. 6 ay vize beklenir mi yahu? daha önce benzer süreçlerden geçmiş, sistemin az biraz nasıl işlediğini bilen patiler yardımcı olabilirse sevinirim.
SbNN Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 yaşamaya gidiyorsun abi sonuçta turist vizesi bile 2 haftada falan çıkyor. dua et de çıksın.
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 abi dalgami geciyorsunuz turist vizesi 2 hafta.. Calisma izni sureci nasil suruyor bilmiyorum ama bu kadar uzun surmesi biraz sacma geldi bana.. Yani red yemiste oyaliyor fln olabilirler yada harbiden ciddi bir incelemeden geciyor olabilirsin ama 2-6 ay komik bir rakam bence sen devamli ara rahatsiz et :) hatta calisacagin yerde arasin bu adam bize lazim ya alin ya birakin ama bir sonuc cikarin fln desin.. Vize islemleri red onay cart curt fln cok bariz birseyiniz yoksa o gun orda is yapan calisanin ruh haline gore degisiyor.. 10 yillik Amerika vizesi 2 tanede onceden Fransa vizem olmasina ragmen son gidisimde ilk basta vermediler vize sonra sie lan tekrar bakin dedikte oyle verdiler..
maxigenous Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Bu olan bir şey doğu avrupa ve baltık ülkelerinde. Özellikle baltık ülkelerinde çok fena halde bekletiyorlar uzun dönemli vize için. Erasmus ile Letonyaya gitti arkadaş misal oradaki üniversitenin elçilik ile yazışmasını istemişti ve bir nebze hızlanmıştı. Benzer bir şeyi çalışacağın yerden isteyebilirsin sanırım. Kolay gelsin.
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Turist vizesi almiyosun tabii ki. Normaldir, 6 ay da surse cok sasirmam. 6 aydan fazlasi biraz anormele kacar. Dur daha 2 ay olmus bekle :)
riglous Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Anlastigin firma konsolosluga faks ceksin, bu boyledir diye..
Öne çıkan mesajlar