Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-Ticaret


JD

Öne çıkan mesajlar

Aradım bulamadım site içinde . Varmıdır e-ticarete girişmiş arkadaşlar aramızda ? Nedir ne değildir kısmını biliyorum ama kredi kartı bölümünü bilmiyorum.Birisi bana şirket olman lazım dedi şirket olunca vergi levhası cart curt uzayıp gidiyor bu . Ben tam anlamıyla bir bilgi sahibi oliyim öyle girişiyim dedim .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım sanal pos nasıl olur vs. konusu..

sanal pos alman için şirket olmak zorunlu, doğru. zaten sanal pos dediğin temelde, kart geçirilen pos makinalarının web sitesindeki hali gibi bir şey..

sunucuna ssl sertifikası yüklemelisin ki bunun için verisign tarzı bir firmaya başvuruyorsun.. zaten güvenilirliğini onlar teyid ediyor..

detay çok tabii ve ben de sırayla sayamam. zaten bankaya konuyla ilgili başvurunca, onlar yardımcı oluyorlar.

misal garanti bankası;
http://eticaret.garanti.com.tr/Garanti-Sanal-POS.aspx
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanal pos olayi cok bayik bi mevzu, cok ugrasman gerekiyor, hele yeni sirket acicaksan isin cok zor.. teb ile basla derim, imkankari ve olabilitesi daha fazla.. kendini kanitladikca diger bankalar zaten sen istemesende kapini calacaklar.

belirli bir islem hacmini yakalaman icab ediyor -bankasina gore 2-3k ytl-. o siniri gecemedigin takdirde bankaya 25-40ytl -bankasina gore- arasi bir meblag oduyorsun.

pos almayi dusundugun bankanin yeni acilmis bir sube olmasi isini kolaylastirir.. bu subeler musteri edinmek adina bazen islemleri hizlandiriyor yahut normalde vermiyecekleri kredi/pos mevzularini onayliyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şirketini hazır ettikten sonra, internet sitesini en azından beta versiyonu ile açman lazım.

Çünkü banka satın alma ekranlarını test etmek isteyecek. Tabi işler bununla da sınırlı değil.

SSL sertifikan olmalı.
Hakkında, Yardım, Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmen de hazır olmalı.

Hele hele siteyi havale ile çalışır hale getirirsen daha da iyi.

Bu işlem iyi kötü bir ay sürdüğünden, her bankaya aynı anda başvurmanı (hele bir şu banka açsın posu gerisine bakarızcılık yapmamanı) ve en önce de Garanti'yi tercih etmeni ayrıca tavsiye ederim.

Bu arada; eksiğim varsa sanal pos başvurusu için hazır bulundurman gereken diğer bürokratik evrakları da zaten onlar söylüyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...