huun Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Gene de bazı şeyler öngörülebilir. Bugünkü gelişmelerin sonucu: Türkiye 1 - Dolar 0 Ayakları üstüne basan, sağlam ekonomi sahibi olmak ne güzel şeymiş. Dolar bu saatten sonra 1,7 zor görür, hadi hayırlısı bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 sonucta algidir diyorsun ekonomiyi etkileyen faktor, peki bu kime gore neye gore algi. mesela ben yillar once bilmem kimin kime kitap firlatmasi umrumda olmazdi, ama ekonomi tepetaklak oldu, demek ki bu algi belli bir kitlenin algisi ki etkiliyor bu kadar yoska tum insanlarin algilari etkileseydi benim gibi umrunda olmayan adamlar da var boyle kitap atmalarin bilmemnelerin flm... bence ekonominin downturnu duzeltilebilir kisa donemde ama adamlar ozellikle duzeltmiyorlar su an secim var abi secim, bush gidiyor yani buyuk olay 8 yil sonra adamdan kimi kurtulduk diye seviniyor, kimi ee simdi nolcak diyor, bu secim yapilip sonucu belli olmadan bisi degismez su dunyada ne daha kotuye gider ne daha iyiye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 kriz daha türkiye deki reel sektörü etkilemedi, şu anda sadece durgunluk var. o yüzden güçlü türkiye dememiz için erken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Resesyon beklentisi içinde herkes, umarım bu ülke ekonomisine küçülme olarak yansımaz, aksi takdirde ne olacağı belirsiz bir duruma girmek hiçbirimiz için faydalı olmaz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 huun said: Gene de bazı şeyler öngörülebilir. Bugünkü gelişmelerin sonucu: Türkiye 1 - Dolar 0 Ayakları üstüne basan, sağlam ekonomi sahibi olmak ne güzel şeymiş. Dolar bu saatten sonra 1,7 zor görür, hadi hayırlısı bakalım. hahahaahahahahaaaaaaa çok güldüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 saglam ekonomıyı fılan gectım ne uretıyorsunda ekonomın saglam vs.. hıc gırmeyecem mıllet yatsın kalksın Durmus Yılmaz a dua etsın hukumet adama yalvardı faizi yukseltsın dıye adam yukseltmedı haa yukseltseydı ne olacaktı halk dovız yerıne tl ye gecıp faize verıcektı parayı ve devaliasyondan acayıp zarar edıcektı suankı dolar daha cıkmaz elınızdekı dovızı satın acıklamarı tamamen halkın elındekı yastık altı edılmıs paraya goz koymaktır bılıyorsunuz turkıyede haddınden fazla yastık altı edılmıs dolar var bu dolarda dısarıdan geldı sıcak para denılen para olarak ve suan turkıyede kaldı yabancı yatırımcı parasını kurtarmaya bakıyor parasını aldıgı an vınnnnnnn ve dolar yukselır kısaca kurun dusmesıne pek aldırmayın tamamen dumenden bır dusme amac halkın elındekı dovızı ınderegandı etmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coquette Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 ben de onu dusundum,hatta satip altin isine girmeyi bile dusundum, da altin da sacma bir yatirim gibi geliyor 18 yasinda: )) hic karizma degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EKSELANS Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 insanın parmağını bile oynatmadan yattığı yerden para kazanması ne derece doğru tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 bozdurma hacı dolar 5 lira olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Masakari said: saglam ekonomıyı fılan gectım ne uretıyorsunda ekonomın saglam vs.. hıc gırmeyecem mıllet yatsın kalksın Durmus Yılmaz a dua etsın hukumet adama yalvardı faizi yukseltsın dıye adam yukseltmedı haa yukseltseydı ne olacaktı halk dovız yerıne tl ye gecıp faize verıcektı parayı ve devaliasyondan acayıp zarar edıcektı suankı dolar daha cıkmaz elınızdekı dovızı satın acıklamarı tamamen halkın elındekı yastık altı edılmıs paraya goz koymaktır bılıyorsunuz turkıyede haddınden fazla yastık altı edılmıs dolar var bu dolarda dısarıdan geldı sıcak para denılen para olarak ve suan turkıyede kaldı yabancı yatırımcı parasını kurtarmaya bakıyor parasını aldıgı an vınnnnnnn ve dolar yukselır kısaca kurun dusmesıne pek aldırmayın tamamen dumenden bır dusme amac halkın elındekı dovızı ınderegandı etmek doğru bir yerde... Merkez bankası "müdahale edecem dolara" dedi, bakın 1.65-1.70 bandından aşağı çekmedi dolar kurunu. Neden? Çünkü daha aşağıya çekerse sıcak paranın çıkışını hızlandırır. Çıkmak için anlık düşüşü bekleyen o kadar çok hedge fon var ki.. 1.5 lara düştüğünde tekrar çatır çatır çıkacak kalan sıcak para, o zaman görün doları siz. Onu geçtim, doların dünya çapında değerlendiği şu günlerde Merkez Bankasının elindeki döviz rezervini müdahale için eritmesi hiç akıl karı diil. Günü kurtarmak için daha büyük zararlara sokacaklar memleketi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Spiegel said: sonucta algidir diyorsun ekonomiyi etkileyen faktor, peki bu kime gore neye gore algi. mesela ben yillar once bilmem kimin kime kitap firlatmasi umrumda olmazdi, ama ekonomi tepetaklak oldu, demek ki bu algi belli bir kitlenin algisi ki etkiliyor bu kadar yoska tum insanlarin algilari etkileseydi benim gibi umrunda olmayan adamlar da var boyle kitap atmalarin bilmemnelerin flm... bence ekonominin downturnu duzeltilebilir kisa donemde ama adamlar ozellikle duzeltmiyorlar su an secim var abi secim, bush gidiyor yani buyuk olay 8 yil sonra adamdan kimi kurtulduk diye seviniyor, kimi ee simdi nolcak diyor, bu secim yapilip sonucu belli olmadan bisi degismez su dunyada ne daha kotuye gider ne daha iyiye tüm insanların algısı etkiliyor. bankaların bire bire iflasına sebep olan mortgage krizinin sebebi ev delisi insanlar. yine aynı şekilde bankalar batacak söylentisi ile paralarını çekmek için koşuşan insanlar bankaları batıranlar. falan fişman. ama şunu da belirtmek isterim ki doların yükselmesi türk ekonomisi için kötü birşey değil. sadece bizim gibi küçük küçük türk lirası olup dolar almayı düşünen ya da yakın zamanda dolarla alışveriş yapacak olanlar vs. için kötü bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 EKSELANS said: insanın parmağını bile oynatmadan yattığı yerden para kazanması ne derece doğru tartışılır. di mi. faize de koymayalım. haram para. namaz kılalım en iyisi, dolar kuru düşsün diye dua edelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 kapitalist sisteminden her daim dem vuran adamlarin elindeki uc kurus parayla daha cok para kazanmaya calismasi bence de biraz ironik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 MB müdehalesi talep görmedi kimse 1.7 den dolar almaya yanaşmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 o değil de VIX'i açıklasın biri biraz.. bişiler öğrenelim bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 ya ben her bkışımda "doSTlarımı satsammı" diye okuyorum bu topii. uyus oldum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 leoneo5 said: hahahaahahahahaaaaaaa çok güldüm niye açıkta bi tarafını mı gördün? 50 milyarcık doları kalmış yabancıların, hep satıp gitseler kime ne? 100 küsür milyar dolarcık da yerlilerin elinde dolar varmış. çıkar 100'den 50'yi. şimdi gülmeye devam edebilirsin. resesyon da olmaz sanırım, bankalar eninde sonunda yüksek faizle topkadıkları paraları krediye çevirmek zorunda. orda bir hıyarlık yaparlarsa bilmem tabii. ayrıca bugün yıllık ihracatı 100 milyar doları geçmiş bir ülkeyiz, bırakın ne üretiyorsun diye sormayı. elma, armut satmıyoruz herhalde 100 milyar dolara. bazıları gibi petrolümüz vs yok bunun içinde, onu da hesaba katın. tutup abd, ingiltere, almanya ile karşılaştırırsan olmaz ama; bulunduğun lige göre kıyas yap :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa kim öğretti ekonomiyi sana allahaşkına? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 dimi faiz yerine ortaklik adi altinda abudik gubudik bankalara para yatirin onlarda butun bankalarin verdigi yillik faizi size :: Bak kardesim senin paranla biz is kurduk yaptik ne hikmsetse hep ayni parayi kazaniyoruz ne zarar ettik ne daha fazla kar ettik desin bizim gariban halkimizda yesin bunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 100 milyar dolar ihracat var güzel de. 170 milyar dolarda ithalat var. Cari açık 2003 ten beri rekor seviyede büyüdü. İhrac edilen üretimin de ara parçaları, hammedeleri genelde ithal maldan ibaret. Düşük kur-yüksek faiz politikası üreticileri ithal ara mal kullanmaya teşvik etti. Zaten dövizin bu kadar düşük seyrettiği bi ortamda ihracatçının kar edebilmesi için başka çaresi yoktu... Onun dışında bi senle ben kaldık özelleştirilmeyen. Ülkenin bütün kendi kendine kaynak üreten assetleri yabancıların eline geçti. Olay sadece 100 milyar dolarlık sıcak para değil, manzara uzaklaştıkça tablodan daha da kötüleşiyor... Bu olan biten kriz değildi, iceberg in görünen kısmıydı... esas olaylar kışa gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 dolar 1.53 yeni dolar alanlara feci patladı sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 feci düştü dolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 € da düşsün wow acc umu açtırayım (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
briareos Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 yarın 10000 dolar kadar bir alım yapacağım, umarım patlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 tekrar 1.4 e düşsün dolar alıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar