Cozefhine Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 arkadaşlar arqas shardındaki Smelt ler Arrowların Dye Tub ların Görünüşü Değişik Onları Nasıl Yapıolar Yaa Paperdol Daki Değil Oyunda da grafikiği değişik verdata edittirde kesin hangi programla yapıolar İnsideuo mu ben gumpeditle sadece Papardoll daki Görünüşlerini değiştryorum....Arqastakiler ise hem Oyundaki hemde Paperdoll daki görünüşleri yapmışlar Nasıl yaptıklarını Acık ve net anlatırmsnz.... Saol :):):):) :-P :):):):) [Bu mesaj Cozefhine tarafından 15 August 2003 13:54 tarihinde değiştirilmiştir]
taz Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 onlar baska dosyada tiledat falan olabilir
Cozefhine Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 said: TaZmAnYaK, 15 August 2003 16:36 tarihinde demiş ki: onlar baska dosyada tiledat falan olabilir Peki Bu dosyaları bi programla acabiliomuryzz..?hangi programla nasıl yapıoruz anlatan olursa cok sewnirim .biliorum cok soru soruyorum ama Soru Sormadan Öğrenilmezz ......
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Itemler icin tiledata.mul u acman gerekiyor sanırım avatar die bi programla yapılır ama bende hatırlamıom nasıl[hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 MailMee
Larethian Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 programın adı avatar onu kullanarak yapabilirsin[hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için... TR-Game Owner
ibosh Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Avatar programini nereden bulabilirim acaba. bir suru avatar isimli alakasiz program var
godzilla112 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Burda olması lazım[hline]Build your army and Declare war to innocent with me. Happy is the one who says i'ma Turk! |||i=icq||| === |||m=mail|||
godzilla112 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Yanlış link vermedim dimi programın adı avatar patch işte tam linki[hline]Build your army and Declare war to innocent with me. Happy is the one who says i'ma Turk! |||i=icq||| === |||m=mail|||
Sorj Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 said: ibosh, 15 August 2003 19:23 tarihinde demiş ki: Avatar programini nereden bulabilirim acaba. bir suru avatar isimli alakasiz program var avatar diye aratırsan zaten bir sürü avatar programi bulursun[hline]
Cozefhine Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 İyide arkadaşlar Avatarpatch i nasıl kullancam onuda anlatırsanz cokk sewnirim arkadaşalr......
ibosh Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 yaw bu rogram deilki mul dosyası benim amacim gumpedit deki gibi tiledat.mul u acip resim eklemek..
Cozefhine Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 said: ibosh, 15 August 2003 21:10 tarihinde demiş ki: yaw bu rogram deilki mul dosyası benim amacim gumpedit deki gibi tiledat.mul u acip resim eklemek.. Ewet Arkadaşlar bu Mul dosyası bize bu lazım değil tiledata.mul'u nasıll hangi programla editleciğimz onu sorduk nasıl sölermsnzz programı adını ve Kullanışını
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Tiledata herhangi bir statik item'in özelliklerinin tutulduğu dosyadir. Item'in equipable olup olmadigi, ağirliği, yüksekligi, eğer equipable ise hangi layer'da bulunacağı ve paperdoll'da gösterilecek ise hangi gump'ın gösterileceği vs vs bilgileri tutar. Paradise kullandıysanız orada yaptığınız tüm ayarlar tiledata'ya işlenir. Ancak hiçbir resim tiledata'da tutulmaz. Yani görmüş olduğunuz değişik item resimleri tiledata içinde değildir. Bu tarz statik item resimleri art.mul dosyasında tutulur. Bu dosyaya müdahale edemezsiniz. Çünki gerekde yoktur. Grafiksel anlamda hertürlü patch için verdata kullanılır. (Animasyon, gump, art gibi) Patch işleminde aslında client talep ettiğinde orjinal dosyasında görünen grafiği değil verdata'da değiştirilmiş grafiğin görünmesini sağlamaktan başka birşey değildir. Bahsettiğiniz değişik statik item grafiklerinin (ok yada boya kovası) resimlerini michalengelo, avatar patch yada mulbuilder gibi programlarla verdatanıza patchleyip server'inizde görünmesini sağlıyabilirsiniz. Şahsen michalengelo yada mulbuilder'ı tavsiye ederim. Avatar patch dos tabanlı ve bir çeşit config dosyası oluşturmayı gerektiriyor. Diğerleri daha user friendly. Ayrıca avatar projesi sonlandırıldığı için bulmakta da güçlük çekebilirsiniz. Yada beğendiğiniz şekilde görüntü sunan bir serverin verdatasını alarak da kullanabilirsiniz.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Cozefhine Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 said: GE-TA, 17 August 2003 01:58 tarihinde demiş ki: Tiledata herhangi bir statik item'in özelliklerinin tutulduğu dosyadir. Item'in equipable olup olmadigi, ağirliği, yüksekligi, eğer equipable ise hangi layer'da bulunacağı ve paperdoll'da gösterilecek ise hangi gump'ın gösterileceği vs vs bilgileri tutar. Paradise kullandıysanız orada yaptığınız tüm ayarlar tiledata'ya işlenir. Ancak hiçbir resim tiledata'da tutulmaz. Yani görmüş olduğunuz değişik item resimleri tiledata içinde değildir. Bu tarz statik item resimleri art.mul dosyasında tutulur. Bu dosyaya müdahale edemezsiniz. Çünki gerekde yoktur. Grafiksel anlamda hertürlü patch için verdata kullanılır. (Animasyon, gump, art gibi) Patch işleminde aslında client talep ettiğinde orjinal dosyasında görünen grafiği değil verdata'da değiştirilmiş grafiğin görünmesini sağlamaktan başka birşey değildir. Bahsettiğiniz değişik statik item grafiklerinin (ok yada boya kovası) resimlerini michalengelo, avatar patch yada mulbuilder gibi programlarla verdatanıza patchleyip server'inizde görünmesini sağlıyabilirsiniz. Şahsen michalengelo yada mulbuilder'ı tavsiye ederim. Avatar patch dos tabanlı ve bir çeşit config dosyası oluşturmayı gerektiriyor. Diğerleri daha user friendly. Ayrıca avatar projesi sonlandırıldığı için bulmakta da güçlük çekebilirsiniz. Yada beğendiğiniz şekilde görüntü sunan bir serverin verdatasını alarak da kullanabilirsiniz.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test Cok SAOL arkadaşım gerçekten bizi cok iyi aydınlattın ciddi söyluorumm peki ben GUMPEDİT diye programla sadece Paperdol daki resmi değiştiryorum ama Oyundakini değiştirymiorum onu nasıl yapabilirim..??Anlatırsan cok ama cok sewinirimm..
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Ultimada eğer bir obje dinamik ise grafiksel anlamda onun için 3 kavram var. Eğer statik ise bu kavramlardan 2 tanesi yeterlidir. Dinamik objeyi ele alalım. Örnek olarak kılıcı ele alalım. Bu kılıcın 3 kavramı şunlar. 1. Yerde yada çantada görünen resmi. Statik resmi. Art.mul dosyasında tutulur. 2. Equip edildiğinde paperdoll'da görünen resmi. Gumpart.mul dosyasında tutulur. 3. Equip edildiğinde oyundaki karakter animasyonunda gösterilecek olan animasyon görüntüsü. Anim.mul dosyasında tutulur. Tüm bu üç dosya arasındaki ilişki tek bir index numarası ile refere edilir. Bu item'in index numarası saydığım bu üç dosyada da o item ile ilgili bilgilerin alınmasında kullanılır. Gerekli referans bilgilerinide tiledata'dan alacağını daha önceki mesajımda söylemiştim. Bunları söylemeseydim şimdi söyleyeceklerim havada kalacaktı. Sen bir objenin gump'ını değiştirmişsin. Eğer o değiştirdiğin objenin bir animasyonu yoksa yani o objenin index numarası anim.mul dosyasında hiçbirşey ifade etmiyorsa yada boş ise oyundaki karakterinin görünümünde hiçbir değişiklik olmaz. Eğer o item kullanıldığında farklı bir animasyonun da karakterinde görünmesini istiyorsan yapacağın bir animasyonun verdata'na eklenmesi gerekiyor. Tabiki aynı index numarası ile refere edeceksin. Bu iş okadar da kolay değil elbette. Çünki yaklaşık olarak 145 tane kadar küçük animasyonun birleşiminden bir obje için gerekli animasyonun oluşması sağlanıyor. Ayrıca bu animasyonu ekliyeceğin boş alanıda dikkatli seçmen gerekiyor yoksa çakışma olabiliyor.[hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Anasının dini GE-TA Uo yu kendisi yapmış sanki adam öyle anlatıyo ben bile anladım şahsen :P[hline]Feel Power of Mind You can Feel Alright Try To Be Best in Your Mind Icq=176375932 MailMee
Cozefhine Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 said: Arthur_HellsFire, 18 August 2003 03:05 tarihinde demiş ki: Anasının dini GE-TA Uo yu kendisi yapmış sanki adam öyle anlatıyo ben bile anladım şahsen Ewet gerçekten öle olmuş sen sadce neyin ne olduğunu anlatmıssın nasıl yapcağımızı değil biraz onuda anlatırsan sanırım kapcaz bu işi... karabocek Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 YA Ge-Ta bize hikaye anlatma abi tamam saol aydinlation da nasi yapioz onu sole teker teker once sunu acioz sonra suna basioz bisi cikacak simdi oradan sunu secioz fln fln gibi ...Ne bunlar yaw biz nasi yapacaz onu ogrenmek istioz[hline]If you love FRP, Just Do It :) 7 ay sonra ... ebolat Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesela AoS full patchli bir verdatam var.. Bu verdatamin icinde AoS silahlari (Double Bladed Staff vs.) sekil ve animasyonu olmali.. Simdi ben sadece o silahlara scp yaziyorum ve bu scp ile birlikte ayni silahlari 55i altinda kullanmak istiyorum.. Sonuc: Paperdoll'da gorunen silah, elde hic gorunmuyor, ya da sacma sapan sekiller ile gorunuyor. (Farkli silah goruntuleri veriyor.) art.mul dosyamda bu silahlarin animasyonlari tanimli olmali.. Neden sphere 55i altinda kullanamiyorum ben onlari? Sorun nedir? Larethian Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Yakında tüm dosyalarımızı sitemizden çekebileceksiniz eski scritplerimizi dahi biraz beklemelisiniz bugların hepsi fixlenince sizlerin kullanımına sunacağız.ozaman inceler ve nasıl çalıştığı konusunda daha iyi fikir sahibi olursunuz. [signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için... Arqas Shard Owner Larethian [Bu mesaj Larethian tarafından 28 Mart 2004 21:04 tarihinde değiştirilmiştir] Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 said: Arthur_HellsFire, 18 Ağustos 2003 01:05 tarihinde demiş ki: Anasının dini GE-TA Uo yu kendisi yapmış sanki adam öyle anlatıyo ben bile anladım şahsen :P Aaha nostalji topik eski mesajlarıma bakıyorum ne demişim ben ya oluom :) 1 ay sonra ... DraculaVigorous Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Harbi güzel bi post atmışın zamanında.Ehuehue Benim gibi bi taşkafalı adam bile anladına göre bla bla bla euheuh :P Allah iyiliğini versin. Bu arada Ge-ta burayı tam bitirmemiş gibi.Nasıl editlendiğini o resimlerin felan anlatmamış gibin geldi bana :)[signature][hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Paylaş https://forum.paticik.com/topic/365696-%25c3%25beu-grafikler/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
karabocek Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 YA Ge-Ta bize hikaye anlatma abi tamam saol aydinlation da nasi yapioz onu sole teker teker once sunu acioz sonra suna basioz bisi cikacak simdi oradan sunu secioz fln fln gibi ...Ne bunlar yaw biz nasi yapacaz onu ogrenmek istioz[hline]If you love FRP, Just Do It :)
ebolat Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesela AoS full patchli bir verdatam var.. Bu verdatamin icinde AoS silahlari (Double Bladed Staff vs.) sekil ve animasyonu olmali.. Simdi ben sadece o silahlara scp yaziyorum ve bu scp ile birlikte ayni silahlari 55i altinda kullanmak istiyorum.. Sonuc: Paperdoll'da gorunen silah, elde hic gorunmuyor, ya da sacma sapan sekiller ile gorunuyor. (Farkli silah goruntuleri veriyor.) art.mul dosyamda bu silahlarin animasyonlari tanimli olmali.. Neden sphere 55i altinda kullanamiyorum ben onlari? Sorun nedir?
Larethian Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Yakında tüm dosyalarımızı sitemizden çekebileceksiniz eski scritplerimizi dahi biraz beklemelisiniz bugların hepsi fixlenince sizlerin kullanımına sunacağız.ozaman inceler ve nasıl çalıştığı konusunda daha iyi fikir sahibi olursunuz. [signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için... Arqas Shard Owner Larethian [Bu mesaj Larethian tarafından 28 Mart 2004 21:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 said: Arthur_HellsFire, 18 Ağustos 2003 01:05 tarihinde demiş ki: Anasının dini GE-TA Uo yu kendisi yapmış sanki adam öyle anlatıyo ben bile anladım şahsen :P Aaha nostalji topik eski mesajlarıma bakıyorum ne demişim ben ya oluom :)
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Harbi güzel bi post atmışın zamanında.Ehuehue Benim gibi bi taşkafalı adam bile anladına göre bla bla bla euheuh :P Allah iyiliğini versin. Bu arada Ge-ta burayı tam bitirmemiş gibi.Nasıl editlendiğini o resimlerin felan anlatmamış gibin geldi bana :)[signature][hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Öne çıkan mesajlar