Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdisinda Sozde Egitim

chesterfield

Öne çıkan mesajlar

Yaklasik 2-3 ay once bir konu acmistm yine buraya: Bulgaristan a gidiyorum; hangi bolumu okuyayim tavsiyeleriniz nelerdir diye;
simdi burada uluslararasi iliskiler hazirlik okuyorum ve 4. gunum bu gun; dun gece oturup cocuklar gibi agladim benm burada ne isim var diye? Dynun az soylemeisti pisman olacaksin geri donmek isteyeceksin diye: inanmamistim. Diyecegim : Gelmeyin Bulgaristana falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu kadarını söyleyeyim....Olay sadece Bulgaristan değil...Kim nereye giderse önce inanılmaz zorluklar çekiyor bu bir gerçek...İlk 1-2 hafta hüngür hüngür ağlayan kişileri biliyorum koskoca herifler...
Şu anda yapman gereken kendini toparlayıp,birazcık insanlarla tanışıp rahatlamak...Haftalar sonra ancak hala çok mutsuzsan dön derim,yoksa senin çektiklerini çok insan çekiyor,kötü birşey yok...
Sosyal ağlarda paylaş

aynen ardeth'in soyledigi gibi, adim adim gidersen zorlanmazsin.
ben lise, kendi sehrimde yatiliydi. sonra uniye baska sehre gittim. sonra ordan yurtdisina gittim yuksege. bi kere depresyona girdim o da isvec'te exchange'ken, pisiyo insan zamanla merak etme.

ha okuldan memnun degilsen o ayri bi olay tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de gecenlerde doktora icin hayatimda ilk defa yurtdisina ciktim ve burada tek basima savas veriyorum. Onu acikcasi herkes diyor: "ben napiyorum burada? noluyoz? " kismini. Hatta daralip baslarim doktorasina ben TR ye donuyorum bile diyorsun. Bunlari adim adim yasamak cok daha iyi, tek basina ustesinden gelmen kolay olmuyor bir anda yurtdisina cikinca.

Sakinles, otur, hedeflerini ve amaclarini dusun.
Kendini orada kalmaya zorla. Disini sikabildigin kadar sik, eger hala sevmiyorsan Bulgaristan'da olmayi, o zaman kendin icin en iyi karari kendin verirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
aynen ardeth'in soyledigi gibi, adim adim gidersen zorlanmazsin.
ben lise, kendi sehrimde yatiliydi. sonra uniye baska sehre gittim. sonra ordan yurtdisina gittim yuksege. bi kere depresyona girdim o da isvec'te exchange'ken, pisiyo insan zamanla merak etme.

ha okuldan memnun degilsen o ayri bi olay tabi.

boklama len isveçi :D
ilk geldiğim 2 haftada bende aynı şeyi demiştim.'nerde lan avrupa nereye sakladınız?' moduna giriyo insan bisüre sonra.Alısmak zor,ama prawler'da demiş,hedeflerini düşün,geleceğini düşün ve kendini kalmaya zorla.Zaten alışıyosun bisüre sonra,ama evet okul kötüyse o ayrı bi konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Baalzebub said:
Ben 1. sinifta okuyorum su an Bulgaristan'da. Eger Varna'daysan ve yurtta kaliyorsan pm ile ulas bana. Konusalim dertleselim.

Bende 2 hafta sonra Varna Üni ye gidiyorum,ama topici açan arkadaşın derdini anlayamadım,evden ilk defa mı ayrıldığı için sıkıntılı,yoksa okuldan mı arkadaşlarındamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzuuunca bir yazi yazdim. Sonra sildim. Simdi yine yaziyorum, umarim uzun olmaz.

Gidene neden gidiyosun diye sorulmaz, gelene de neden geldin diye sorulmaz.

Soran densizler olur, ne yanit vermek istedigin tamamen sana kalmis, cunku orada yasadigin tecrubeler tamamen sana ait. Soyle ki TR'de yasayacagin her sey, senin cevrendeki en onemsiz kisiyi bile etkiliyor. Ancak yurtdisina gittigin zaman sen de biliyorsun ki burada yasadiklarin tamamen bireysel. Aileni bir nebze ilgilendirir, ama bu da senin onlara aktarabildigin kadardir. Sahsen ben hicbir sey yansitmamistim. Benim ordaki hayatimi, burdaki kimse bilmiyordu. Anlatmak isteyebilirsin tabii ki ancak kimse anlayamaz. Kendilerine gore yorumlarlar. Su anda hepimizin yaptigi gibi. Biz senin orda ne yasadigini, nasil yasadigini bilmiyoruz, onun icin soyleyecegimiz her sey bos.

Olay sende bitiyor tabii ki. Donmek istiyorsan donersin, kimsenin sana don demesine ihtiyacin yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ilk gittiginizde olan bir sey bu. ben ilk geldigimde de olmustu. yurt turkiye sartlarina gore cok iyi olsa da, begenmiyorsunuz. rastgele birinin yanina veriliyorsunuz, onla anlasamiyorsunuz ufak tefek seyleri kafaniza takabiliyorsunuz vs. ama bu surse surse 1 ay suruyor. cunku turkiye'ye cok uzak bir ulke olmasa da bulgaristan farkli bir ulke. daha once yurtdisina cikmadiysaniz da kafaniz karisabiliyor, sunu nasil halledebilirim bunu nasil yapabilirim diye. bir de yeni geldiginiz icin bir suru sey ust uste geliyormus gibi hissediyosunuz. simdi chesterfield bulgarca goruyordur. onu kafasina takar muhtemelen, ben ingilizce okuyacagim bulgarca'dan banane diyerek. bulgarca bitince oturum isi basliyor. bu sefer tikili kaldik lanet ulkede dersin (zira oturum cikarmadan ulkeden cikamiyorsunuz, cikarsaniz tekrar vize almaniz gerekir). iste oturum icin kosturuyorsun vs. oturum isi bittiginde abi ne kadar pis bu yurt diyorsun, odani degistirmeye calisiyorsun vs.

ben daha once yurtdisina cikmamistim, tek basima sehir disina cikmisligim da nadirdi ama yalniz kalmayi seven bi insandim. geldigimde ben de cok zorlandim bu sebeplerden oturu. ama inan bi sure sonra geciyor ve eglenmeye basliyosun. ilk geldigim de bulgaristan'i copluk olarak goruyordum ben, su an kanimca turkiye'den daha gelismis bir ulke konumunda. insanlari guzel (en azindan bana guzelleri denk geldi), sehir merkezine ciktiginida gercekten avrupa'da oldugunuzu hissediyorsunuz vs.

bu sorunlari atlatmanin en guzel yolu kendine bi arkadas edinip cok da kendini salmadan disari cikip dolasman, birileriyle dertlesmen. biz bu yukarda saydigim seyleri kufur ede ede atlattik. tek basina dertlerini iceri atarsan cok patliyosun, benim de agladigim olmadi degil herkesin oluyor. takma bu kadar. her sey geciyor. (ornek vereyim mesela, bende bocek fobisi var ve yurt bocek kayniyordu. ilk geldigim de 2-3 gun uyuyamadigim oldu. simdi elime alip disari atabiliyorum. her sey geciyor, inan.)

yine de konusmak istersen pm ile ulasirsin bana. dark_soul senin icin de gecerli bu. gelmeden once herhangi bir sorun filan olursa seve seve yardimci olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz geciktim cevap icin ama;

Benim en buyuk hayalimdi evden ayrilik uzaklarda tek basima yasamak, kimse karismasin istedigimi yapayim, istedigim saatte geleyim diye hayal ederdim hep ama hicte oyle olmadi ilk hafta, ancak sizlerinde dedigi gibi sanirim zamanla alisacagim. Benim sorunum okul ile degil, buradaki universite oyle bir yerki (120 yillik bir bina) insanin okuyacagi geliyor o tarih icinde. Daha cok ilk defa ailemden ayrilmam ve hic arkadas edinememem sorun oldu. Yurt odasinda ne televizyonum var ne internetim. 3. gecemde oturup anira anira agladim; cokta iyi geldi, sizlerinde dedigi gibi sanirim zamana birakmam gerek kendimi, ancak oyle asabilirim bu durumu.

@Balzeebub; ben cift vatandasim, ve sofia dayim, cok tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

chesterfield said:
Biraz geciktim cevap icin ama;

Benim en buyuk hayalimdi evden ayrilik uzaklarda tek basima yasamak, kimse karismasin istedigimi yapayim, istedigim saatte geleyim diye hayal ederdim hep ama hicte oyle olmadi ilk hafta, ancak sizlerinde dedigi gibi sanirim zamanla alisacagim. Benim sorunum okul ile degil, buradaki universite oyle bir yerki (120 yillik bir bina) insanin okuyacagi geliyor o tarih icinde. Daha cok ilk defa ailemden ayrilmam ve hic arkadas edinememem sorun oldu. Yurt odasinda ne televizyonum var ne internetim. 3. gecemde oturup anira anira agladim; cokta iyi geldi, sizlerinde dedigi gibi sanirim zamana birakmam gerek kendimi, ancak oyle asabilirim bu durumu.

@Balzeebub; ben cift vatandasim, ve sofia dayim, cok tesekkurler.

yahu ben de okulla ilgili bir sorun var sandım, yerinde olmak isterdim, ve ağlamazdım! akışına bırak bir süre...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...