Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transparan Masaüstü İkonu Yapamıyorum [Win XP]

Ractamainus

Öne çıkan mesajlar

Geçende şirkette, group policy ayarlarıyla tüm bilgisayarların desktop'ına otomatik olarak "active desktop" olarak web sitesi yerleştirildi.

Ne olduysa ondan sonra oldu; ikonların çevresi transparan olmak yerine arkaplan renginde kutucuk oluyor. Ekran görüntüsü her şeyi açıklacak şimdi:

Şimdi bunu düzeltmek ve yeniden transparan (saydam) duruma getirmek istiyorum.

Ama durun! Evet evet bir durun.. Hah devam şimdi..

- "my computer > properties > advanced > performance settings" penceresinde "use drop shadows for icon labels on your desktop" işaretli zaten. kaldırıp tekrar işaretledim falan da.. fayda etmedi.

- desktop properties > desktop > customize desktop > web" sekmesinde "lock desktop items" da işaretli değil. onu da işaretleyip tekrar kaldırdım vs.. fayda etmedi.

- konuyla ilgili dll'i tekrar kaydettim: (REGSVR32 /i SHIMGVW.DLL). ayrıca bir yerde gördüm
REGSVR32 /i MSHTML.DLL, olmadı REGSVR32 /i SHELL32.DLL de diyor.. onları da yaptım.. mshtml.dll'de "mshtml.dll was loaded but the dllregisterserver entry point was not found" hatası aldım allah kahretsin ki.. sorun bu mu bilmiyorum..

- sonra gpedit.msc'den active deksktop'ı disable ettim yine yemedi..

- en son olarak da "HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Policies ActiveDesktop" da ayarları varmış ama burda ne yapacağımı, değer mi sileceğimi falan bilmediğimden dokunmadım. buradan çözülüyor da olabilir.

öyle işte.. deliricem.. sinir oldum.. lanet olsun active desktop'a..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...