Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Türk:"Gösteriler demokratik tepki"

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

sir said:
çünkü rahan, miting yapmak, yürüyüş yapmak bir fikri, bir iradeyi ortaya koymaktır. pankart taşırsın, slogan atarsın, sesini duyurursun, kamuoyu oluşturursun, siyasi taleplerini dile getirirsin. o mitingi bir sendika, bir siyasi parti veya bir sivil toplum kuruluşu düzenliyor olabilir; bu kurumlar da mitinglerdeki talepleri veya eleştirileri devlete-hükumete resmi organlar yoluyla iletmekle yükümlüdürler, bu yüzden varlar. dolayısıyla miting-yürüyüş, bir diyalog kurma yöntemidir.

ama bişeyler fırlatmak bir diyalog kurma yöntemi değildir, bunu da yukarda açıkladım.

napayım abi?

değilse değil. o miting, bu eylem? sonuç ne?

tepki vermek suç mu?

said:
kürk giymekle miting yapmayı da aynı düzleme taşımak, bulletproof olmuş.

nerenden anlıyorsun sen verdiğim örnekleri?

kürk giymekle miting yapmayı aynı düzleme taşımadım, boya atmakla domates atmayı aynı düzleme taşıdım. birinde kürk alarak hayvan öldüren insanlara destek çıkanlara boya atıyorsun, diğerinde insan öldüren hayvanlara destek çıkanlara domates atıyorsun. ikisinde de diyalog yok.

benzer yani.

geyik bir yana, tepkisini dile getiren, eylem yapan insanların diyalog kurmak gibi bir zorunluluğu yok.

said:
dtpnin güttüğü siyaset de, pkk gibi bir örgütün varolması da daha önce yürütülen(ve hala değiştirilmemiş olan) politikaların sonuçlarıdır. polise taş atmanın da, dtp mitinginde domates atmanın da çözüme en ufak bi katkısı bile olmayacağı açıktır.

onun çözüme katkısı yok bunun çözüme katkısı yok.

yoksa yok? sonuç ne? bunun adı da basitçe eylem.

senin ideallerin doğrultusunda olmak gibi bir zorunluluğu yok.

kaldı ki kürtlerin daha cumhuriyetin ilk senelerinden başlayan isyan dosyası oldukça kabarık. olası bir çözüm falan da gözükmüyor.

ayrıca düzeltiyorum. daha birbirimizi öldürmeye başlamadık.:o yıllardan beri sadece "faşik" devlet vardı karşınızda. bundan sonra umarım değişecek.

edik; ayrıca "miting yaptığımız için domates attılar" saptaması da oldukça zavallıca. o mitinge kadar DTP nin yaptığı şeyler öyle sayılabilecek gibi değil. yani savunduğun o domatesler gibi "salt" mitinge/diyaloga verilen bir tepki değil .
Sosyal ağlarda paylaş

eh, eylem yapıyosan, sonucundan da sorumlusun. sonucunu düşünmeden yaptığın eylemler durumu daha da kötüleştirebilir, o yüzden bu tip eylemleri desteklemek yanlıştır.

isyan dosyası kabarıkmış, vay be. niye durup dururken isyan ediyo bu adamlar ya? doğuştan vatan haini valla hepsi..

yoksa onları bu "eylem"leri yapmaya iten başka "eylemler" de sözkonusu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

****yoksa onları bu "eylem"leri yapmaya iten başka "eylemler" de sözkonusu mu?****

şu kısma katılıyorum. (12 eylül)
*edit aynı zamanda doğum günüm :D*

fakat Türkiyede artık bazı şeyler tartışmaya açıldı demokrasi süreci işleyen bir pozisyonda.Tek beklenilen şey silah bırakmaları! Kendi aramızda çözeriz mevzuyu =/ ama hem öyle hem böyle olmazki
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
eh, eylem yapıyosan, sonucundan da sorumlusun. sonucunu düşünmeden yaptığın eylemler durumu daha da kötüleştirebilir, o yüzden bu tip eylemleri desteklemek yanlıştır.

haha lafa bak tehdit gibi. kalkmış bir de sonra demokratlık öğretmeye kalkıyor!

sen de pek meraklısın birilerinin suçunu etrafa atmaya. adamlar isyan ediyor; suçlusu devlet, o bilmem napıyor; suçlusu domatesler.

herşeyin bir suçlusu var anasını satim. gerçekten insan öldürenin gerçekten zarar verenin hiç bir suçu yok.

said:
isyan dosyası kabarıkmış, vay be. niye durup dururken isyan ediyo bu adamlar ya? doğuştan vatan haini valla hepsi..

yoo doğuştan vatan haini falan değil adamlar zaten baştan beri kendi ülkeleri için uğraşıyor. hain biraz ağır tabi ama zaten çok da pek bağlı değiller. devlet pambuk pirenses olsa da isyan edeceklerdi ki.. zaten daha 2. yılda mı ne başlamışlar.

iyi oluyor iyi, DTP türk halkının birebir tepkisini de görsün artık. ölümlerini devletle pazarlık malzemesi yapmayı istedikleri "şeylerin" tepki vermesinden doğal ne var?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ha devlet söz verdiği gibi haklarını, hatta özerkliğini verseydi isyan etmezlerdi, ne zorları var?

ben de onu anlamıyorum zaten. niye böyle bir söz veriliyor?

bıraksaydın kalsalardı fransız sömürgesi, mustafa kemal de pragmatik adam halbüse, gerçekte ne düşündü cidden anlamıyorum ki. araştırmak lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ahah tehdit mi görmedin evladım, söylediğimin nesi tehdit?

gerçekten zarar veren de suçlu, o bölgeyi ve halkını bu hale getiren de.

ha devlet söz verdiği gibi haklarını, hatta özerkliğini verseydi isyan etmezlerdi, ne zorları var?

Ne özerkliği????? Bu ülkede yaşayan herkes eşittir, kimse kimseden üstün değildir. (Şu sıralar AKP ye yakın olanlar daha rahat onun dışında)
Sosyal ağlarda paylaş

Ezilen insan izlenimi yaratmaya çalışılıyor.Senin terörist dediğine ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI diyenler seni birde onların bakışından bakman için malzeme atıyor ortaya.

Düşünün elbette dimağınız körelmesin. Ama onların ÖZGÜRLÜK SAVAŞININ ve ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN bize olan ve olabilecek olan zararları sakın olaki unutmayın.

Su gecmiş 6 sayfada bazıları bazı şeyleri savunmuş.Ama hangi başlıkta savunulduğu unutulmuş.

Önemli olan herzaman heryerde herşeyi (doğru bile olsa) söylemek/savunmak değildir. Değerlerinizi (vatan ve millet ile ilgili olanlar olmak üzere) hiçe saymayın saydırtmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

O diil de, yarın öbür gün, olur ya, Irak'ın kuzeyinde bi Kürdistan kurulsa, bu insanlar da Kürdistan vatandaşı olmak istese, güneydoğu anadolu'yu komple Kürdistan'a terk mi edeceğiz?
Sosyal ağlarda paylaş

oo çok pis koyduu! hadi bunu dtp mitinginde de söyleyiver rahan, tam istediğin türden bi eylem olur muhtemelen..boldla da yazmışsın, şahane olmuş. türkün gücünü gördüler di mi?

sonuç şu ki, bi çok kürt bağımsız kürdistan hayali kurmuyo artık, insan gibi yaşasak yeter demekteler.

bi de şu açıdan bak istersen, biz bugün kürtlere bi takım haklar vermekten bahsediyoruz, acaba 25 senede bizim mi ödümüz bokumuza karıştı?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
oo çok pis koyduu! hadi bunu dtp mitinginde de söyleyiver rahan, tam istediğin türden bi eylem olur muhtemelen..

hani bunun benzeri bir laf vardı, bu argüman neye karşı dtp mitingine mi? fatihte mini etek giysene, cuma namazında ateistim desene, kışlada kürdüm desene.

ne abuklaştın sen öyle. akp'nin desteği çekilince sindirim sistemi iflas etti sanki.

said:
boldla da yazmışsın, şahane olmuş. türkün gücünü gördüler di mi?

olm sen hakkaten şizofrene bağladın. kafanda konuşturuyorsun beni. hiç türkün gücü diye bir şey mi çıkmış benim ağzımdan, tipitip kişi =)

said:
sonuç şu ki, bi çok kürt bağımsız kürdistan hayali kurmuyo artık, insan gibi yaşasak yeter demekteler.

30 sene kan kustur, sonra "insan gibi yaşasak yeter".. yek ya.
Sosyal ağlarda paylaş

e yırtık dondan çıkar gibi argüman üretiyosun, napiym. sanki güneydoğuda çok matah bi iş yapmışız gibi "oo ödleri boklarına karıştı" falan, ne ki yani?

pkk 25 yıldır varsa kürtlere yapılanlar 80 yılı geçiyo. bunun sorumluluğunu almıyoruz ve bedel ödemeye-ödetmeye devam ediyoruz. bu kafayla daha çoook devam ederiz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

yaptık veya yapmadık, sen yapılanları beğendin veya beğenmedin soru bu değil. bir avuç radikal dışında hiç bir kürdün istemediğine kalıbımı basarım.

siyasi güç elde etmek için bunu bir kart, blöf olarak kullanıyorlar. pkk yı pazarlamaya çalışıyorlar. sorun bu. pazarlıksa pazarlık, blöfse blöf. kürtlerin ülkeden ayrılması en önce bana yarar.

DTP şu ana kadar normal politika izleseydi şu anda bulunduğumuz yerden fersah fersah ileride olurduk.

ama bazı ne idüğü belirsiz kendini liboş sanan oportünistler PKK ve yardakçılarına bahane üretmek konusunda kendilerini aştıkları için, şiddeti körükledikleri ve meşruiyet kazandırmaya kastığı için yerimizde sayıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

bir avuç radikal kürt dışında ayrılık isteyen yok, tamam.

ama imralıda oturan adamın kılına zarar gelse, bi avuçtan çok daha fazla insan sokaklara dökülüyo. bunun geri dönüşü falan yok artık. devlet, kendi eliyle bu gerçekliği yarattı, kendisine bi alternatif çıkarılmasına göz yumdu ve artık örtbas edemiyo. dtpnin yürüteceği siyasete de, kürtlerin sokağa dökülüp dökülmeyeceğine de imralı karar veriyo.

devletin bundan sonra imralıyı "anlamsız" kılmak için, onu "anlamlı" bulan insanları ikna etmek dışında yapacak hiçbişeyi yok. bu ikna sürecini 25 yıldır silah zoruyla yapmaya çalışıyo, yemedi. olmadı. pkk ve imralının kürt halkı üzerindeki etkisi silah zoruyla, OHAL'le, sıkıyönetimle, yargısız infazlarla, işkencelerle bitmedi.

pkkya verilen destekte de, dağa çıkanların sayısında da bi azalma olmadı. o örgüte verilen destek, bi noktada bölge halkının farklı taleplerinden bağımsız. kimin bağımsızlık, kimin sadece anadilde eğitim istediğinin bi önemi yok, çünkü pkk, imralıyı birleştirici bir unsur olarak kullanmaya devam ediyo.

uzun lafın kısası; kürtleri devletle barıştırmadan pkkyı bitirmek mümkün değil. bunun için hangi yol izlenecek, ayrı bi tartışma artık.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii dayasın kürtler kafamıza silahı biz de onları memnun etmek için barıştırmak için uğraşalım, ne güzel şey.

kürtleri barıştırmaya çalışmaktansa, ki kendilerine doğru atılmış her adımı çevirip itina ile götümüze sokmakta çok becerikliler bkz;2001 ve sonrası, türkleri "kesip atma" fikrine alıştıralım.

daha kolay ve garantili bir yöntem? hem daha ekonomik hem uzun vadede daha kârlı. ben niye hiç bir kazancım olmadığı insanları ülke içinde tutmak için uğraşayım ??

görmüyorum senin de, DTP nin de blöfünü. sen vatandaşlığını müzakereye açıyorsan ben alasını yaparım. zaten belli "milli olamayacağız kürtlerle.." ekiekiki.. =)
Sosyal ağlarda paylaş

blöf derken? 25 yıldır apaçık savaş var orda, türk-kürt herkes ölüyo, yaralanıyo, sakat kalıyo. bu savaşın bitmesi bütün ülkenin yararına, heralde bunu da inkar edemezsin.

atılmış adım derken? ne adımı atıldı yahu, bi bayram tebriğini dahi kürtçe yapmak yasak. kendi halkına kendi dilinde seslenmek yasak. adamlar bizim sahip olduğumuzdan fazlasına zaten talip değiller ki..neyin demogojisini yapıyosunuz? eşit durumda değiliz, eşit vatandaş değiliz, eşit haklara sahip değiliz. bu çok açık zaten.

bu durumu düzeltmedikçe de bu sorunla ilgili herşey kötüye gitmeye devam edicek, üstelik bu durumu düzeltmek için senin hayatının herhangi bi yönde değişmesi falan da gerekmiyo, sadece kürtlere talep ettikleri ve hakları olan anayasal güvenceyi vermek yeterli.

haklarını vermeyelim, savaş devam etsin diyosanız da artık tartışıcak bişey yok zaten sizinle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...