sir Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 ahah yani kürt çocuklar polise taş yerine domates atsaydı onlar da gözüne şirin mi gözükücekti? vay keratalar falan mı dicektin? muhteşem. hiçkimse hiçbişey atmasa nası olur örneğin? halkı temsil edenlere saldırmanın o halka da saldırmak anlamına geldiğini idrak etsek falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir said: ahah yani kürt çocuklar polise taş yerine domates atsaydı onlar da gözüne şirin mi gözükücekti? vay keratalar falan mı dicektin? muhteşem. evet? kimseyi yaralamıyor o. hatta isterlerse erdoğan'a pasta atsınlar. bahçeliye çürük yumurta da atabilirler. insancıl sınırlar içinde kaldıkları sürece eylem yapmalarının tepki göstermelerine neden kızayım. nooldu kafandaki prototipe uymadık mı? said: hiçkimse hiçbişey atmasa nası olur örneğin? halkı temsil edenlere saldırmanın o halka da saldırmak anlamına geldiğini idrak etsek falan? oha?? yuh. DTP'ye domates atmak kürt halkına mı saldırmak oluyor?? peki DTP'nin teröre ve şiddete olan desteğine karşı tepkimizi nasıl dile getireceğiz? ne yapalım, dilekçe mi verelim? istersen 1 mayısta işçiler de taksim'e kartpostal göndersin? grev de yapılmasın, işçiler patrona toplu e-mail atsın? istersen oturma eylemlerini de evinden yapsın herkes? kürtlere saldırmakmışmış aha da ırzına geçti kavramların ya.. hayret bişi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sen de miting yap mesela, bildiri yayınla, illa bişeyler fırlatmak zorunda mısın? kelime kullanmaktan aciz misin? gidip bi mitingde konuşan milletvekiline domates fırlatmak demokratik eylem falan değildir, polise taş atmak da öyle. ve evet, milletvekiline saldırmak o vekilin temsil ettiği insanlara ve iradeye de dolaylı yoldan saldırmaktır. bak eleştiri-karşı çıkma falan demiyorum, "saldırı" diyorum. çünkü mitingde söylenenlere bir "cevap" niteliği taşımıyo bişeyler fırlatmak. miting yapmak, eylem düzenlemek etrafa zarar vermediğin sürece son derece normal, demokratik bir eylem biçimi. ama bi mitingi basıp domates fırlatmak aynı şey değil işte. ha bu faşizandır en ağır cezayı versinler de demiyorum, ama demokratik demek manasız oluyo, olay demokratlıktan çok uzak çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 ne garip ülke olduk biz yahu said: domates fırlatmak demokratik eylem falan değildir, polise taş atmak da öyle. hah zaten olay o! en başından beri kötü olan o! ahmet türk'ün dedikleri -her zamanki gibi- tehlikeli olsa bile cümlenin kendisine popom ile gülmüştüm. "demokratik tepkini yesinler senin" de dedim tabii. bir alt seviyesi kendilerine gelince "polis bizi korumadııı! ırkçı saldırıdır buuuu!" demelerine de popomla birlikte güldüğümü söylemem lazım. ne değişti bir haftada? dün normal olan nasıl oldu da bir haftada anormal oldu? cevap; hiçbirisi normal değildi ki! sevmiyorum bu iki yüzlülüğü. kardeşiniziz yalanını da sevmiyorum. adamların kendisini görsem onlara bile derim "iki yüzlü olduğunuzu düşünüyorum" diye. gariplikleri, eğrilikleri doğru saymalarının gerçekliği değiştirmediğini farkettiren "demokratik bir tepki"ydi yaşanılanlar. artık ne kadar demokratikse, bilemiyorum.. en azından ahmet türk skalasına göre bayağı bi demokratik olsa gerek. en azından taş atmamışlar di mi? garip bi ülke olduk biz ya, ibre bile bi hafta artıyı bir hafta sonra eksiyi gösteriyor. hem de benzer olaylar için. garip bak. çok garip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir said: sen de miting yap mesela, bildiri yayınla, illa bişeyler fırlatmak zorunda mısın? kelime kullanmaktan aciz misin? saa mı soracam ne yapacağımı? domates'le yaralanan insan var mı? ama A4'le yaralanan ve ölen var? o domatesler de katilleri savunanlara pek güzel oturur. plastik patlayıcıyla siyaset yapılıyor da domatesle eylem mi yapılmayacak hadi leeeen. said: gidip bi mitingde konuşan milletvekiline domates fırlatmak demokratik eylem falan değildir, polise taş atmak da öyle. neye binaen? eylem yapmadan önce sana mı soracaz, bu demokratik mi değil mi diye? said: ve evet, milletvekiline saldırmak o vekilin temsil ettiği insanlara ve iradeye de dolaylı yoldan saldırmaktır. bak eleştiri-karşı çıkma falan demiyorum, "saldırı" diyorum. çünkü mitingde söylenenlere bir "cevap" niteliği taşımıyo bişeyler fırlatmak. hükümeti eleştirmek de halkı mı eleştirmek oluyor? 1 mayıs da yürüyüş yapmak devlete karşı mı oluyor? cevap niteliği taşıyıp taşımadığını sen neye dayanarak iddia ediyorsun? bir eylemin meşru olabilmesi için cevap niteliği taşıması mı gerekiyor? varsayalım cevap niteliği taşımıyor ne olmuş?? ben DTP ni politikalarını beğenmiyorum. ve tepki veriyorum saane?? peki tam tersi DTP'nin boğazına kadar şiddete batmış boktan söylemlerine cevaben olamaz mı? bal gibi de olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 domatese "AA KAN" diyip bayılıp ölen insan olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 domates kanda yapar! çıkarırda! (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 rahan senin kafana hiç sertce domates atildi mi? boyle diri domates olucak ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 aman domattesin içine taş, mermi, ied koymasınlar da.. dirisinden olsun tabii domates.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 yezid said: rahan senin kafana hiç sertce domates atildi mi? boyle diri domates olucak ama. hayır. ama dünyanın bilimum yerinde bilimum kişi çürük domates yedi suratına yaptıkları ve yapamadıkları için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 valla ben o tepkiyi çok haklı buluyorum. pompalıları çekip saydıracakalrına arkadaşımızn bi, yada biri daha yazdıysa şimdi iki üstümdede dediği gibi domates atmalarını daha demokratik buluyorum ....orda olsam bende katılırdım o tepkiye ardahanlılara burdan selamlar yolluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 birini a4'le yaralamanın cezası belli. bak hala ısrarla eleştirmek diyosun, ben diyorum ki bişey fırlatmak bir eleştiri biçimi değildir, eleştiriden saymıyorum bişey fırlatmayı, son derece de ilkel ve saldırgan buluyorum. miting yapmakla bişeyler fırlatmayı eş tutuyosan, aynı düzlemde buluyosan o da senin sorunun. demokratik bir eyleme karşı saldırıda bulunanlar olmuş, sen saldırıya demokratik diyosun, ama mitingi yapanlara kızıyosun, onlar dtpli olduğu için miting yapma hakları yok çünkü. sana ne de süper bi argümanmış, madem "bana ne" niye uğraşıp post atıyosun da kendini açıklamaya uğraşıyosun? herşeye sana ne de geç, keyfine bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 *sildim editledim* bir tartışma var alakasız girmişim* Dtp hür bir parti değildir militanların ve emperyalistlerin kontrolündedir.Ayrıca Ardahanlılar tepkili ise ki tepkililer.birileri gelse gözümüzün önünde yasadışı posterler ve bayraklar açsa bende o tepkili gösteriye katılırım önümde olsa. tepkilerini göstermeleri çok dogrudur.Doğuda böyle bir hareket için geç bile kalındı diye düşünüyorum bilsinler heryer atçiftlikleri değil. :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir said: hiçkimse hiçbişey atmasa nası olur örneğin? halkı temsil edenlere saldırmanın o halka da saldırmak anlamına geldiğini idrak etsek falan? Senin anlayışın ile kürt soykırımı yapmak gerekiyor. Nasıl bir zihniyetin var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir said: birini a4'le yaralamanın cezası belli. a4 le yaralayanları övmenin de cezası belli ama dokunulmazlık var. yalnız domates atmanın cezası belli değil. çünkü galba yok. said: bak hala ısrarla eleştirmek diyosun, ben diyorum ki bişey fırlatmak bir eleştiri biçimi değildir, eleştiriden saymıyorum bişey fırlatmayı, DTP yi eleştirmek kürtleri eleştirmek değildir, hükümeti eleştirmek AKP ye oy verenleri eleştirmek değildir. DTP ye çürük domates atmak kürtlere saldırmak değildir. ben domates atmaya eleştiri demedim. DTP nin kürtlerin oylarıyla seçilmiş olması DTP ye karşı yapılan her eylemi kürtlere karşı yapılmış sayamaz dedim. ama sen aradaki bağlantıyı kuramadın. said: son derece de ilkel ve saldırgan buluyorum. miting yapmakla bişeyler fırlatmayı eş tutuyosan, aynı düzlemde buluyosan o da senin sorunun. "bir şeyler" atmak değil o. attığın şeye göre değişir. el bombası atarsan vahşet olur ama kürk giyenlerin üstüne de boya atarsan "oh la la o nasıl bir barbarlık!! o nasıl bir faşist saldırı!! ay ay ay..." olur. said: demokratik bir eyleme karşı saldırıda bulunanlar olmuş, sen saldırıya demokratik diyosun, ama mitingi yapanlara kızıyosun, onlar dtpli olduğu için miting yapma hakları yok çünkü. kafanda oturtmuşun salak bir "faşist" prototipi ezbere yazıyorsun. herkesin miting yapma hakkı var. buna midemi bulandıran dtpliler de dahil. herkesin de etrafındakilere zarar vermeden eylem yapma hakkı var, buna çürük domates atanlar da dahil! miting yapanlara karşı eylem yapılmaz diye de bir yasa kural yok. hiç saldırı maldırı diye ağlama. DTP nin hakettiği en bir sivil en bir yumuşak tepkidir; çürük domates. ayrıca bu kadar duygusal davrandığını da ilk kez görüyorum. sanki bu sefer "faşist ırkçılar" yaptı diye de kurtaramıyorsun¿ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 **DTP nin hakettiği en bir sivil en bir yumuşak tepkidir; çürük domates. ** demişsin şuna bende katılıyorum.Ayrıca Ardahanlıları tekrar selamlıyorum :) Bi faşist varsada oda belinde silahlarla gezip insanlara barış ve halkların kardeşliğindne bahsedip sonrada ABD ve AB den eylem yapmak için silah ve propaganda yapmak için izinler depo edenlerdir diye düşünüyorum .B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Rahan said: ben bu adamların kendilerine olan kör güvenlerine hakikaten hayranım. tam bir nevrotik gibi haklı olana kadar bütün kavramların ırzına geçiyorlar ve bundan hiç gocunmuyorlar. ilk defa sana katıldım . bu kadar bilgisizce ,saçmasapan bir yaklaşım tarzı olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 yahu eleştirme kelimesiyle domates fırlatmayı yine aynı noktaya getiriyosun, ben eleştirilmesin, dokunulmasın mı dedim? hayır milletvekilini de, temsil ettiği halkı da sonuna kadar eleştireceksin, ama bunu medeni bi çerçevede yapacaksın, diyalog yoluyla yapacaksın. demokrasi dediğiniz öyle işliyor. bişeyler fırlatarak diyalog kurmuyosun, sadece karşı tarafın da bişeyler atmasını kışkırtıyosun. ve olay şuna geliyo "biz miting yaptık, adamlar domates fırlattı, e o zaman biz niye miting yapalım, gerisin geri domates fırlatalım". dtp haketti ne demek, neye göre kime göre haketti? ve domates atmak o mitingi düzenleyenlere "zarar" vermiyo mu? "zarar" dediğin şey illa kol bacak kırılması, kan revan içinde kalınması mıdır? bi de şunu sorayım, gidip cumhuriyet mitingi düzenleyenlere domates fırlatsaydım benim hakkımda ne düşünürdün? bence o mitingi düzenleyenler domatesi haketmişlerdi diye savunabilir miyim kendimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 miting düzenleyen hangi insanın devletin polisine domates,taş atma gibi hakları olabilir , buna neden izin verilsin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 cumhuriyet mitingi yapanlara kimsenin domates fırlatabilceğini sanmıyorum. bende ordaydım X( sanki bir okyanustu heheeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir said: yahu eleştirme kelimesiyle domates fırlatmayı yine aynı noktaya getiriyosun, ben eleştirilmesin, dokunulmasın mı dedim? hayır milletvekilini de, temsil ettiği halkı da sonuna kadar eleştireceksin, ama bunu medeni bi çerçevede yapacaksın, diyalog yoluyla yapacaksın. demokrasi dediğiniz öyle işliyor. bişeyler fırlatarak diyalog kurmuyosun, sadece karşı tarafın da bişeyler atmasını kışkırtıyosun. ve olay şuna geliyo "biz miting yaptık, adamlar domates fırlattı, e o zaman biz niye miting yapalım, gerisin geri domates fırlatalım". işçiler niye 1 mayıs ta yürüyüşler yapılıyor? niye grev diye bir şey var? niye oturma eylemleri var? herşeyi diyalogla çözseler ya??? eylem dediğin şey başka bir kanal. diyalog'un muadili falan değil. green peace niye kadını kenara çekip "ablacım bak o kürk, senin değil çıkart lütfen ismail abi üşüyor" diye konuşmaya çalışmadan kırmızı boyayı yapıştırıyorsa, ardahan'dakiler de benzerini yapmış. ama sen cevaben "bişi atmayı" meşru kıldırmaya çalışıyorsan, yanlış yoldasın. "biz miting yaptık türkler bize domates attı ben de gerillaya katılayım ühü ühü" diyen bir adamın yaptığının sorumlusu kendisidir, atılan domates değil. DTP nin şu anki şiddeti savunan pislik içindeki siyaseti yerine gidip erdoğan'ın bahçeli'nin yüzüne pasta atsa sırf olayın şeklini şemalini sevdim diye desteklerim. yalnız hala "birşey atmasını" diyorsun. arkadaş, çürük domates atmakla, taş atmak onunla da el bombası atmak bir değildir. said: dtp haketti ne demek, neye göre kime göre haketti? ve domates atmak o mitingi düzenleyenlere "zarar" vermiyo mu? "zarar" dediğin şey illa kol bacak kırılması, kan revan içinde kalınması mıdır? ay canııım.. nolmuş "şevkleri mi kırılmış"? çok üzüldüm. haha. hakettiği tepki şu demek; bana göre, türk halkında yarattığı etkinin tepkisi. said: bi de şunu sorayım, gidip cumhuriyet mitingi düzenleyenlere domates fırlatsaydım benim hakkımda ne düşünürdün? bence o mitingi düzenleyenler domatesi haketmişlerdi diye savunabilir miyim kendimi? ya git at bana ne?? cumhuriyet mitingine karşı tepki veriyor olursun napayım? domatesin içine taş koyma. beline A4 bağlama, bağlarsan etrafında insan varken patlama. ama çürük domates at. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unbannable Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir said: ama bunu medeni bi çerçevede yapacaksın, diyalog yoluyla yapacaksın. demokrasi dediğiniz öyle işliyor. sir diğer noktalarda katılıyorum hemen hemen, ama diyalogla çözüm nerde görülmüş. ben şimdi derdimi çıkıp diyalogla kime anlatıcam. böyle bir çözüm yok, dünyanın hiçbir yerinde de olmaz herhalde. köy muhtarı değil ki adamlar, hükümet sonuçta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir ün iyi niyetli olduğunu biliyorum.Çokda demokrat cevaplar atmış çok güzel. Fakat Dtp nin dürüstlüğüne kesinlikle inanmıyorum.Kaldıki devlete... ya neyse herkez aynı şeyleri yazıyor yazmiym işte... kısacası Emperyalistlerin maşasından başka bişey değiller onlar. o yüzden çürük domates best choice bencede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 sir bi ütopyada yaşıyor. Diyalogmuş. Söylemesi kolay, uygulanması ne büyük başarı, ama gel gör ki bir şekilde kayıtlı 3500 yıllık insanlık tarihinin sadece 230 yılı savaşsız geçmiş. Sir bizden kafamıza kurşun sıkıp 30.000+ insanımızı katledenlerle diyalog kurmamızı istiyor. Üstelik insanlık tarihi boyunca hemen hemen olmamış bir şekilde. Ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 çünkü rahan, miting yapmak, yürüyüş yapmak bir fikri, bir iradeyi ortaya koymaktır. pankart taşırsın, slogan atarsın, sesini duyurursun, kamuoyu oluşturursun, siyasi taleplerini dile getirirsin. o mitingi bir sendika, bir siyasi parti veya bir sivil toplum kuruluşu düzenliyor olabilir; bu kurumlar da mitinglerdeki talepleri veya eleştirileri devlete-hükumete resmi organlar yoluyla iletmekle yükümlüdürler, bu yüzden varlar. dolayısıyla miting-yürüyüş, bir diyalog kurma yöntemidir. ama bişeyler fırlatmak bir diyalog kurma yöntemi değildir, bunu da yukarda açıkladım. kürk giymekle miting yapmayı da aynı düzleme taşımak, bulletproof olmuş. dtpnin güttüğü siyaset de, pkk gibi bir örgütün varolması da daha önce yürütülen(ve hala değiştirilmemiş olan) politikaların sonuçlarıdır. polise taş atmanın da, dtp mitinginde domates atmanın da çözüme en ufak bi katkısı bile olmayacağı açıktır. peki ben ütopyada yaşamaya devam edeyim, siz de birbirinizi öldürmeye devam edin, bütün sorunlarınız teker teker çözülüyo zaten baksanıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar