^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Aslında cevabını bildiğim,ama bildiklerimi kafamda toparlayıp ortaya cevap çıkaramadığım bir konu. Bir programı izlerken zevkimize göre göreceli bir seçim yapıyoruz,ben film izlerim,annem yarışma izler mesela.Fakat,konuştuğum bazı arkadaşlarımda şu tarz bir düşünce var;hayatta herşey görecelidir,özellikle zevk.Biri TV'yi açmadan simsiyah ekrana bakabilir,ondan zevk alır,biri uyuyan birini izlemekten zevk alabilir. Zevk göreceli,ama bu zevkler bizim anlayamacağımız boyutlara ulaşabilir mi?Mesela ben varmısın yokmusunu izlemem,ama izleyen neden izler anlayabilirim,benzeri şekilde etrafımda izlenen/yapılan herşey neden insanları çeker anlayabiliyorum,ama Uykuda olan birini Tvde izlemeyi anlayamıyorum.Tvde uyuyan birini izlemek,reality şov konseptinde olsa dahi insana ne geçirebilir,anlamdıramıyorum. Ben bunlara Uç noktalar diyip;zevkten önce genel insan yapısına aykırı birşey olarak tanımlıyorum,ama akabinde de Uç noktalar,insan yapısına aykırılıklar belki sana göre,belki bana göre Tv kapalıyken izlemek,yada uyuyan birini izlemek uç nokta değildir cevabını alıyorum.Evet hayatımızda birçok şey göreceli,ama temel(alt) noktalarda benzer düşünmezmiyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 aslinda dogrusu "göreli" olan bu nadide sözcügümüz... nedense TDK, yanli$ kullanimlari duzeltemedigi icin, yanli$ olani da ekliyor sozluge. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Predictably Irrational: The Hidden Forces That Shape Our Decisions by Dan Ariely # ISBN-10: 006135323X # ISBN-13: 978-0061353239 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Some like it hot Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Selam, Kişilerin zevkleri, o olaydan/etkinlikten ne bekledikleriyle orantılıdır. Kişinin yarışma izlemesi onu paraya ortak yapmaz ama o gerilim ile heyecana ortak yapabilir. Uyuyan birini izleyen kimse belki de uyku ortamının sessizliği sayesinde -tabiri caiz ise gözleri dalarak- başka şeyler düşünüyor olabilir. Veya geçmişinden bir anı canlanarak onu farklı düşüncelere taşıyabilir. Bütün bu değişkenler kişinin yaşamı boyunca çevresi ile olan etkileşimi sayesinde şekilllenir ve doğuştan gelen karakter altyapısı ile harmanlanarak mevcut zevkleri ortaya çıkarır. Bir insan neden sabah erkenden balık tutmaya gider veya neden her cuma akşamı halı saha maçı yapar? Her olay kişilerde farklı tetiklemelere neden olduğu için kişisel zevk farklılıkları ortaya çıkar. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 İki insanın birbirini anlayabilmesi sırf bu konuda değil herhangi bir konuda da imkansızdır. Çünkü duygularımızı düşüncelerimizden ayıramayız ve duyguyu da dille anlatamayız. O yüzdendir ki L. Wittgenstein felsefe ve bilim dilinin normal dilden ayırılması gerektiğini öne sürmüştür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar