Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Gençliği - Türkiye


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Belki yüzlerce kez tartışılmış bir konudur. Fakat arkadaşlar bir daha burda birbirimizle görüşlerimizi paylaşalım istedim. Karşıt görüşleride öğrenmek bilmek istedim.

Açıkca görülmekdedir. İnsanların amaçları üst noktalara çekiliyor. İnsanlar sürekli daha iyiye daha güzele özendiriliyor. Rekabet haddini aşıyor ve kapitalist sistemin modern kölelik temelini atıyor. Bunları iki kitap okuyup yazmıyorum. Kendi düşüncelerimdir.

Üniversitelerde derslere girmeyip, bilgisayar başında saatlerce oturan, cafelerde gezenler yada hiç bir iş yapmadan 20 yaşında para harcayan Türk gençliği değil mi ? Zengin olmak hiç bir şey yapmadan para harcamayımı gerektirir ?

Erken emekli olup emekli maaşı ile yaşarım ben kafam rahat olur diyen halk bizim halkımız değil mi ? Peki ya bundan 70 sene öncesine gittiğimizde Türkiye için öküzlerle savaşa katılanda bizim milletimiz değil mi ? Dağları tarlaları ekip biçen bizim halkımız değil miydi ? Şimdi boş duran dağlar tarlalar ovalar dışardan alınan ürünlerlemi amorti ediliyor. Tarımda modernleşme güzel iyi de peki ya devletin elinden aldığı maaşla yatan insanımız ne kadar güzel bu makineleşmeyi tüm anadoluya yaymak o boş duran tarlaları çalıştırmak ve işsizliği oralarda azaltmak gerekmez mi ?

Bir bakıyorum çevreme ben çok mu iyiyim çevremi yargılıyorum diyorum. Fakat bi bakıyorumda ben para için hukuk okuyorum hırsızlık yapar zaman aşımıyla yırtarım diyen, üniversiteye kayıtlı olup daha Atatürk'ün ilkelerini bilmeyen sınıf arkadaşlarım var.

Yanlışmıyım, doğrumuyum ? Görüşlerinizi öğrenmek istiyorum arkadaşlar.Açıkcası konuyuda pek anlatamadım benim eksikliğim ama demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
doğrusun.iğrenç ama hiç yoktan iyi diğer bir özelliğimiz de , yumurta kapıya dayanınca harekete geçmemiz bu yüzden "idare edere" razı olmamız .
Mesaj tarihi:
bilgisayarı amaç değil araç olarak görmek lazım , gençler üzerine eğitim-öğretimle alakalı devlet politikaları lazım,bunun için sosyal kulupler kurmak lazım .
Mesaj tarihi:
Neden devamlı köylülüğü övüp duruyorsunuz? Köylülükten, fakirlikten, gelişmemişlikten zevk mi alıyorsunuz anlamadım?

İster cafe de oturur ister gider ister para harcar size ne ki? Sizin de anneniz babanız çalışsaymış ÜRETSEYMİŞ para kazansaymış da sana da 18 yaşında altına son model araba çekseymiş.

Bunu Türk gençliği, hede hödö gençliği diye ayırmışsın.

Çetin Altan'ın çok sevdiğim bir tespiti vardır.

Dünyaya şöyle tepeden bakarsan insanların ingiliz, türk, alman, çinli, afrikalı diye ayrıldığını görmezsin. Aslında herkes zengin ve fakir diye ayrılmıştır. Yani biri diğerinden fazla şeye sahip bütün sorunlar bundan çıkıyor.

İşte seninde gelip böyle bir konu açmanın sebebi bu.
Mesaj tarihi:
Altımda son model spor arabam var ve durumumuz gayet iyi fakat ben bunları düşünebiliyorum. Türkiyede yaşaydığımız ve türkiyenin geleceği için bu konuyu açtım çalışmak sadece kağıtlar üzerinde değil üretimde çalışmayıda gerektirir. Üretimde oluşan boşluğu kim dolduracak peki ? Çok yüzeysel ve bencilce bakmışsın. Belki senin düşünebileceğinden daha iyi durumdayızdır fakat ben bunları düşünebiliyorum.
Mesaj tarihi:
Gençlik diyince bugün hocamın bir lafı geldi aklıma.

20 sene önceki gençlik ile bugünkü gençlik arasında fark var. 20 sene önce sadece bir ömür saç uzatıyorlardı şimdi ise saçınız uzun ama gözlerinizde de ışıltı var.

Ne kadar iyimser bir yorumdur tartışılır tabi..
Mesaj tarihi:
Atatürk ilkelerini bilmeyen sınıf arkadaşım var demişsin. Bilse ne olacak? Üretime ne katacak?

Bildiğinde ne kadar katma değer yaratmış olacak? Bu kişiyi adeta suçlu ilan edercesine bunu söylüyorsun.
İngiliz'in Atatürk ilkelerinde haberi mi var? Japon'un? Alman'ın? Amerikalı'nın? Demek ki sorun Atatürk ilkelerini bilip bilmemekte değilmiş.

Hiç bir şekilde üretmeyen, üretime katılmayan insanlar hazineyi tırtıkladı, bir şekilde yolunu buldular bunlar zengin olmak için. Meslek sahipliği bir kenara atılıp makam sahipliği yüceltildi yıllarca.
Mesaj tarihi:
bence "tercih" meselesi çok önemli. şimdi kapitalizm modern köleliğin temelini atıyo diyosun da, başka bi sistem önerin var mı? kimsenin köle olmayacağı bi sistem anca küçük komün yaşantılarında olur, büyük ölçekte yapmak mümkün değil.

eskiden seferberlik bilinci vardı, ama bununla beraber ideolojik saplantılar da vardı, "herşey devlet için" anlayışı yerleşmişti bütün dünyada. bu mantıktan çıkıyoruz yavaş yavaş ve bu çıkışın sancılarını da yaşıyoruz elbet. ama "herşey devlet için" düsturunun yerini "herşey birey için" alıyo ve onun da çok sağlıklı bir duruş olduğu söylenemez. kısacası kapitalizm seni devletin değil, kendinin kölesi yapıyo.

ancakk, belli bir bilince ulaşmışsan ve karakterinde biraz da tevazu varsa, azla yetinebilirsin. kapitalizmdeki bunca dayatmaya rağmen, hala tüketmeme tercihin var. diğer insanlar gibi yaşamamayı da tercih etme şansın var, rekabetten uzak durma hakkın bile var. hatta kendine bir komün kurup onun içinde yaşama olanağın bile var. yani kendin için belirlediğin bir hayatı, bir yaşam tarzını takip etmeyi seçebilirsin. ama başka insanlara bunu dayatamazsın artık. "şöyle yaşamalısın, çünkü bu ülke için doğrusu bu" diyemiyoruz, çünkü herkesin doğrusu farklı, herkesin "umrunda" olanlar farklı. ha henüz otonomluk sağlanmadı o yüzden hala devletlere bağlıyız ve o yüzden yine devletler için çalışmamız gerekiyo. ama bu zamanla azalacak gibime geliyo. demokrasi, biraz da böyle bişey sanırım. devletlerin önemsizleşmesi.

kısacası bu çağda büyük ölçekte bir değişim yapmak, insanları seferberliğe, devlet için hizmete sürüklemek çok zor. zaten teknolojinin bu gidişiyle işsizlik artıcak, çünkü herşeyi robotlar, bilgisayarlar falan yapmaya başlıcak.

konu çok geniş, yazı da biraz dağınık oldu sanırım :/
×
×
  • Yeni Oluştur...